Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оцениха ВВМУ „Никола Вапцаров” като една от най-добрите морски академии в света

4
Снимка: Радио Варна

Висшето Военноморско училище „Никола Вапцаров” не само изпълнява изискванията на Международната асоциация на морските университети и на Международната морска организация, но и ги надхвърля и е една от най-добрите морски академии в света. Това заяви във Варна Нийл Бос - президент на Международната асоциация на морските университети. Той участва в 18-то издание на генералната асамблея на МАМУ, на  което присъстват представители на 48 морски университети от 33 страни.  Началникът на ВВМУ ”Никола Вапцаров” флотилен адмирал проф.Боян Медникаров коментира развитието на морското образование:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Три нови специалности, свързани с изкуствения интелект, разкриват във ВВМУ

Във Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна разкриват три нови специалности, свързани с изкуствения интелект. Това са „Изкуствения интелект и смарт технологии“, „Дигитална трансформация“ и „Софтуерни и мрежови технологии“, както и магистърска програма, свързана с космическите технологии. Те са отговор на възникналата нужда..

публикувано на 23.02.24 в 14:54

Кирил Петков: Няма да допуснем ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство в регулаторите и службите

Няма да се допусне ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство в регулаторите и службите. Това коментира пред медии съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, цитиран от БГНЕС.  Той допълни, че ГЕРБ трябва да представят предложения, а не само да казват какво не им харесва. “Няма как да допуснем да има в останалите преговори някаква възможност ГЕРБ и..

публикувано на 23.02.24 в 14:09

Николай Костадинов оглавява общинската организация на ГЕРБ във Варна

Кметът на район "Владислав Варненчик" Николай Костадинов оглавява общинската организация на ГЕРБ в морската столица, кметът на район "Младост" Христо Христов се връща в структурите на партията и става негов заместник, организационен секретар е Тодор Балабанов - общински съветник и предишен председател на Общинския съвет във Варна, членове на..

публикувано на 23.02.24 в 13:03

Без тротинетки в паркове и градини във Варна

Нови правила и санкции, свързани с електрическите тротинетки, гласува транспортната комисия към Общински съвет - Варна. Промените са част от Наредбата за организация на движението  на територията на общината и са внесени от групата на ГЕРБ в местния парламент. Измененията предвиждат о граничение на скоростта на електрическите превозни..

публикувано на 23.02.24 в 12:01
Вътрешна улица в квартал

Кметът: Улица, свързваща двете части на кв. "Чайка" е заложена в ОУП на Варна

Има ли инвестиционно предложение на Община Варна за квартал "Чайка", където да се ремонтира улица, свързваща ул. „Никола Вапцаров“ с бул. „Александър Стамболийски“, с цел да бъде облекчен достъпът между двете части на квартала? След като тази информация беше обявена от няколко варненски онлайн медии, с този въпрос в редакцията на Радио Варна..

публикувано на 23.02.24 в 11:28
Христо Шопов

Арестуваха актьора Христо Шопов

Известният актьор Христо Шопов е задържан, потвърдиха за БНР от МВР. Причината - заплашил жена с оръжие след спор между съседи в София. Инцидентът е станал в квартал "Малинова долина". Шопов е в ареста на Седмо районно управление на полицията в столицата. Източници на БНР съобщиха,че заплашената жена е гражданка на Люксембург, а пистолетът на..

публикувано на 23.02.24 в 10:59