Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Приет е работният проект на новата библиотека във Варна

Експертният съвет по Закона за устройство на територията към Община Варна е приел на днешното си заседание техническия  и работен проект на новата библиотека, както и предложения подробен устройствен план –това съобщи за Радио Варна арх. Виктор Бузев – главен архитект на общината и допълни :Според арх.Бузев ще  се търсят и нестандартни форми за набиране на средства за библиотеката като градска лотария, при която част от билетите с посочени номера ще печелят вписване върху сградата на имената на  закупилите ги .


ВИЖТЕ ОЩЕ

Лондон дава $1,6 млрд. за суперкомпютър за климата

Британското правителство планира да инвестира 1,6 милиарда долара, за да създаде най-мощния суперкомпютър в света, който да осигури по-точни прогнози за времето и климата. Новият суперкомпютър ще помогне да се прогнозират по-точно бурите, да се изберат..

публикувано на 17.02.20 в 10:57

Изследваният за коронавирус в Стара Загора е в много добро състояние

Състоянието на украинския гражданин, който се изследва за коронавирус, е много добро тази сутрин. Мъжът е изолиран в Клиниката по инфекциозни болести в Университетската болница "Проф. д-р Ст. Киркович" в Стара Загора, спазени се всички мерки за безопасност. Това съобщи за БТА дежурният лекар д-р Галина Йосифова. Мъжът е настанен в болницата за..

публикувано на 17.02.20 в 10:33

НАСА публикува снимка на сребърни облаци от ръба на космоса

НАСА публикува в Instagram снимка на сребърни облаци, направена от орбита. В коментар към изображението, представителите на агенцията написаха, че става въпрос за „пощенска картичка от ръба на космоса“. „Тези облаци с електрически цвят могат да се видят само когато слънцето слезе над земния хоризонт и ги освети“, обяснява НАСА. Агенцията..

публикувано на 17.02.20 в 09:30

Адресите без вода

В Добрич без вода са в кв. "Рилци", на ул. "Никола Тахтунов"- 15. В Каварна без вода са на ул. "Максим Горки" и "Добротица". Водоподаването ще бъде възстановено след 15ч. Във Варна без вода са на улиците "д-р Василаки  Пападополу", "д-р Стоян Златаров" и  "д-р Иван Тодоров" около обръщача - от 9 часа до около 17 часа.

публикувано на 17.02.20 в 09:30

Корабът с нерегламентирани отпадъци отплава от Варна

Корабът с 54-те контейнера с отпадъци от Италия е отплавал снощи за Пирея, съобщиха от Пристанище Варна. Там той ще бъде претоварен, крайното пристанище е Салерно. Припомняме, че реекспортът беше разрешен от Апелативната прокуратура. Остават още 20 контейнера, които също ще бъдат върнати в Италия.  Министърът на околната среда и водите Емил..

публикувано на 17.02.20 в 09:26

Да изчезнеш за 60 секунди - със скоба!

Паркирането във Варна, особено в широкия център след 9ч. е „causa perduta“ (кауза пердута). Намират се хитри шофьори, които оставят возилата си по тротоари, та дори и в градинки. На помощ в тези моменти идва репатриращата кола - "паяк". Във Варна вече репатриращите коли са с възможност да "вдигат" дори високопроходими автомобили, така че никой не е..

публикувано на 17.02.20 в 08:17

Шофьорите без винетка вече получават електронен фиш

От днес шофьорите, които пътуват по републиканската пътна мрежа без валидна електронна винетка, ще бъдат санкционирани и чрез камерите на тол системата.Нарушителите ще бъдат снимани и автоматично ще влизат в базата с данни. Ако в същия ден бъдат спрени на пътя от мобилните екипи на тол контрола, ще имат възможност да платят по-ниска санкция -..

публикувано на 17.02.20 в 06:47