Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Частично бедствено положение в община Бургас

Частично бедствено положение е обявено в община Бургас. Поройният дъжд наводни къщи в Равнец, Братово, Горно и Долно Езерово, залети са дворове и стопанства. Постъпили са многобройни сигнали на телефон 112. Засегнати са обществени сгради, очаква се водата да се изтегли, за да бъдат оценени щетите. Затворени са пътищата към Братово, Константиново и по направлението Полски Извор-Тръстиково. Има сигнали за паднали клони и задръстени шахти.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Иван Портних издаде заповед с препоръчителни мерки срещу коронавируса

Заповед с препоръчителни мерки с цел намаляване на риска от заболяване с вирус COVID-19 издаде кметът на Община Варна. В нея се препоръчва ограничаване на провеждането на масови прояви на закрито, пътуванията във връзка с обмяна на опит по различни програми на ученици; засилване на дезинфекционния режим във всички детски, учебни, социални и..

публикувано на 29.02.20 в 09:40

Google отбелязва високосната 2020 година със специална дума на деня

Търсачката Гугъл (Google) отбелязва високосната 2020 година със специален дудъл (Doodle) – дума на деня. Дудълът води до интересни статии относно високосната година и всичко, което трябва да знаем, когато годината има един ден в повече. Допълнителният ден, който се добавя през високосна година, е..

публикувано на 29.02.20 в 08:36
Венцислав Мутафчийски

Ген. Мутафчийски: Няма положителна проба за коронавирус у нас

Нямаме потвърден случай за коронавирус към този момент в България. Над 1189 са случаите на заболели от коронавирус в Европа към тази сутрин. Смъртността е сравнително ниска – по-малко от 2%, съобщи началникът на Военномедицинска академия (ВМА) ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния кризисен щаб.  През..

публикувано на 29.02.20 в 08:23

"Кандидатстудентска борса – 2020“ на 18 и 19 март във Варна

17 висши училища в страната са заявили участие в традиционната "Кандидатстудентска борса – 2020“. Събитието ще се проведе от 11:00 до 17:00 часа на 18.03, и от 9:00 до 13:00 часа на 19.03 в Юнашкия салон във Варна. Организатор е сдружение „Кандидатстудентска борса“ в партньорство с дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна и..

публикувано на 29.02.20 в 07:22

В Словакия днес се провеждат парламентарни избори

Очаква се управляващата партия „Смер-социална демокрация“ да бъде заменена от коалиция на дясноцентристки популисти, а крайнодясна партия да стане трета политическа сила, отбелязва Асошиейтед прес. Според последните социологически изследвания фаворит е дясноцентристката формация „Обикновени хора и независими личности“ на Игор Матович..

публикувано на 29.02.20 в 07:03

"Наследството на Колю Фичето" в макети представят в Младежки дом Варна

Изложба с макети на български архитектурни паметници ще бъде подредена от 11 ч. в Младежки дом – Варна. Експонатите са участници в IX Национален конкурс „Българските архитектурни паметници в макети”, който е уникален за страната. Конкурсът е посветен на Националния празник на България – 3 март. През тази годината темата, по която работиха..

публикувано на 29.02.20 в 06:58

Пролетно надиграване във Варна днес и утре

„Пролетно надиграване“ събира богатството на българския фолклор навръх Баба Марта. В два поредни дни, днес и утре, в търговския център на ул. „Академик Андрей Сахаров“ 2, ще премерят танцови сили колективи от Шумен, Добрич, Силистра, Бургас, Русе, Пловдив, Велико Търново. Рецитали ще поднесат популярните народни певци Венцислав Пенев, Ивайло..

публикувано на 29.02.20 в 06:56