Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дават бившия рок клуб „Бонкърс” на сдружение „Варна – ЕМС“

Защитното съоръжение на ул. „Барутен погреб“ №1, известно като бившия рок клуб „Бонкърс”, да се даде за стопанисване на сдружение „Варна – Европейска младежка столица“. Това реши на днешното си заседание ПК „Собственост и стопанство“ към Общински съвет - Варна. Имотът ще бъде предоставен за безвъзмездно ползване на организацията за срок от пет години.

Съоръжението със застроена площ от 166 кв. м. е публична държавна собственост. През 2012 година държавата го предостави на Община Варна за безвъзмездно управление с идеята за създаване на музеен и културен център. Сключен бе договор със сдружение с обществено ползване дейност „Народно читалище Стара Варна 2010“, което пое ангажимент да превърне старото съоръжение в концертна и изложбена зала. Преобразяването така и не се случи, а в момента имотът е в плачевно състояние.   Затова през май тази година Общинският съвет взе решение договорът между Община Варна и читалище „Стара Варна 2010“ да бъде прекратен.

На днешното си заседание членовете на комисията приеха и промени в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост“. В нея беше включена част от сграда на ул. „Цар Симеон I“ № 26, която държавата дава на Община Варна за безвъзмездно управление. Имотът със застроена площ 291 кв. м. ще се ползва от ОП „Общински паркинги и синя зона“ във връзка с въвеждане на платеното паркиране „Синя зона“.

За да влязат в сила, днешните решения на комисията трябва да бъдат потвърдени и на заседание на Общинския съвет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Костадин Костадинов

"Възраждане" отказва да подкрепи правителство, подкрепено от представители на ДПС

Партия "Възраждане" няма да застане зад правителство, което ще бъде подкрепено с представители на ДПС -  без значение дали ще е без Пеевски. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Той посочи, че страната има нужда от хомогенно правителство, дори при по-ниска избирателна активност, съобщава БНР.  Това стана ясно след близо тричасов..

публикувано на 02.08.24 в 17:10

Област Добрич е на едно от последните места по осигуреност на лекари и болнични легла

На едно от последните места в страната се нарежда област Добрич в края на 2023 г. по осигуреност с лекари и болнични легла, сочат данните на националната статистика. В края на 2023 г. в област Добрич функционират седем заведения за болнична помощ със 785 легла, като в сравнение с предходната година броят на заведенията остава непроменен, но леглата в..

публикувано на 02.08.24 в 16:42

680 кг от декар е средният добив на пшеницата в община Балчик

Средният добив на пшеницата в община Балчик е 680 кг от декар. С тази култура са засети 160 хиляди декара, съобщава Ми­нис­тер­ството на зе­ме­де­лие­то и хра­ни­те. Спрямо миналата година добивът е по-добър с 80 кг/дка. В област Добрич зе­ме­дел­ци­те са приб­ра­ли сред­но по 669 ки­лог­ра­ма при 562 през 2023 г. Най-доб­ри са ре­зул­та­ти­те в..

публикувано на 02.08.24 в 16:03

Продължават разговорите между "Има такъв народ" и "Възраждане" за третия мандат

От "Има такъв народ" разговарят с представители на "Възраждане" в търсене на подкрепа за третия мандат. И двете партии откриха припокриване по темата с референдумите, но остават различията за членството в НАТО и военните бази на съюзниците у нас. Срещата продължава вече втори час, предаде БНР.  От ИТН са категорични, че във "Възраждане" виждат..

публикувано на 02.08.24 в 15:21

Председателският съвет на ОбС-Варна се срещна с част от кметския екип

По инициатива на председателя на Общинския съвет във Варна Христо Димитров се състоя среща на председателския съвет на местния парламент с част от екипа на кмета на града Благомир Коцев по повод призива на кмета да се свика извънредна сесия на местния парламент, за да се гласува сумата от 80 000 лева, необходима за финансиране на докладите за..

публикувано на 02.08.24 в 15:10
Снимката е илюстративна

Възстановиха маршрута на линия № 10

От 14:00 часа днес е възстановено обслужването на автобусна линия № 10 по утвърденият ѝ маршрут както следва: след спирка „Янко Михайлов“ продължава по ул. „Прилеп“ - спирка „ВиК“,  надясно по бул. „Хр. Смирненски“-  спирка „Вятърна мелница“, надясно спирка „Роза“, надясно спирка „Хаджи Димитър“, ул. „Подвис“  - сп. „Зеленика“, сп. „Стадион Спартак“ на..

публикувано на 02.08.24 в 14:11

Сухи треви горят под "Топливо" във Варна

Сухи треви горят в района на "Топливо" във Варна.  Огънят е до жп линиите.  Екипите са на място, няма опасност от разпространение на огъня, съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.  Сигнал за пожара е подаден в 12,36 часа.

публикувано на 02.08.24 в 13:26