Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мисия зоопарк

Приключи съвместната инициатива на Варненския зоопарк със сдружение "Дар" към Технически университет – Варна. Любимото място на деца и възрастни вече изглежда по приветливо. Местообитанията на животните са почистени и пребоядисани. Засадени са нови цветя и храсти. С това работата не приключва. При желание може да се направи още много. Ако някой иска да отдели от свободното си време и има идеи, то може да се обади на телефон - 0884095538. .

Десислава Стефанова, член на Сдружението разказва пред Вяра Николаева:   

Снимка     Снимка


Снимка       Снимка
ВИЖТЕ ОЩЕ

11 дни за миньорите от Оброчище да опитат да си върнат неплатените заплати

Работниците от мангановата мина Оброчище разполагат със срок от 11 дни, за да кандидатстват във Фонда за гарантиране на вземанията заради неизплатените им от повече от 18 месеца заплати. Припомняме ви, че в края на миналата година Добричкият окръжен съд заведе дело по несъстоятелност на концесионера на рудника „Евроманган“ по искане на..

публикувано на 03.06.20 в 10:35

Кризата с коронавируса влоши състоянието на хората със сърдечна недостатъчност

Заради страха от зараза те спряха да посещават своите лекари, имат повече оплаквания, чувстват се по-зле. Всеки ден или през ден в кабинетите ни идват точно такива пациенти. Изводът е на лекарите е от проведената он-лайн среща на общопрактикуващи лекари и кардиолозипо темата: „Пътят на пациента със сърдечна недостатъчност – проблеми и решения“...

публикувано на 03.06.20 в 10:33

Къщата на Хитлер става полицейски участък

Австрия разкри плановете си да „неутрализира“ сградата, в която е роден нацисткият диктатор Адолф Хитлер, превръщайки я в полицейски участък, предаде Би Би Си. Правителството купи принудително сградата през 2016 г. след продължителен спор, а сега властите съобщиха, че през ноември ще стане участък. Австрийско архитектурно..

обновено на 03.06.20 в 09:29

Турските депутати се върнаха в парламента с маски, поздравяат се с лакти

Протичането на първия ден от подновяването на работата на турския парламент вчера след временното прекъсване заради епидемията от коронавирус е водеща тема на опозиционния турски вестник "Сьозджу". Изданието отбелязва, че след като 48 дни стоя затворен, Меджлисът отново отвори врати вчера, но при мерки за безопасност, включващи социална..

публикувано на 03.06.20 в 09:28

Свличане от ската над Алея първа във Варна

Свличане на скални маси от ската над Алея първа в Морската градина във Варна е станало тази нощ.  То е преди известно заведение в близост до Офицерски плаж-запад, съобщи слушател на Радио Варна.  Няма пострадали, но явно дъждовете напоследък са причина за свличането.  В района периодично има свлачищни процеси. Снимките са на Мая Георгиева...

публикувано на 03.06.20 в 08:48
Доц. Димо Димов

2560 са вече случаите на Ковид-19 у нас

За последното денонощие потвърдените случаи от новия коронавирус са 22, съобщи доц. Димо Димов от Националния оперативен щаб на редовния сутрешен брифинг в Министерския съвет. Активност има в 6 области – София, където всички 6 новоконстатирани случаи са амбулаторни, Сливен – 9 нови случая, Ямбол - 4, Видин, Пазарджик и Перник по един...

публикувано на 03.06.20 в 08:12

Зрелостниците отново на матура

Втората задължителна матура за 12-класниците се провежда днес. Тя е по свободноизбираем предмет. Зрелостниците ще пишат върху вариант 2. Изпитният вариант беше изтеглен тази сутрин в Министерството на образованието и науката и важи за всичките 13 учебни предмета, по които днес се явяват учениците на втората матура. Заявления за явяване са подали..

публикувано на 03.06.20 в 08:06