Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът Иван Портних ще инспектира строежа на новия булевард "В. Левски"

Актуални визуализации на новоизграждащия се булевард "Васил Левски" пусна в профила си във Фейсбук варненският кмет Иван Портних. От публикациите се вижда как ще изглежда пътното съоръжение след приключване на строителните работи.

Булевард „Васил Левски“ ще минава под трите основни булеварда на града - „Цар Освободител“, „Сливница“ и „Владислав Варненчик“ до крайезерния път. Пускането му в експлоатация ще го превърне в транзитен път, който ще сложи край на задръстванията във Варна и ще облекчи все по-натоварения трафик. Идеята е булевардът да отведе като скоростно трасе трафика от автомагистрала „Хемус“ към курортните комплекси и общините в северна посока.

Зам.-кметът Христо Иванов коментира за Радио Варна, че варненци ще трябва да изтърпят силното затрудняване на трафика в града, за да се реализира най-големият мащабен проект на територията на Варна:




От 14.00 ч. кметът Иван Портних ще направи оглед на ремонтните дейности на пробива на бул. „Левски“. Инспекцията ще започне от ул. „Струга“, където беше първата копка/






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Св.Св. Константин и Елена - Златни пясъци

Началото на ВиК ремонта от резиденция "Евксиноград" в посока Златни пясъци се отлага за 21 октомври

Началото на проекта за изграждане на водопровод и канализация от резиденция "Евксиноград" в посока курорта "Златни пясъци" се отлага за 21 октомври. Това съобщи за Радио Варна кметът на Варна Благомир Коцев. Причината е, че все още не са приключили ремонтите на улици в местността "Траката" и ако се започне ново разкопаване, животът на хората..

публикувано на 13.10.24 в 15:26

Опасна маска за Halloween крие химически рискове

Маска на калоун за Halloween е забранена за продажба в Европейския съюз и са разпоредени мерки по изтеглянето на партидите от пазара заради прекомерна концентрация на фталат, информират от онлайн платформата „Ние, потребителите“. Става дума за химическото съединение бис(2-етилхексил). Лабораторните тестове са измерили стойност 40,96% от..

публикувано на 13.10.24 в 14:18

Пожар в хотел в Италия, 40 души са в болница

Повече от 270 гости бяха евакуирани от хотел в северния италиански град Абано Терме, близо до Падуа, след като през нощта избухнал  пожар , съобщи италианската информационна агенция АНСА. АНСА предаде, че на около 40 души е оказана помощ на място, но след това са били откарани в болница, тъй като са вдишали дим. Хотелът е напълно евакуиран и..

публикувано на 13.10.24 в 14:08

Празник на баницата се проведе в село Тополи

За първи път се организира Празник на точената баница в с. Тополи. Празникът е с фолклорна тематика, а идеята му е да покаже на гостите богатството и разнообразието на точената баница. По време на събитието, освен конкурс за най-вкусна баница, имаше открит урок по точене на кори, фолклорна програма, пресъздаване на обичаи, игри от..

публикувано на 13.10.24 в 13:49
Грациозните лебеди във Варна

Очаква ни слънчев понеделник

Ще преобладава слънчево време с по-значителна висока облачност.  През нощта ще духа слаб югозападен вятър, а утре слаб до умерен от запад, следобед по Черноморието от южна четвърт.  Минимални температури между 7° и 12°, по крайбрежието до 14°, максимални от 19° до 24°. За Варна минимална температура 13°, максимална 21°. Вълнение на морето..

публикувано на 13.10.24 в 13:47
Кирил Маричков

Поклонението пред Кирил Маричков ще бъде в храм „Света София”

Поклонението пред Кирил Маричков ще се състои във вторник от 13.00 ч. в „Света София”. Днес в памет на легендарния български музикант стотици китаристи се събират в 17.00 ч. пред НДК. В късния следобед те ще изсвирят една от емблематичните песни на „Щурците” - „Клетва”.  Музикантът Кирил Маричков..

публикувано на 13.10.24 в 13:40

Милиони евро за развитието на Северна Македония и Албания

Европейският съюз /ЕС/ инвестира стотици милиони евро в държавите от Западните Балкани, дори преди пълноправното им в блока, предаде репортер на БГНЕС. Примерите за проекти, изградени с европейски средства, се безброй. Брюксел и европейските банки отпускат финансиране приоритетно в сферите на пътната..

публикувано на 13.10.24 в 10:00