Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нова социална услуга във Варна


Център за почасова грижа, разкрива варненското Сдружение „Няма невъзможни неща”. Новата социална услуга дава възможност на родителите да оставят деца със затруднения на грижите на специалисти за няколко часа,  когато имат нужда от свободно време. Услугата се реализира по проект на Сдружението, но тя ще се предлага и срещу заплащане, каза за радио Варна Диана Настева, ръководител на Сдружението. Предвижда се цената да е около 4-7 лв. на час, в зависимост от честотата на посещенията и потребностите на детето.
Почасовата грижа се ползва безплатно от родители, включени в проекта на Сдружението "Активно включване" по ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г.
Чуйте още в звуковия файл.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметове от Гърция поискаха отваряне на всички гранични пунктове с България

С протестна петиция, подкрепена с подписите на 22 кмета от Северна Гърция, е поискано незабавно отваряне на всички гранични пунктове с България. "Отворете незабавно всички гранични пунктове с България", се посочва в официално обръщение към гръцкото правителство, публикувано днес и в медиите, съобщи БНР. "Не виждаме логика в решението да оставите..

публикувано на 07.07.20 в 14:40

Още казуси със "Синя зона" във Варна

Кърпят и другото платно на Аспарухов мост посока Варна .Шофирайте внимателно! Слушатели на РВ сигнализираха за  пореден казус със *Синята зона* Става въпрос за отсечката зад блоковете на бул. " Осми Приморски полк" №65-69, която влиза в обхвата на Синя зона. Живущите си платихме абонамент за зоната! Лично аз съм дала 160 лв,..

публикувано на 07.07.20 в 14:37

Бизнесът с дрехи втора употреба блежи ръст у нас

До 18 юли продължава общественото обсъждане на промени в наредбата, по която работят магазините за дрехи втора употреба.  Няма да има особена промяна в работата на магазините за дрехи втора употреба, смята Сирма Желева, секретар на Асоциацията на преработвателите и търговците на дрехи втора употреба. По думите й част от ограниченията са съществували и..

публикувано на 07.07.20 в 14:14

Ремонтите в Бяла инспектира кметът П. Ненов

Проверка на ремонтите в община Бяла извърши кметът инж. Пеньо Ненов. Той инспектира гробищният парк. Там в момента тече подготовка за асфалтиране на основната алея. Предстои да бъдат поставени и пейки, а паралелно с това продължава почистването на треви и храсти. Другият проверен обект беше платното за локално движение по протежението на..

публикувано на 07.07.20 в 14:09

Варна отбеляза 129 години от рождението на контраадмирал Иван Вариклечко /обновена/

129 годишнината от рождението на контраадмирал Иван Вариклечков беше отбелязана с военен ритуал с поднасяне на венци и цветя пред щаба на Военноморските сили във  Варна.  Сред гостите на тържеството присъстваха и трима от правнуците му. 14-годишният правнук на контраадмирата - Волен Страшимиров, сподели, че да си наследник на такава личност е не..

обновено на 07.07.20 в 13:46

Алерголози от цялата страна ще преглеждат онлайн

Националната кампания за борба с алергиите в условията на Covid-19 ще продължи месец, съобщи БНР Започва Национална кампания за борба с алергиите в условията на Covid-19. Чрез нея ще се предоставят безплатни телемедицински консултации за пациенти, страдащи от алергичен ринит и уртикария. Поводът е 8 юли, който се отбелязва като..

публикувано на 07.07.20 в 13:18

ЕК прогнозира по-слаб спад, но и по-бавно възстановяване на българската икономика

Европейската комисия ревизира леко нагоре своите прогнози за икономическия спад в България през настоящата година, но вече очаква и малко по-слабо възстановяване през 2021 г. Според летните междинни прогнози на ЕК се очаква свиване на българския БВП със 7,1% през тази година, след което да последва растеж от 5,3% през следващата година. В пролетният..

публикувано на 07.07.20 в 13:16