Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незаконна канализация замърсява "Офицерския" плаж

| обновено на 26.02.18 в 02:34
Снимка: БГНЕС

Незаконен колектор за битови води е заустен в дъждовната вода във Варна, съобщи областният управител Стоян Пасев пред БНТ.
По време на уличните ремонти в центъра на града е разкрита незаконна канализация на кръстовището пред Младежкия дом, за която към момента не може да се каже кога е направена. Очаква се след спирането й,  водата, която през "Шокъровия канал" се излива в морето, да стане по-чиста. Така "Офицерският" плаж отново да може да използва през лятото. 
Снимка
Според областния управител Стоян Пасев "ако "Офицерският" плаж се затвори за пета поред година, ще бъдат отнети лизенционните режими за съществуване на плаж,  т.е. ще бъде забранен  достъпа на граждани".  Десетилетие изследвания на български и европейски институции
 показват замърсяване на този участък от Черноморието.

Спрените през годините по-малки незаконни зауствания на битови води не решиха проблема със замърсяванията на "Офицерския" плаж във Варна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проверяват имат ли хакери намеса в срива на системата за годишните технически прегледи

Във връзка със спирането на електронната система за извършване на годишни технически прегледи (ГТП) тази сутрин Министерството на транспорта проверява дали има злонамерена хакерска атака от типа "разпределен отказ на услуга" (DDoS, Denial-of-service attack), предаде БНР. При този вид атака обичайно се генерира фалшив трафик, което води до затруднена..

публикувано на 14.08.24 в 16:25

Две катастрофи заради тротинетки за броени дни в Балчик

 На 9 август преди обед по главна улица в Балчик електрическа тротинетка отнема предимството на моторист и го вкарва в ортопедията на добричката болница с фрактура на лява подбедрица, а водачът и успява да избяга. " При извършената проверка е снето сведение от преминаващ гражданин, очевидец на пътнотранспортното произшествие, който обяснява, че при..

публикувано на 14.08.24 в 16:18

Парламентът отхвърли райският газ да бъде включен в списъците с наркотични вещества

Парламентът не прие проекта на решение за възлагане на Министерския съвет да включи диазотния оксид (райски газ) в списъците с наркотични вещества по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Предложението беше внесено от Корнелия Нинова от "БСП за България" и група народни представители, съобщава БНР.  Депутатите..

публикувано на 14.08.24 в 15:40
язовир

МОСВ: С необичайно за годината по-ниски нива са язовирите, захранващи Черноморието

С необичайно ниско запълване за това време на годината са язовирите, захранващи Черноморието и Североизточна България. Нивата на язовирите „Камчия“ (водоизточник за Варна, Бургас и др. населени места по Черноморието) , „Ясна поляна“ (водоизточник за Бургас и др. населени места и курорти от Южното Черноморско крайбрежие и Бургаска област), „Тича“..

обновено на 14.08.24 в 15:32

Психиатричната асоциация и Лекарският съюз със становища във връзка с пожара в Психиатрията във Варна

Със свое становище във връзка с инцидента в Първа психиатрична клиника към Университетската болница за активно лечение "Св. Марина" във Варна излязоха от Българската психиатрична асоциация (БПА) и Българския лекарски съюз (БЛС) у нас. Пожар в Психиатричната клиника във Варна отне човешки живот Редица нарушения в психиатричната клиника към..

публикувано на 14.08.24 в 15:30

Въпроси и отговори за вятърната енергия?

Вятърните турбини излъчват ли инфразвуци, които вредят на здравето? Шумни ли са? Излъчват ли вредни електромагнитни полета? Заплаха ли са за птиците? Вредят ли на климата, като променят въздушните течения? Създават ли много отпадъци, колко е кратък животът на турбините и рециклират ли се? Това зелена енергия ли е и изисква ли много ресурси? Скъпа ли е..

публикувано на 14.08.24 в 15:23

Лятно кино в парка на “Владиславово” от 17 до 19 август

Лятно кино и веселие очаква малки и големи в парка на “Владиславово” в периода от 17 до 19 август. Събитието е организирано по повод Деня на Варна съвместно с районната администрация. От 17.00 до 23.00 часа посетителите в парка ще могат да се насладят на атрактивна програма и разнообразни забавления. Освен обичайните за празника вечерни концерти,..

публикувано на 14.08.24 в 14:51