Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът ще заседава извънредно

Автор:
Снимка: Ани Петрова, БНР

На извънредно заседание от 14.00 часа парламентът ще обсъди на второ четене промени в Гражданския процесуален кодекс. С предлаганите промени  ще се въведе 10-годишна абсолютна давност за всички задължения. По този начин, на практика, ще се премахнат т.нар. вечни длъжници. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почти всеки втори лекар във Варна е в предпенсионна или пенсионна възраст

Почти всеки втори лекар във Варна е в предпенсионна или пенсионна възраст.  Тенденцията на застаряване остава. Към края на 2023 най-много от практикуващите специалисти са на възраст от 55 до 65 години - 639 души или 27% от всички упражняващи професията, сочи изследване на Териториално статистическо бюро - Североизток. След пенсионирането си (над..

публикувано на 16.07.24 в 13:42

Банка ДСК обясни на притеснени клиенти, че работи по техническа грешка с дублиране при плащания с карти

Екипът на банка "ДСК" публикува официално съобщение, в което обяснява на своите клиенти, че при проблем с дублиране на плащания ще възстанови всички надвзети пари  в най-кратък срок.  От там публикуваха официално съобщение до своите потребители : "Уважаеми клиенти, В случай че забелязвате дублирано отчитане на Ваши операции с карти и в следствие..

публикувано на 16.07.24 в 13:10

Георги Стоянов: Опитите с извалявания от потенциални облаци е в интерес на земеделието ни

Експериментите са свързани с измененията на климата и недостига на вода в някои райони на станата. Такива вече се правят в съседна Румъния от български учени и метеоролози. В напреднала фаза на опити са САЩ, Канада, Китай и Русия, каза за Радио Варна Георги Стоянов, председател на Български фермерски съюз.  Европа изостава, но в Румъния се..

публикувано на 16.07.24 в 12:11
Деница Сачева

Деница Сачева: ГЕРБ-СДС няма да подкрепи правителство с втория и третия мандат

Деница Сачева, заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ -СДС, отново потвърди позицията, че няма да подкрепят правителство с втория и третия мандат. Тя  обяви, че ще се отзоват на поканата за разговор с ПП-ДБ по приоритетни политики "Ние ще се отзовем на срещата, за да говорим за това, но казахме, че няма да подкрепим втори и трети..

публикувано на 16.07.24 в 12:03

Румен Радев: Тези дни ще реша кога ще връча втория мандат на ПП-ДБ

Президентът Румен Радев заяви, че тези дни ще реши кога ще връчи втория мандат на Парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България", съобщава БНР.  "Аз очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. Реакциите на другите..

публикувано на 16.07.24 в 11:53

Аварии и недостиг на вода - причини за нарушеното водоподаване в населени места в община Балчик

Аварии и недостиг на вода - това е причината определени места и селища в община Балчик към дата 16 юли, когато температурата навън е почти 35 градуса, да са с нарушено водоподаване. Най-продължителен е проблемът за село Тригорци, в село Сенокос съобщават също, както и село Дропла.  Аварията в село Оброчище е поправена и би следвало водата да се..

публикувано на 16.07.24 в 11:19

Няма активни пожари във Варна и областта, обстановката се нормализира

Големите пожари на територията на община Аксаково между селата Слънчево, Баново и Припек са под контрол, съобщи оперативния дежурен в Областната администрация във Варна. По информация от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна, още към 22 часа снощи пожарът, който застрашаваше къщите на с. Припек, е бил овладян,..

публикувано на 16.07.24 в 10:50