Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Оцениха ВВМУ „Никола Вапцаров” като една от най-добрите морски академии в света

4
Снимка: Радио Варна

Висшето Военноморско училище „Никола Вапцаров” не само изпълнява изискванията на Международната асоциация на морските университети и на Международната морска организация, но и ги надхвърля и е една от най-добрите морски академии в света. Това заяви във Варна Нийл Бос - президент на Международната асоциация на морските университети. Той участва в 18-то издание на генералната асамблея на МАМУ, на  което присъстват представители на 48 морски университети от 33 страни.  Началникът на ВВМУ ”Никола Вапцаров” флотилен адмирал проф.Боян Медникаров коментира развитието на морското образование:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Излязоха верните отговори от малката матура по БЕЛ

Министерството на образованието и науката публикува верните отговори от Националното външно оценяване по български език и литература за четвъртокласници.  58 300 деца от 1751 училища в страната се явиха на малката матура.  Можете да видите отговорите тук.   И тази година изпитът по български език и литература бе от три части. В първата..

обновено на 26.05.22 в 17:50

Над 20 адвокати консултират безплатно жертви на домашно насилие във Варна и региона

Над 20 адвокати консултират безплатно жертви на домашно насилие във Варна и региона. За една година са извършени близо 2200 безплатни консултации от Националното бюро за правна помощ, като голям част от тях са свързани с домашното насилие, други - за упражняване на родитеслки права. Това каза Десислава Гайдарова, ръководител на Програмния..

публикувано на 26.05.22 в 17:38

Постепенно бежанците в Кранево започват да намаляват

От 80, настанените украински бежанци в хотел „Невен“, който е част от базите за ученически отдих на просветното министерство, останаха 52-ма. Местят се в други хотели – като хотел „Добруджа“ в Кранево или в почивната база в Балчик, която остава основно за бежанци, заедно с тази в Св.св. Константин и Елена. Всеки ден си тръгват, с посредничеството на..

публикувано на 26.05.22 в 16:56
архив

Три пъти повече автобуси с бежанци са излезли, отколкото влезли, през Дуранкулак за 24 часа

Напускащите страната ни през ГКПП Дуранкулак автобуси с украински граждани през последните 24 часа са три пъти повече от влизащите. С наближаването на крайния срок на действие на Програмата за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила в България, все повече бежанци решават да се върнат по домовете си. Тенденцията на повече..

публикувано на 26.05.22 в 16:15

Министърът на туризма: Бежанците от Украйна трябва да започнат работа

Час по-скоро бежанците от Украйна трябва да бъдат интегрирани. Тоест, да влизат на българския пазар на труда и да започват да живеят като всички останали – трудейки се да живеят, да получават заплата и да живеят в България. Това каза министърът на туризма Христо Проданов пред журналисти в парламента, предаде БГНЕС. Хората не са мизерствали,..

публикувано на 26.05.22 в 15:56

От 1 юни билетът за градския транспорт в Добрич става 1,20 лева

От 1 юни билетът за градския транспорт в Добрич поскъпва с 20 стотинки и става 1,20 лева. Общински оператор - вместо досегашните частни дружества, поема транспорта на Добрич от 1 юни с въвеждането на еднодневна карта за пътуване и нова цена на билета, съобщиха на пресконференция от кметската управа, предаде БТА. Уверяваме гражданите, че няма да има..

публикувано на 26.05.22 в 15:45

Готвят протест срещу закриването на Районния съд в Каварна

Жители на Шабла и Каварна се вдигат на протест срещу закриването на Районния съд в Каварна и прехвърлянето му в Районен съд- Балчик. Протестът е насрочен за утре, 27 май, от 7.30 часа в село Дуранкулак, на пешеходната пътека на изхода на селото в посока Граничния контролно-пропускателен пункт. Протестът ще премине под формата на..

публикувано на 26.05.22 в 15:29