Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Варненският театър „Стоян Бъчваров” с премиера на мюзикъла "Приключения опасни със герои сладкогласни" в Международния ден на театъра

3
Снимка: www.dramavarna.com

"Театърът съвсем не е празно и ненужно нещо, ако се вземе предвид, че именно в театъра може да се събере тълпа от пет или шест хиляди човека и че всички тези хора, които по нищо не си приличат, изведнъж може да се потресат от едно общо потресение, да заридаят с едни и същи сълзи и да избухнат във всеобщ смях. Театърът е катедра, от която може много да се говори за света на доброто." Думите са Николай Василиевич Гогол. И са точно на място за Международния ден на театъра. Той се отбелязва днес 27 март.

Снимка


Варненският драматичен театър „Стоян Бъчваров” е подготвил специална програма за професионалния си празник - флашмоб, театрални четения, както и премиерата на мюзикъла за деца и възрастни "Приключения опасни със герои сладкогласни" по текст на Недялко Йорданов и музика на Хайгашод Агасян. Постановката е на Костадин Бандутов, за сценографията и костюмите е отговорна Даниела Николчова, а хореографията е на Георги Енчев – Гош. В ролята на "Водещата" е Цвети Петрова.


Чуйте ги в репортажа на Мартин Николов.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

100% извадка на "Галъп" на вота: 7 партии в Народното събрание, ИТН под чертата

Готова е извадката на 100% на изборните протоколи на социолозите от "Галъп интернешънъл болкан". 7 са партиите, които твърдо ще имат депутати в 48-тото Народно събрание. Ето кои са те: ГЕРБ-СДС – 23,5%, прогнозируемите мандати са 63; ПП – 19,5 на сто, мандатите тук са 53; ДПС – 15% и 41 мандата; "Възраждане" – 10 на сто подкрепа и евентуални 27..

публикувано на 02.10.22 в 22:38
Павел Раличков, БСП - Варна

Павел Раличков: Резултатът на БСП е нисък

За Павел Раличков – втори в листата на БСП за Варна, основен извод от днешния вот е ниската избирателна активност. За всички партии заедно са гласували по-малко от 40% от имащите право на глас, припомни кандидатът за депутат. Успоредно с това обаче не отрича, че резултатът на БСП е неочаквано нисък на изборите за 48 НС. От друга страна обаче,..

публикувано на 02.10.22 в 22:30

В РИК-Варна пристигат изборните протоколи (СНИМКИ)

Членове на секционни избирателни комисии в 3 МИР - Варна предават протоколите и изборните книжа в РИК.  Снимки: Румен Сарандев

публикувано на 02.10.22 в 22:05
Ерджан Ебатин, ДПС

Ерджан Ебатин: Правителство е възможно. Коалицията може да бъде ГЕРБ, ДПС и ДБ

Ерджан Ебатин - водач на варненската листа на ДПС, прогнозира, че е възможна коалиция между три от партиите, прескочили 4%-тната бариера. Партиите са ГЕРБ, ДПС и ДБ. Те са обединени от евроатлантическата си ориентация и общата им позиция по отношение на войната на Русия срещу Украйна. Кабинетът той нарече "ценностноориентиран". ДПС – Варна е..

публикувано на 02.10.22 в 21:47
Благомир Коцев

Благомир Коцев: Нямам особена надежда да се създаде коалиция при тези резултати

Кандидатът за депутат от ПП „Продължаваме промяната“ и бивш областен управител на Варна Благомир Коцев все още се въздържа от оценка на резултатите от днешните избори. По думите му е възможно вотът от чужбина да ги промени съществено. Кампанията във Варна беше много странна за мен, така коментира предизборния период Коцев. Той припомни, че..

публикувано на 02.10.22 в 21:18
Лидерът на

Костадин Костадинов: България трябва да бъде управляване от мъже, а не от мижитурки

Резултатите от изборите не са добри за нашата страна, защото поставят под съмнение основите на българската държавност в следващите месеци. България се намира пред кръстопът. Европа и светът са пред кръстопът. За съжаление в парламента мнозинство печелят партии, които няма да се поколебаят да вкарат страната ни във военен конфликт. Това коментира..

публикувано на 02.10.22 в 20:56

Малко над 120 000 души гласуваха във Варна днес

40,28 % е избирателната активност във Варна и областта на парламентарните избори. За Варна тя е 41.64%. Малко над 122 720 души са отишли да гласуват. Това каза председателят на РИК - Велин Жеков. 6 са сигналите за нарушения на изборния процес в област Варна, но не са толкова съществени, посочи още той. Това потвърди и областният управител Марио..

публикувано на 02.10.22 в 20:39