Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водният цикъл на Добрич подменя 76 км водопроводи

Над 13 700 линейни метра нови водопроводи са положени до момента в Добрич при обновяване на водния цикъл, съобщи на пресконференция ръководителят на Звеното за управление на проекта инж. Живко Неделев. Той припомни, че проектът предвижда подмяна на 76 километра водопроводи и реконструкция и разширяване на пречиствателната станция за отпадни води. Един от проблемите, които специалистът коментира, е доколко строително-ремонтните дейности влияят върху водоподаването в града. 

Още от Живко Неделчев чуйте в репортажа на кореспондента на Радио Варна в Добрич Петранка Божкова:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Водният цикъл на Добрич ще е подновен до лятото на 2019 г.

До лятото на 2019 г. ще завършат строително-ремонтните дейности по проекта за обновяване на водния цикъл в Добрич, съобщи на пресконференция ръководителят на Звеното за управление на проекта инж. Живко Неделев. Лот 2 предвижда реконструкция на 45,6..

публикувано на 10.05.18 в 15:15
ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

АМ "Хемус" остава затворена около село Слънчево, няма опасност за жителите на село Припек

Магистрала "Хемус" остава затворена в участъка до село Слънчево, където от вчера бушува пожар. Затворен е и старият път през местността Побити камъни. Няма опасност за жителите на село Припек, пожарникарите са направили широка просека, за да..

публикувано на 15.07.24 в 21:05

ПП-ДБ публикува декларацията си

На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България споделиха своя план за излизане от политическата криза. Първо антикорупционни закони и решения, после разговори за правителство. Ето го и пълният текст..

публикувано на 15.07.24 в 20:08

Участъкът от АМ „Хемус“ до село Слънчево остава затворен, пожарът се разраства към село Припек (обновена)

Участъкът от магистрала „Хемус“ до село Слънчево остава затворен, съобщиха от полицията във Варна. Затворен е и старият път през местността Побити камъни, обходът е по Крайезерния път. Д евет екипа на пожарната насочват усилията си към осигуряване на..

публикувано на 15.07.24 в 17:30

ПП-ДБ поискаха отлагане на втория мандат

От "Продължаваме промяната – Демократична България" поискаха от президента да забави с три месеца връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство, който коалицията предстои да получи, предаде БНР. ПП-ДБ ще изпратят декларация до..

публикувано на 15.07.24 в 16:17

Как новите ERP системи помагат на логистиката?

Как новите ERP системи помагат на логистиката? Колкото повече се развива дигиталният свят, толкова повече онлайн търговията се разраства и стоки от цял свят достигат до входните врати на всеки краен потребител. Но това налага някои нови изисквания пред..

публикувано на 15.07.24 в 15:00
Снимката е илюстративна

Ограничиха движението в двете посоки по АМ "Хемус"

Магистрала "Хемус" отново е затворена в участъка до село Слънчево, където пожарът пак се е разгорял. Екипи на пожарната са на мястото. Няма опасност за населените места. Ограничено е движението в двете посоки по автомагистрала "Хемус" в участъка..

публикувано на 15.07.24 в 14:49

Заради жегите утре отново раздават вода и мерят кръвно на три места във Варна

Разкритите от Община Варна мобилни медицински пунктове във връзка с обявения оранжев код и очакваните високи температури ще работят и утре, 16 юли. От 12:30 ч. до 15:30 ч. на три локации в града ще се измерва безплатно кръвното налягане и ще се предоставя..

публикувано на 15.07.24 в 14:39