Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Възможност за работа на хора с увреждания предлага варненско сдружение

| обновено на 19.04.18 в 12:08
5
Диана Настева и Албена Славова
Снимка: Радио Варна

Безплатно обучение за хора с увреждания и техни роднини предлага варненското Сдружение „Няма невъзможни неща”  по проект, който ще даде възможност и на двете страни да се реализират на пазара на труда. Обучението е в 4 насоки -  сътрудник в малък и среден бизнес, помощник в кухня, работник в градинарство и социален асистент.

Завършилите получават сертификат за квалификация в една от професиите от лицензирана фирма, каза за Радио Варна Диана Настева, председател на сдружението и посочи, че има още свободни места.

Паралелно с обучението се предлагат и допълнителни безплатни услуги за хората, които се включат в него –транспортните разходи се поемат от сдружението, осигурява се почасово гледане на деца, а на всички се оказва социална подкрепа и се прави индивидуална програма за мотивация и промяна.

Записване за безплатното обучение се извършва на телефони 0878/183875, 052/606068.

В продължение на шест месеца след него бенефициентите ще имат възможност да работят в социалното предприятие на Сдружение „Няма невъзможни неща”, каза още Диана Настева.

Безплатното обучение се осъществява по проект „Няма невъзможни неща по пътя на активното включване” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Проектът  е на стойност 294 835, 09 лв.

В продължение на шест месеца след края му бенефициентите ще имат възможност да работят в социалното предприятие на Сдружение „Няма невъзможни неща”.

"Най-важното от цялото обучение е хората да повярвят в себе си. И тези с увреждания и другите, които се грижат за тях. Да видят собствения си потенциал, както го виждат в тях  специалистите от Сдружение "Няма невъзможни неща". Те трябва много силно да поискат промяна в живота си и да са готови за нея. ", каза и Албена Славова коуч-обучител и арт терапевт.

Чуйте още в звуковия файл:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Част от централната част във Варна остава без вода

Спирането на водата ще засегне района между бул. "Княз Борис I", бул. Сливница", ул. "Отец Паисий", бул. "Левски" и ул. "Царевец".  Причината за спирането на водата е реконструкция на бул. "Чаталджа". Тя ще бъде извършена от фирма "Хидрострой". Посоченият район ще бъде без вода във времето от 9 до 19 часа днес.

публикувано на 13.04.21 в 07:33

13 европейски държави се споразумяха как да изглежда зеленият паспорт

13 държави членки на Европейския съюз постигнаха споразумение относно критериите за издаване на т.нар. "зелен паспорт", който ще улесни потока от туристи по време на пандемия. „Нашата цел е да приложим„ зеления паспорт “бързо и за предпочитане на ниво ЕС“, заяви австрийският министър на туризма..

публикувано на 13.04.21 в 07:03

Спират тока в част от центъра и местности край Варна

На 13.04.2021 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - ул. Георги Бенковски от бл. 69 до бл. 85, ул. Рали Мавридов № 25, ул. Хараламби Ангелов от № 25 до № 32. Временни смущения в..

публикувано на 13.04.21 в 06:18
Изгрев, Варна

Слънчево, следобед с увеличение на облачността

Днес денят ще започне със слънчево време, но следобед облачността от запад бързо ще се увеличи и към и през нощта срещу сряда ще завали дъжд. Вятърът ще е слаб, по-късно умерен от юг и югоизток. Сутринта минималните температури са високи и през деня ще е топло с максимални температури във вътрешността на района16°-21°, по крайбрежието..

публикувано на 13.04.21 в 06:11

Започна военноморско учение "Морски щит 2021"

Започна едностранното, двустепенно разпределено командно-щабно учение на Военноморските сили „Морски щит 2021“, при стриктно спазване на санитарно-хигиенните и противоепидемични мерки, свързани с неразпространението на COVID-19. Учението се провежда от днес до 16 април 2021 г. в командването на ВМС , като част от обучаемия състав е развърнат и..

публикувано на 12.04.21 в 17:36

Уникалната експозиция от картини, скулптури и дървени сувенири е заплашена от унищожение

Добри Енев, или както предпочита да се нарича „ Добри Д/е/ Добрич ” е художник, роден в Добрич, който е живял и работил в Лос Анджелис. Връща се в България и се установява във Варна. Тук създава школа за обучение по рисуване на деца, но от година заради кризата, остава без работа и в невъзможност да плаща наема на къщата, в която живее и..

обновено на 12.04.21 в 16:50

ОбС решава извънредно за ремонта на панорамния път Варна - Златни пясъци

За   14.04.2021 г. (сряда)  от  10:30 часа  е насрочено извънредно заседание на Общински съвет - Варна. То отново ще се проведе онлайн и ще бъде предавано пряко чрез YouTube канала на местния парламент.  В дневния ред на заседанието има три точки, като в първата ще бъде разгледано предложението на кмета Иван Портних за подписването на споразумение за..

публикувано на 12.04.21 в 16:41