Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорорец" заработи 602 хиляди евро от Лига Европа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският първенец "Лудогорец" е на 27-о място по приходи от Шампионската лига за миналия сезон, показва докладът на УЕФА.  Разградчани са получили 18.752 млн. евро за участието си в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2016-17, когато се класираха на трето място в компанията на "Арсенал", ПСЖ и "Базел".

Към приходите от Шампионската лига, "Лудогорец" получава и още малко над 602 хиляди евро от участието си в Лига Европа. От участието в този кръг "Лудогорец" получава 500 хил. евро, а 102 хиляди евро се полагат от маркет пула (основно телевизионни права – бел. ред.).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гриша Ганчев се оттегли от ЦСКА София

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от управлението на ЦСКА. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“. След като поеха и спасиха клуба в най-тежкия момент в историята, те върнаха емблемата на..

публикувано на 30.04.24 в 14:41

Павлин Николов: Влизане в елита и класиране сред първите шест е целта ни

Футболистите на Спартак /Варна/ оглавиха временното класиране във Втора лига. Това стана след трудният им успех в домакинския мач срещу Монтана с 1-0. След мача имаше истински празник на терена. Най-щастлив и емоционален беше клубният президент Павлин Николов с който правим непринудена среща, секунди след последния съдийски сигнал...

публикувано на 30.04.24 в 11:50

В "Доруджа" виждат тенденция срещу тях

Някои не искат Добруджа да влезе в Първа лига.ПФК Добруджа 1919 изпрати жалба до Съдийската комисия заради тенденциозно съдийство на мача с Дунав в Русе ПФК Добруджа 1919 входира жалба до Съдийската комисия заради тенденциозно съдийство на мача срещу Дунав в Русе, което е повлияло коренно на игровата обстановка и развоя на резултата в двубоя, с..

публикувано на 30.04.24 в 11:05

Националките ни тръгват към Баку

Българското присъствие на Европейската купа.37 нации от цял ​​свят се отправят към азербайджанската столица, Баку, за да се състезават в първата Европейска купа по художествена гимнастика. България ще бъде представена от националните състезателки индивидуално (девойки) - Дара Малинова и Магдалена Вълкова, както и от индивидуалистките във възраст..

публикувано на 30.04.24 в 11:03

Спартак /Варна/ се готви за мача в Балчик

ФК Спартак Варна гостува на Черноморец Балчик в 31-ия кръг на Втора лига. Двубоят е в четвъртък, 2-и май от 18 ч. Двата тима ще се срещнат за девети път. Във всички 8 официални мача до сега, Спартак има пет победи, два равни и една загуба, и голова разлика 16:8. В Б група / Втора лига са 4 мача, в които Спартак има две победи, равенство и..

публикувано на 30.04.24 в 11:01

Балчиклията Веселин Стоянов стана европейски шампион и първи професионален културист в родния си град

Те­зи тит­ли той за­вою­ва на Ев­ро­пей­ско­то пър­вен­ство, ор­га­ни­зи­ра­но от Све­тов­на­та амат­ьор­ска асо­циа­ция по бо­ди­бил­динг (WABBA). На тур­ни­ра "MISS & MR EUROPE 2024" - International Competitions Amateur & PRO Qualifiers, кой­то се про­ве­де в спор­тна за­ла "Си­ла" в Плов­див на 21 ап­рил, той ста­на Ев­ро­пей­ски шам­пион..

публикувано на 29.04.24 в 16:45

ВИДЕО: Илиан Илиев и Александър Томаш с коментари след мача на "Тича"

Футболистите на Черно море записаха важен успех в мач от първата шестица на Първа лига. Като домакини „моряците“ победиха неудобния съперник Локомотив /Пд/ с 1-0. Спечелените три точки доближават варненци на точка от втория ЦСКА София. Черно море са трети, но наставникът Илиан Илиев каза след мача, че ще атакуват втората позиция. Чуйте още..

публикувано на 29.04.24 в 11:50