Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летище Варна събира ветерани за юбилеен празник днес

70-тият рожден ден на варненската аерогара всъщност е на 9.05, когато през 1948 година е било и официалното откриване. Тогава работещите на летище Варна са били едва 13 души. "Докато пътуването с железница от Варна до София трае 14 часа, със самолет се пътува за два часа и половина", отбелязва предимствата вестник "Народно дело" ден след паметното събитие. От 2006 г. летище Варна е отдадено на концесия на германо-българския консорциум „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. Инвестирани са над 190 милиона лева, с които бе построен вторият терминал и новата писта за излитане и кацане.

В 70-тата година от създаването си летище Варна очаква да посрещне и двумилионния си пътник. Най-вероятно това ще се случи след края на активния туристически сезон, прогнозира директорът на аеропорта Димитър Костадинов в равносметка за юбилея пред Нина Милошевич.

СнимкаСнимка
Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

И новата седмица започва с ясно и слънчево време

През следващото денонощие ще преобладава ясно, през деня слънчево време, съобщиха от филиала на Националния институт по метеорология и хидрология във Варна. В понеделник сутринта главно по Черноморието ще има условия за мъгла или ниска облачност.  През нощта ще е почти тихо, утре с умерен вятър от изток-североизток, по крайбрежието подсилен от..

публикувано на 18.08.24 в 15:40

Жена се е удавила край Бяла

Жена се е удавила в морето край Бяла, Варненска област. Тя е украинска гражданка, дошла с цел туризъм, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна. Най-вероятната причина за инцидента е силното водно течение, допълват от полицията. Тялото ѝ е било извадено с катер.

публикувано на 18.08.24 в 13:42

Обмислят увеличаване на платната на ГКПП "Дуранкулак"

Има възможности за увеличаване на платната на Граничния контролно-пропускателен пункт „Дуранкулак“. Това каза служебният министър на туризма Евтим Милошев в ефира на Нова телевизия. Той заяви, че това е само идеен план, но са водени разговори с компетентните институции. Милошев подчерта, че Дуранкулак тази година е станало много актуално..

публикувано на 18.08.24 в 10:28

Ден на отворените врати на Фара край Шабла

От 9:30 до 16 часа всеки може да посети най-старият и най-висок фар у нас - този в Шабла. Инициативата се организира от командването на Военноморските сили и общинската администрация в Шабла и е по повод Международния ден на морските фарове - 18 август. Посетителите трябва да носят лични документи за самоличност. Деца под 14..

публикувано на 18.08.24 в 09:34

Почина легендата на френското и световно кино, Ален Делон

На 88 годишна възраст, почина легендата на френското и световно кино, Ален Делон. Легендата на френското кино Ален Делон почина на 88-годишна възраст, съобщиха трите му деца пред АФП в изявление в неделя след битка с влошено здраве. „Ален Фабиен, Анушка, Антъни,  с дълбока скръб съобщават  за смъртта на баща си. Той почина мирно в дома си в Души,..

публикувано на 18.08.24 в 09:16

Времето днес: Жега в страната, около 30 градуса по черноморието

Днес отново ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, по Черноморието от източна четвърт. Максимални температури от 31° до 36°, по Черноморието между 28° и 31°, за Варна около 30°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода от 26° до 29°. Деж. синоптик: В. Рафайлова

обновено на 18.08.24 в 07:25

Катастрофа край Каспичан по АМ "Хемус", движението се отбива по стария път

Катастрофа е станала на Автомагистрала "Хемус" по пътя Варна - Шумен на километър преди бензиностанция ОМВ, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен.  По първоначални данни са се ударили два леки автомобила и бус, като бусът се е запалил, съобщава Радио Шумен. Има информация за пострадали, допълват още от полицията.  Движението при пътен..

публикувано на 17.08.24 в 18:24