Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще е домакин на силен тенис турнир за юноши и девойки

Снимка: БГНЕС

България ще бъде домакин на международен турнир по тенис за юноши и девойки до 14-годишна възраст от календара на "Тенис Европа", съобщиха от Европейската Тенис Асоциация. Надпреварата ще бъде от най-високата първа категория, а страната ни за първи път получава привилегията да организира състезание от толкова висок ранг в тази възрастова група. Турнирът ще се проведе от 26 май до 3 юни 2018 г. на кортовете във ваканционно селище Албена. Основните схеми при юношите и девойките ще бъдат от по 64 състезатели.

От скоро член на комисията за юношески тенис на "Тенис Европа" е родната тенис легенда Тодор Енев. Благодарение на неговите целенасочени усилия европейската централа гласува високата чест България да бъде домакин за първи път на турнир от най-високата първа категория при 14-годишните.

„Албена е готова да организира състезание от първа категория. През последните години работихме усилено да наложим България като тенис дестинация“, заяви ръководителят на отдел „Спорт“ в курорта Руслан Йорданов, цитиран от сайта на Българска федерация по тенис. „Направихме нов тенис център, който е истинско национално богатство, а днес имаме общо 19 тенис корта. Проведохме и множество турнири от висок ранг, които получиха високи оценки от престижни организации. Турнирът от календара на "Тенис Европа" до 14 години ще бъде голяма реклама за нашата страна. Благодаря на Българската федерация по тенис за доверието и за екипната работа през последните месеци, която доведе да получим правото да спечелим домакинството. Състезанията при юношите и девойките до 14 години в "Албена" ще бъдат естествено развитие на политиката, която води родната ни централа през последните години да изгражда състезатели и да им дава възможност за изява в най-престижните турнири. Ето, че сега получихме правото от Европейската Тенис Асоциация да приемем най-добрите тенисисти в тази възрастова група. Ние ще се подготвим за проявата с колегите в "Албена" като за световно първенство, като покажем на нашите гости не само нашите добри условия за тенис, но и възможностите на цялата ни гама в туристическия продукт, която ще накара тенисистите, техните треньори и родители, да се завърнат отново в "Албена", в България – за лагер или семейна ваканция“, добави Руслан Йорданов.

Турнирите в курорта ще бъдат с подкрепата на община Балчик.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Румен Радев ще бъде в Париж за откриването на Летните олимпийски игри

Президентът Румен Радев ще посети Париж за началото на Олимпийските игри през лятото. Държавният глава е бил поканен от френския президент Еманюел Макрон и президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Днес Радев ще е част от Срещата на върха "Спорт за устойчиво развитие", предаде БНР .  Утре Румен Радев ще гостува на българското..

публикувано на 25.07.24 в 11:30

19 плажа в област Добрич остават без охрана това лято

Деветнайсет плажа на територията на област Добрич остават без охрана през настоящия летен туристически сезон. Процедурата по възлагане на обществената поръчка е била прекратена, след като единственият явил се кандидат е бил отстранен. Без водни спасители са десет плажа в община Шабла, пет в община Каварна и четири в община Балчик. От Областния съвет на..

публикувано на 25.07.24 в 10:48

"Аз вярвам и помагам" дарява апаратура за детската хирургия в МБАЛ "Св. Анна"

Сдружение "Аз вярвам и помагам" днес предоставя дарение от 150 хиляди лева за  детската хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение “Св Анна" във Варна. Със средствата бе закупена чисто нова апаратура в помощ на лечебницата - хирургически инструменти, операционни маси, лампи и др.  Голямото дарение е в помощ на хиляди бебета и..

публикувано на 25.07.24 в 10:00
Благомир Коцев

Благомир Коцев: Няма да обжалваме решението на съда за Пловдивския панаир

Община Варна няма да обжалва решението на Софийския градски съд, който обяви за нищожно апортирането на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир. Това подчерта от официалната си страница във Фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев.  Софийският градски съд (СГС) обяви за нищожно апортирането на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир...

публикувано на 25.07.24 в 09:37

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна : На  25.07.2024 от 09:00 ч. до 10:00 ч.   и от 14:00 ч. до 15:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна -..

публикувано на 25.07.24 в 05:56
Резерват

Времето ще е облачно с валежи

Днес облачността ще е по-често значителна с валежи от дъжд, на места интензивни, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от север и северозапад, който привечер във вътрешността ще отслабне. Максималните температури ще се понижат и днес ще са между 24° и 29°, за Варна около 29°...

публикувано на 25.07.24 в 05:56

Обявиха процедура за ремонта на общежитието "Михаил Колони"

Община Варна обяви процедура за провеждане на пазарни консултации за ремонт, рехабилитация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на Центъра за професионално и личностно развитие - средношколско общежитие „Михаил Колони“. Проектът е финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), съобщиха от общинския пресцентър...

публикувано на 24.07.24 в 18:05