Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблеми с пратките до Доминиканската република и част от САЩ

От "Български пощи" съобщават, че заради нанесените щети от урагана "Мария" всички пощенски услуги в Доминиканската република са преустановени. Това е причината и за временното неприемане на пратки за карибската държава в офисите на "Български пощи", пише в съобщението.

Пощенският оператор в САЩ уведомява, че пожарите в Калифорния са нанесли поражения на част от сортировъчните центрове, а други се намират в зоните на пожари и са затворени, съобщава още "Български пощи" ЕАД. Доставките на пратки в някои райони около Сан Франциско и Оукланд са преустановени. Липсата на електрозахранване в някои райони се отразява на доставката на пратките.

След пораженията, нанесени от урагана "Ирма", всички пощенски офиси в Южна Флорида вече работят нормално с малки изключения, съобщава още българският пощенски оператор.

Информация за нормализиране на ситуацията ще бъде публикувана на сайта на дружеството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтираха около 100 детски площадки за три месеца във Варна

Служители на общинското предприятие „Общински проекти и озеленяване“ са ремонтирали около 100 детски площадки за три месеца. Повече от тях са в недобро състояние в резултат на вандалски прояви, припомнят от Общината.  Частичните ремонтни дейности включват подмяна на счупени пейки, поставяне на нови оградни пана и вратички. Ремонт е направен още на..

публикувано на 11.07.24 в 16:41
Ивелин Михайлов

Депутатите направиха комисия за разследване дейността на Ивелин Михайлов от "Величие"

Депутатите създадоха временна Комисия за проверка на всички факти и обстоятелства по данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на партия "Величие", и изградения в село Неофит Рилски, община Ветрино, комплекс "Исторически парк". Временната комисия се състои от 18 народни представители, избрани на паритетен..

публикувано на 11.07.24 в 16:38

Над 70 души минаха през мобилните медицински пунктовете във Варна заради жегите

Над 70 души потърсиха съдействие на разкритите от Община Варна мобилни пунктове. В тях медицински специалисти мериха безплатно кръвното налягане и даваха съвети във връзка с горещото време. Младежи от БЧК раздаваха бутилки с минерална вода на преминаващите, съобщават от общинския пресцентър. Припомняме, че заради обявения жълт код и очакваните високи..

публикувано на 11.07.24 в 16:30
Снимката е илюстративна

МТС: Около 40% от камионите по пътищата са претоварени

Съвместни действия за спиране на достъпа на претоварени камиони в пристанищата по река Дунав и Черно море . Това обсъдиха на среща заместник-министрите на транспорта и съобщенията Анна Натова и Димитър Недялков с представители на държавните и частни пристанищни оператори в страната. Целта на мерките е подобряване на безопасността на движението по пътя..

публикувано на 11.07.24 в 15:28

Таксиметрови фирми във Варна искат достъп до паркинга на автогарата

Таксиметровите фирми във Варна, без една, която има сключен договор, нямат достъп до паркинга на автогарата във Варна. Там е поставена бариера и клиентите им не могат да бъдат превозени с багажа си до автобусите. За това сигнализира с писмо до кмета на града Благомир Коцев, до председателя на Общинския съвет и до БНР, една от потърпевшите фирми...

публикувано на 11.07.24 в 15:02

Кметът напомня, че за едрогабаритните отпадъци има график

Има нов график за изхвърляне на едрогабаритни отпадъци (ЕГО). За всеки район е определен ден от седмицата, напомня кметът на Варна в своя публикация във Facebook, която е провокирана от поредно струпване на отпадъци около контейнери, на което се натъква. Той публикува и снимка от улица "Стефан Караджа", "в идеални център на Варна, която ясно показва..

публикувано на 11.07.24 в 11:25

ДПС изключи още 17 депутати от парламентарната си група

Парламентарната група на ДПС изключи 17 народни представители, сред които и съпредседателят на партията Джевдет Чакъров, предаде БНР. Решението беше прочетено пред депутатите в пленарната зала от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова. Всички от изключените са участвали на срещата при почетния председател на ДПС Ахмед Доган..

публикувано на 11.07.24 в 11:12