Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Възможност за работа на хора с увреждания предлага варненско сдружение

| обновено на 19.04.18 в 12:08
5
Диана Настева и Албена Славова
Снимка: Радио Варна

Безплатно обучение за хора с увреждания и техни роднини предлага варненското Сдружение „Няма невъзможни неща”  по проект, който ще даде възможност и на двете страни да се реализират на пазара на труда. Обучението е в 4 насоки -  сътрудник в малък и среден бизнес, помощник в кухня, работник в градинарство и социален асистент.

Завършилите получават сертификат за квалификация в една от професиите от лицензирана фирма, каза за Радио Варна Диана Настева, председател на сдружението и посочи, че има още свободни места.

Паралелно с обучението се предлагат и допълнителни безплатни услуги за хората, които се включат в него –транспортните разходи се поемат от сдружението, осигурява се почасово гледане на деца, а на всички се оказва социална подкрепа и се прави индивидуална програма за мотивация и промяна.

Записване за безплатното обучение се извършва на телефони 0878/183875, 052/606068.

В продължение на шест месеца след него бенефициентите ще имат възможност да работят в социалното предприятие на Сдружение „Няма невъзможни неща”, каза още Диана Настева.

Безплатното обучение се осъществява по проект „Няма невъзможни неща по пътя на активното включване” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Проектът  е на стойност 294 835, 09 лв.

В продължение на шест месеца след края му бенефициентите ще имат възможност да работят в социалното предприятие на Сдружение „Няма невъзможни неща”.

"Най-важното от цялото обучение е хората да повярвят в себе си. И тези с увреждания и другите, които се грижат за тях. Да видят собствения си потенциал, както го виждат в тях  специалистите от Сдружение "Няма невъзможни неща". Те трябва много силно да поискат промяна в живота си и да са готови за нея. ", каза и Албена Славова коуч-обучител и арт терапевт.

Чуйте още в звуковия файл:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Омбудсманът поиска отмяна на матурите за IV и X клас

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до министъра на образованието Красимир Вълчев с настояване да бъдат отменени изпитите за Национално външно оценяване (НВО) след завършване на IV и X клас през настоящата учебна година Повод за препоръката на доц. Ковачева са жалби и подписки на родители до..

публикувано на 22.01.21 в 18:00

До края на деня включват Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" в енергийната система

Очаква се до края на деня Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" да бъде включен в енергийната система, предаде БНР. Блокът беше аварийно спрян през нощта след задействане на защита на реактора при рутинна процедура. Изключването не е довело до изтичане на радиация или проблеми с електрозахранването. „В 1 часа и 16 минути бе изключен 5-и блок от енергийната..

публикувано на 22.01.21 в 17:30

12-те млрд. евро от ЕС да са и за зелен рестарт на българската икономика и стартъп компании

За това настоява Коалиция “За зелен рестарт” и поиска спешно да бъде преработен Националният план за възстановяване и устойчивост на България, с който се кандидатства пред Европа. Европейският парламент одобри седемгодишния бюджет на ЕС за периода 2021-2027 г. Дългосрочният бюджет на ЕС, съчетан с механизма “Следващо поколение ЕС” — временният..

обновено на 22.01.21 в 17:11

Гърция удължи ограничителните мерки до 8 февруари 2021 г.

Гръцкото правителство удължи до 8 февруари 2021 г. ограниченията за всички пристигащи с въздушен, сухоземен или морски транспорт в страната , съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи /МВнР/. От пътниците се изисква да представят негативен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди пътуването, както и попълнена PLF..

публикувано на 22.01.21 в 16:50

За година разчистиха 780 трошки от улиците във Варна

780 излезли от употреба автомобила са премахнати от улиците на Варна през миналата година. 119 от тях са репатрирани принудително от ОП „Общински паркинги и синя зона“, а останалите 661 броя са премахнати доброволно от собствениците след направени предписания. Акцията по разчистването на стари коли от обществени пространства започна през ноември 2017..

публикувано на 22.01.21 в 15:54

Кипър отваря границите за туристи от всички страни на 1 март

Кипър отваря границите и летищата за туристи от всички страни от 1 март, съобщава Turprom с позоваване на държавния телевизионен канал CyBC. Пристигащите чужденци ще трябва да предоставят отрицателен резултат от тест за коронавирус. Освен това гостите от "червената" зона, в допълнение към теста, направен в тяхната страна, ще трябва да направят още един..

публикувано на 22.01.21 в 15:34

Активираха мощности от всички ТЕЦ и ВЕЦ след изключването на 5-и блок на АЕЦ "Козлодуй"

Електроенергийният системен оператор активира заместващи мощности от всички ТЕЦ и ВЕЦ в страната за компенсиране на генерацията при изключването на пети блок на АЕЦ „Козлодуй“ от електроенергийната система в 1 часа и 16 минути на 22 януари 2021 г. Електроенергийният системен оператор осигурява стабилната и непрекъсната работа на електроенергийната..

публикувано на 22.01.21 в 15:27