Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кон на пътя уби шофьор до с. Старо Оряхово

ПТП, при което е загинал 24-годишен мъж,  е възникнало около 23:00 часа, на пътя Варна – Бургас, съобщиха от полицията.

По време на движение по пътя Варна – Бургас, на около 200 м преди табелата за с. Старо Оряхово, неправоспособният водач на Л.А. „Фолксваген” Ф.А. (24 г.) от с. Детелина блъска животно (кон), намиращ се на пътното платно. След удара, автомобилът излиза вдясно от пътя и попада в отводнителен канал. Вследствие на инцидента водачът му е загинал.

Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до възникване на ПТП. По случая има образувано досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гаранционният фонд в туризма раздели бранша и министерството

Професионални организации на туроператорите и турагентите ще внесат свое становище в ресорното министерство по проекта за промени в Закона за туризма.  Те не са съгласни с някои от текстовете, свързани със създаването на Гаранционен фонд.  От бранша ще внесат предложенията си по нормативния акт до 2 септември, когато изтича крайният срок за..

публикувано на 28.08.24 в 16:36
Снимката е илюстративна

До октомври правят анализ къде във Варна има нужда от поставяне на допълнителни контейнери за смет

До октомври ще бъде направен анализ къде във Варна има нужда от поставяне на допълнителни контейнери за смет. Интерактивна карта, част от плана за сметосъбиране, е създадена по идея на Христо Рафаилов, заместник-кмет по финанси на община Варна. Той информира, че картата съществува от месец и в нея след проверки на общината и по сигнали на граждани..

публикувано на 28.08.24 в 16:10

Мощен циклон може да донесе проливни дъждове по Черноморието

Мощен циклон се формира в района на Черно море и може да причини сериозни проблеми през следващите дни , предаде БГНЕС. Циклонът е формиран в източната част на Черно море, но върви на запад и северозапад, което е необичайно. В четвъртък, петък и събота неговият център ще бъде близо до акваториите на България и Румъния. Предварителните очаквания на..

публикувано на 28.08.24 в 15:53

Агенцията по заетостта продължава да приема заявления за обучения с ваучери за работещи

Агенция по заетостта продължава приема на заявления за обучение с ваучери по проект „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица”. Допустими кандидати за участие са заети и самостоятелно заети лица. Проектътефинансиран от Програма „Развитие на човешките ресурси“2021 – 2027, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд..

публикувано на 28.08.24 в 15:30

НЗОК ще известява със sms и Viber пациенти с протоколи за скъпоструващи лекарства

От 1 септември 2024 г. кандидатстващите за отпускане на скъпи лекарства за хронични или редки болести, отпускани с електронни протоколи, издавани от лекари специалисти и от специализирани лекарски комисии, както и за отпускането на помощни средства и медицински изделия, ще бъдат известявани със съобщение по телефона или чрез онлайн платформата Вайбър...

публикувано на 28.08.24 в 14:40

Започват консултации за определяне на състава на РИК-Варна

На 1 септември започват консултации за определяне на състава на РИК-Варна на Трети изборен район – Варненски за насрочените за 27 октомври парламентарни избори, съобщават от Областна администрация - Варна, където ще се проведат те. Съставът на РИК- Варна е от 17 членове, включително председател, до четирима, но не по-малко от двама..

публикувано на 28.08.24 в 14:22

Спряха сайт за нерегламентирана продажба на лекарства в интернет

Сайт за нерегламентирана продажба на лекарства в интернет е спрян след постъпил сигнал в Комисията за защита на потребителите. Това съобщиха  от Комисията на страницата си в интернет , цитирани от БНР.  Сайтът е предлагал медицински продукти с неясен произход и съмнителни качества. Експерти от Комисията за защита на потребителите са извършили..

публикувано на 28.08.24 в 14:13