Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки сигнали за паднали клони във Варна

Причина е вятърът със сила 10-12 метра в секунда. Сигналите са подадени в областната дирекция за противопожарна и аварийна безопасност във Варна и в общината. Става дума за квартал „Чайка”, курортен комплекс „Чайка” и други райони на града. От  дървото пред входа на Радио Варна вятърът отчупи клон, който след подаден сигнал на 112, беше отстранен от екип на пожарната с командир Крум Димитров. По улиците и тротоарите в морската столица също има паднали листа и клони. Пристанище Варна е отворено.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Измамници, представили се за полицаи, ограбиха варненец пред плажна дискотека

Двама жители на Долни чифлик, представили се за служители на МВР, за откраднали мобилен телефон и сумата от 170 лева от варненец пред дискотека на Крайбрежната алея. Те са го заблудили, че вещите и парите трябва да им послужат за водено от тях разследване. Извършителите (и двамата на 43 години) са добре познати на варненската полиция. Те са в ареста на..

публикувано на 04.06.24 в 10:40
архив

Катастрофа на улица "Девня" затруднява движението във Варна

Пътнотранспортно произшествие на улица "Девня" затруднява движението във Варна.  Образувало се е задръстване от кръстовището с бул. "Христо Ботев" до кръговото кръстовище на "Максуда" в посока изхода на града.  Шофирайте внимателно!

публикувано на 04.06.24 в 10:24
Благомир Коцев, кмет на Варна

Благомир Коцев: Много по-внимателни сме в това какви разрешения за строителство се издават във Варна

Плановете за улична регулация, основно в крайградските местности, ще се изработват тепърва. Това обаче трябва да стане със съгласието на хората в тези местности. Ето защо Община Варна предвижда срещи, първата от които ще бъде с живеещи в района на Телевизионната кула.  "Основната идея е Общината да плати подробните устройствени планове /ПУП/ за..

публикувано на 04.06.24 в 10:00

Обмислят варианта части от центъра на Варна да се превърнат в изцяло пешеходни зони

Затварянето за автомобили за част от центъра на Варна няма да е еднократен акт, подчерта кметът Благомир Коцев. По думите му свободните от автомобилен трафик пространства могат да се превърнат в привлекателни места за варненци. " Обмисляме варианта зоната да бъде затворена за постоянно, а не само по празници" , каза още Коцев.  На 1 и 2 юни..

публикувано на 04.06.24 в 09:10

По-малко наблюдатели за изборите 2 в 1

Международните наблюдатели този път няма да са толкова много, колкото на предходни избори.  Това съобщи в интервю за БНР Десислава Христова, която е с дългогодишен опит в наблюдението на избори. Тя подчерта, че е важно да има страна извън тесния партиен интерес, която да следи равнопоставения достъп на гражданите до изборния процес. "Да има едно..

публикувано на 04.06.24 в 08:49

Работодатели и синдикати на среща със здравния министър

Ръководството на Национален синдикат "Защита" ще проведе среща със здравния министър Галя Кондева в опит да се стигне до споразумение и подписване на национален рамков договор. Без постигнато съгласие между работодатели и синдикати завърши поредният опит от преговори за подписването на колективен трудов договор в здравеопазването вчера. Досега..

публикувано на 04.06.24 в 08:38
Снимката е илюстративна

Катастрофи блокират движението в кв. "Аспарухово" и по моста

Две катастрофи в посока Варна затрудняват тази сутрин движението от кв. "Аспарухово" и по пътя от Бургас за Варна.  Едната катастрофа е станала на пътя Бургас - Варна близо до Аспаруховия мост в посока града, а другата - на бул. "Народни будители", до кръговото кръстовище до районното кметство. Сигнал за първото произшествие е получен в 7.22..

публикувано на 04.06.24 в 08:04