Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пътната обстановка в Източна България

| обновено на 12.02.18 в 09:33

Пътищата в Източна България са проходими при зимни условия, съобщиха от Областните пътни управления в Добрич, Варна и Бургас. В някои участъци по усойните места има частични заледявания, които се обработват с луга. Дюлинският проход остава затворен за превозни средства над 3.5 т.

Пътищата в Добричка област са проходими при зимни условия, пътните настилки са заснежени, на места има частични заледявания, съобщиха от Областно пътно управление в Добрич. 30 машини работят от първите часове на деня и обработват със сол пътните трасета в различни направления. Няма затворени пътища. От Областния съвет за сигурност информират, че няма населени места без ток и без вода.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Китайци с маски чакат автобус до затворения рибен пазар Хуанан в град Ухан, провинция Хубей, смятан, че е свързан с появата на новия вирус.

Заповед с препоръчителни мерки с цел намаляване на риска от заболяване с вирус COVID-19 издадоха във Варна

Заповед с препоръчителни мерки с цел намаляване на риска от заболяване с вирус  COVID-19 е издал кметът на  Варна Иван Портних. В нея се препоръчва ограничаване на провеждането на масови прояви на закрито,както и  пътуванията във връзка с обмяна на опит по различни програми на ученици; засилване на дезинфекционния режим във всички детски,..

публикувано на 29.02.20 в 13:13

300 военни и 50 от състава за спецоперации са в готовност да отидат на границата

Днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов издаде заповед за привеждане в готовност на 300 военнослужещи от Сухопътните войски и 50 от състава на Съвместните сили за специални операции, по писмено искане на министъра на вътрешните работи Марин Младенов. Екипите имат готовност за оказване на съдействие на Гранична полиция при охрана на..

публикувано на 29.02.20 в 12:18

На границата ни с Европа има 18 000 мигранти, днес може да станат 30 000

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в събота обеща да позволи на бежанците да пътуват до Европа от Турция, допълвайки, че страната му не може вече да се справя с нови вълниот хора, които бягат от разрушената от войната Сирия, съобщи АФП. "Какво направихме вчера (петък)? Отворихме портите", каза Ердоган в Истанбул в първите си коментари,..

публикувано на 29.02.20 в 12:03

Възстановено е движението край Бургас след тежката катастрофа

Възстановено е движението по път II-99 Бургас – Созопол, след като тази сутрин бе извършен втори оглед на тежката катастрофа, при която пътнически автобус уби двама души. Както кореспондентът на БГНЕС съобщи, тежката катастрофа, станала на 200 метра след изхода на Бургас в посока Созопол, отне живота..

публикувано на 29.02.20 в 12:00

Гръцката гранична полиция спира мигранти със сълзотворен газ и шокови гранати

Гръцката гранична полиция използва сълзотворен газ и шокови гранати в събота, за да предотврати влизането на мигранти в страната.. Правителството заяви, че е решено да предотврати влизането на мигранти, идващи от Турция, съобщи в. „Сабах“. "През цялата нощ силите за сигурност предотвратяваха..

публикувано на 29.02.20 в 10:53

Камерите на АПИ в населените места не следят за е-винетки и тол

Камерите на тол системата, които се намират на републикански пътища в рамките на населените места, не се използват за контрол и правоприлагане за платени е-винетки или тол такси, съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Те имат допълнителни функции. Данните от тях служат за подпомагане на борбата със сивия сектор в..

публикувано на 29.02.20 в 10:19

Няма мигрантски натиск към България

Към България все още нямаме и се надяваме, че няма да имаме, засилен мигрантски натиск. Това съобщи директорът на Гранична полиция главен комисар Светлан Кичиков на брифинг тази сутрин. Има единични случаи на опити на преминаване на границата, но няма нещо, което да е притеснително, увери..

публикувано на 29.02.20 в 10:15