Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца твориха кошнички за Великден

| обновено на 06.04.18 в 19:04
5
Снимка: Радио Варна

Част от всяко празнично настроение е и обстановката, в която се намираме. Всеки човек се радва на добрата подредба, както и на украсата, била тя и съвсем детайлна, но направена с идея – да радва очите и да повдига празничния дух.

Много деца отнесоха у дома си преди празниците великденска украса направена в детските учебни заведения и със сигурност техните родители са подредили на видно място детските творения, защото те са най-красивото за всяко едно семейство.




Мария и МаяСвоите малки великденски кошнички направиха и занесоха у дома и децата, които се включиха в работилничката на Детския и средношколски комплекс към Регионалната библиотека "Пенчо Славейков". 10-годишните Мария и Мая, споделиха  колко е важно за тях, че сами са изработили нещо красиво.

"Хубаво е човек да направи нещо със собствените си ръце, а не да си го купи наготово от магазина. Правя всякакви неща - поставки, в които си слагам моливите и химикалките на бюрото и много неща, които влизат в употреба.", споделиха децата.

За тях Великден е много хубав празник, защото:

"Семейството се събира на масата и започваме да си говорим и да опитваме вкусната храна, да се борим с яйца."

Според Мария и Мая, трябва да бъдем добри един към друг и да сме позитивни. Да сме весели не само на празник, да не се караме за щяло и нещяло и да не сме дребнави.

Ирена КръчмароваХудожничката Ирена Кръчмарова бе  ръководител на децата  по време на Великденското ателие в библиотеката. Колко е важна празничната  украса – тя сподели:

"Всяка украса създава настроение и уют. Затова за нея обикновено се грижат жените, защото те се движат в тази по-фина материя. По невидим начин, като с вълшебна пръчица, да подготвят уж с не толкова важни неща, но всъщност са много важни. Защото това, което виждат очите, по един много фин начин влиза в хората. И те не забелязват как им въздейства. Украсата и красотата около нас, променят нашата вътрешна нагласа към света и после  ние започваме да излъчваме красота."


Чуйте още в звуковия файл:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Експлозия в завода за целулоза край Свищов

Взрив е избухнал в завода за целулоза край Свищов. Има леко пострадал служител. Това потвърди за БНТ кметът на Свищов. Инцидентът е станал в отделение на завод "Свилоза". Първо е избухнал пожар, след което е имало взрив. На мястото има четири пожарни екипа.

публикувано на 29.07.24 в 12:21
Община Балчик

ОбС - Балчик заседава за приемане отчетите на публичните финанси

Финансите за 2023 и 2024 година ще разгледат на заседанието си на 1 август общинските съветници в Балчик. Отчетът за миналата година възлиза на близо 40 милиона лева или 88 процента от уточнения план 45,320 млн.лв, а изпълнението за шестте месеца на тази година е близо 20 милиона при рамка от 44 млн. лв.  Ще бъде определен представител на Общината..

публикувано на 29.07.24 в 12:19

И свободният паркинг на Албена вече е платен

От миналата седмица безплатният паркинг „Лазур“ в горната зона на Албена вече е платен. Цената му е 8 лева, колкото струва паркирането за 24 часа на паркинг „Автогара“ в комплекса. Цената за зелена зона не е променена – до края на септември е 20 лева, а синята зона – 10 лв. В сила е 30-минутният безплатен престой от първоначалното влизане в курорта..

публикувано на 29.07.24 в 12:13

Президентът връчи мандата на ИТН, те го приеха

Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на редовното правителство в рамките на 50-ото Народно събрание. Папката бе приета от Тошко Йорданов от "Има такъв народ".  Президентът връчва днес третия проучвателен мандат на ИТН Ние сме наясно каква е отговорността ни. Ще подходим практично и с разум, подчерта Йорданов.  От ИТН ще..

публикувано на 29.07.24 в 12:09

Жители на "Виница" против новите колчета, от Общината обясниха причината да са там

Делинеаторите, които миналата седмица бяха поставени в участък от бул. „Осми приморски полк“, са резултат от задълбочен анализ и множество сигнали на граждани за нарушения и предпоставки за инциденти. Това обясни по време на приемния си ден заместник-кметът по обществения ред и сигурност Илия Коев. Въпросът беше поставен от граждани, живущи и работещи в..

публикувано на 29.07.24 в 11:45

Открита е строителната площадка за изграждане на нова сграда на библиотеката във Варна

От миналата седмица е открита строителната площадка на паркинга до Общината във Варна за изграждането на нова сграда на библиотеката във Варна. Това съобщи за Радио Варна кметът на града Благомир Коцев.  От Общината са обявили конкурс за избор на главен изпълнител на строителството, което по предварителни разчети е на стойност между 57..

публикувано на 29.07.24 в 10:55

Започна сесията на ОбС, отложиха точката за отпускане на средства за ДКЦ-то в кв. "Аспарухово"

Сесията на общинските съветници във Варна започна с почитане паметта на наскоро починалия Людмил Бучев, заместник-кмет на район "Младост" и доц. Христо Ганчев, управител на Тубдиспансера във Варна.  Общинският съвет във Варна заседава днес В началото съветниците на "Възраждане" прочетоха декларация, в която твърдят, че Общината и Пожарната не са се..

публикувано на 29.07.24 в 10:54