Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Седмица на бащата 2017г.

За пети пореден път Седмицата на бащата се чества през втората седмица на ноември, а тази година протича под надслова „Истинският мъж знае как да бъде баща“. Публични събития за Седмица на бащата ще бъдат организирани из цялата страна между 6 и 12 ноември, а бащи и деца ще могат да прекарат качествено време заедно. Програмата на събитията през Седмицата можете да следите тук

Апелът на Национална кампания „Да бъдеш Баща“ към българските мъже е да научат децата как и кога да използват силата си, но и как да се учат да се предпазват и самите те да бъдат силни, без да прилагат насилие. Истината е, че мъжете не са „програмирани“ да знаят как да бъдат бащи, а непрекъснато се учат – от своите родители, дядовци и баби, от своите партньорки – майките на децата им, от другите важни мъже в живота си и най-вече: от своите деца. Именно във времето, когато бащите са заедно с малките хора, те могат да разберат колко важни са за техните детски крачки през живота, и колко важни са децата за пътя на бащите и мъжете – път, по който всеки мъж има шанса да открие, че малкото дете е личност, и че най-голямата сила на мъжете е в това да ги подкрепят по техния път.

Национална кампания „Да бъдеш баща“ води началото си от 2013 г., когато 10 неправителствени организации се обединяват около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

„Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континента. Целта на MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Цените на имотите във Варна са в своя пик

България е страната в ЕС, където цените на жилищата са нараснали с най-голям темп 7,1% спрямо последното тримесечие на миналата година. Справка в данните на Евростат показва, че на тримесечна база това е най-значителното увеличение на цените на жилищата у нас от последното тримесечие на 2007 година. Йордан Йорданов е управител на варненския клон..

публикувано на 10.07.24 в 13:40

До вечерта ще има навсякъде вода в Балчик, предстои още едно спиране за подмяна на захранващ кабел

Вчера и днес поради електрическа авария в помпена станция, Балчик е с нарушено водоподаване, а температурите навън са почти 35 градуса.  Вода до вечерта трябва да има навсякъде в целия град с нормален дебит и налягане, обясни началникът на водното дружество в Белия град Димитър Николов. Той каза, че заради аварията вчера няколко часа помпите не са..

публикувано на 10.07.24 в 13:33

Долната част на Балчик без вода до обяд заради авария

И днес поради авария в помпена станция райони в долната част на Балчик са без вода. До обяд водоподаването ще бъде нормализирано, увери началникът на ВиК Димитър Николов. Вчера тричасова електрическа авария в помпена станция – Балчик остави без вода голяма част от града и вилната зона при температури около 35 градуса навън. Изпразни се цялата система, но..

публикувано на 10.07.24 в 10:26

Главчев при Байдън

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО министър-председателят Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник, предаде БНР. От своя страна американският държавен глава високо оцени ролята на България на Източния фланг на Алианса.  По време на откриването на срещата на върха на НАТО Джо..

публикувано на 10.07.24 в 09:10

Защо има "паркирани" контейнери в очертанията на синята зона?

В летните месеци, когато трафикът в града е още по-натоварен, намирането на място за паркиране дори и в рамките на синята зона понякога е задача с повишена трудност за шофьорите. Нещо, което ги изнервя още повече е когато се натъкнат на "паркирани" контейнери за смет в очертанията на зоната. Подобна е картината непосредствено преди бариерата на..

публикувано на 10.07.24 в 08:50

Адресите без ток на 10 юли

На 10.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна – карето, заключено между бул. Цар Освободител, ул. Пирин, бул. Сливница, бул. Осми Приморски полк, електрозахранени от ТП 380 и 199. На..

публикувано на 10.07.24 в 05:54
Есенно море, ноември

Слънчево и горещо време в сряда

Утрото в сряда ни посреща с топло време, но и леко ветровито по морето. Днес ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури между 34° и 39°, по Черноморието от 28° до..

публикувано на 10.07.24 в 05:52