Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Стоилов: Работим в посока изграждане на бизнес зона в региона

ОБЩИНА АКСАКОВО
Снимка: интернет

Община Аксаково е готова да посрещне по-тежките зимни условия. Това заяви за Радио Варна кметът Атанас Стоилов. Той добави още, че към този момент нищо ново не се случва със свлачището Златни пясъци - Кранево, единствено частично се поддържа пътя. „Никой не взима мерки. До една година очаквам да има развитие по този въпрос, защото укрепването на някои свлачища не може повече да се отлага”, добави Стоилов. Цялото интервю може да чуете в звуковия файл:













Готова ли е Община Аксаково да се справи с по-тежки зимни условия?

Община Аксаково вече има доста натрупан опит в зимната подготовка. В тази насока още през миналия месец сме свикали кризисния щаб, макар и да сме все още в едни почти летни условия. Направихме едно райониране на критичните зони в зимни условия. Те са следните: Аксаково-Игнатиево-Слънчево, районите около Добрич в посока Изворско, Любен Каравелово, Ботево, Крумово. Третият район е около морето - там попадат Кичево, Осеново, Орешак. Там условията са доста тежки в усложнена зимна обстановка.

Какво се случва със свлачището по пътя Кранево-Златни пясъци? Има ли развитие по този въпрос?

На този етап абсолютно нищо не се прави. Община Аксаково го е предала като проблем в Областна управа Варна, а оттам и в Министерство на регионалното развитие и благоустройството. В момента само се поддържа пътя Кранево-Златни пясъци. В тази насока сме задължени да работим през следващите години.

Каква година изпраща Община Аксаково?

Годината 2017-та я изпращаме с изпълнен бюджет. Очакваме през 2018г. да започне изграждането на т.нар. "детелина", която да свързва гр. Игнатиево с АМ "Хемус". Ще работим усърдно и по развиването на бизнес зона във Варненска област. Това е нещо, което липсва на нашия регион. Виждаме как регионите около София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, а дори вече и Шумен има развита бизнес зона. Нужно е навлизането на сериозен инвеститор в нашия регион.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Rick Casais Miranda (BLANKET HILL): Постепенното израстване е по-добро за една група

Интервю с David Masion и Rick Casais Miranda (BLANKET HILL) BLANKET HILL е хардкор банда от Люксембург. Предстои й първи концерт във Варна. Заедно с BLANKET HILL на сцената ще се качат родните BEHIND BARS и MILLION SUSPECTS. Датата е 9 август. Мястото – „Хале 3”. През 2023 BLANKET HILL стигат и до Япония. Иначе са били на една сцена с TERROR,..

публикувано на 05.08.24 в 09:00

Марина Великова представя "Ледовете на Антарктика" във Варна

Изложбата "Ледовете на Антарктика" на колегата Марина Великова от Българското национално радио е подредена на входа на Морската градина във Варна.  Снимките са направени по време на участието и в 32-рата антарктическа експедиция, ръководена от проф. Христо Пимпирев. Представянето е по повод отбелязването на три години от влизането на..

публикувано на 04.08.24 в 07:40

Етническият българин Алексей Куцарев: Украйна се бори с недостиг на ток и на работници

Липсата на ток, заради руските удари по енергийната система на Украйна и дефицитът на работници са основните проблеми, с които се сблъсква бизнеса там. Имаме над 1000-км фронтова линия, много работници са на фронта и това води до недостиг на кадри, разказва Алексей Куцарев, чието семейство – етнически българи, се занимава със земеделие в..

публикувано на 02.08.24 в 08:05
Ивелина Кадири

Ивелина Кадири: ДНК данните са нещо неприкосновено, към което маркетингът трябва да се отнася с уважение

Ивелина Кадири е магистър по икономика и по арт мениджмънт, маркетолог с многостранни интереси и убеденост в интердисциплинарното бъдеще на науката. Има дългогодишен професионален опит в областта на авиацията и енергетиката, а в момента е мениджър регулаторни дейности в българска софтуерна компания, световен лидер в управлението на електрозарядни..

публикувано на 01.08.24 в 08:30
Сияна Георгиева и Симеон Георгиев

Защо да се доверим на интериорен дизайнер при обзавеждането на имот

Един имот придобива по-висока стойност, ако е бил обзаведен от интериорен дизайнер. Това споделят специалисти в областта на интериорния дизайн у нас изхождайки от практиката, която имат. В България, и конкретно във Варна, все повече хора наемат интериорни дизайнери, когато обзавеждат жилището си, хотели, заведения и др. Архитект Сияна..

публикувано на 31.07.24 в 09:55

„Небето - риза нетъкана”- изложба на Александър Габровски

Поредната изложба във варненската галерия A&G Art Meeting в разгара на лятото ще ни изстреля в небесните простори не само заради мотото, а и поради смелото, неочаквано приключение, в което ни въвлича младият творец Александър Габровски. Откриването е днес,  31 юли, от 18:30 ч . на ул. "Любен Каравелов" 8. Изразът „Небето, риза нетъкана” в една..

обновено на 31.07.24 в 09:28

Георги Василев: Волейболът винаги ще е част от живота ми, но днес нямам време за него в живописта

Бившият волейболист и треньор Георги Василев представя до 19 август във Варна своя самостоятелна изложба живопис. 24-те творби са подредени на ул. "Шейново" 3. Това е четвъртата експозиция на автора, който за първи път се изявява творчески във Варна, а не в родния Добрич.  Първата изложба на Георги Василев беше преди година и половина в..

публикувано на 30.07.24 в 09:20