Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да асфалтираш на инат

Вече седмица нарязаният участък между двете кръгови кръстовища на ул. „Девня” затруднява движението по крайезерния път във Варна. Няма знаци, които да указват, че се извършва пътен ремонт. Автомобилите имат слалом-изживяване, което е предпоставка за пътно-транспортно произшествие.  Хората, които работят в района, споделят че пътят е нарязан от 4-5 дни. Изглежда този начин на асфалтиране, който може да продължи със седмици, е български патент.  Хората се съмняват, че пътната фирма "Инжстрой" изчаква да завали, понеже след месец-два ще се наложи да повтори упражнението - дупките пак ще се отворят, за да погълнат поредната финансова доза, за която плащаме чрез данъците си. Плюс това, няма гаранции при асфалтиране на дупките, заради които да се търси сметка при некачествен ремонт. Гаранционните условия и предявяването на рекламация за сметка на изпълнителя са валидни само при цялостно асфалтиране. Затова и фирмите, които извършват пътни ремонти в България богатеят, при това буквално - с „Бугати” последни модели. На нас ни остава да си трошим колите, да си късаме нервите и да хабим думите, които отиват на вятъра в едно с поредната положена на халос кофа асфалт. 

Чуйте повече в репортажа на Емилия Николова:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Пожар

Движението по магистрала "Хемус" се пренасочва през Комитово ханче заради пожар до Слънчево

Голям пожар от двете страни на магистрала „Хемус” край Варна Пожар в сухи треви и иглолистна гора е възникнал до пътя за село Слънчево, община Аксаково. Четири екипа на Пожарната са на мястото. Движението по магистрала "Хемус" се пренасочва  през Комитово ханче заради разрастването на пожара -съобщиха от Областната дирекция на..

публикувано на 14.07.24 в 15:19

Ограничение на скоростта искат в село Езерово

Кметът на село Езерово, община Белослав, Магдалена Ганева заяви, че трябва спешно да се поставят ограничители на скоростта на тежкотоварните камиони и колите, които минават покрай къщите на жителите на населеното място с опасно висока скорост, предизвикват напуквания на стените и пътно-транспортни произшествия.  Припомням, че жителите на..

публикувано на 14.07.24 в 14:58

Трафик към Слънчев бряг

След село Баня посока Слънчев бряг има аварирал автобус, който затруднява движението и в двете посоки. Това предаде репортер на Радио Варна.  В посока Слънчев бряг колоната едва се движи. В посока Обзор също има аварирал автомобил .

публикувано на 14.07.24 в 13:26
Сградата на правителството в Скопие

Горски пожари и гореща вълна: Скопие обяви кризисно положение

7 горски пожара обхванаха Северна Македония, съобщиха официални лица, което накара правителството да обяви кризисна ситуация. По време на извънредно заседание на правителството през нощта, депутатите обявиха кризисна ситуация - без да призоват за извънредно положение - "поради зачестилите случаи на..

публикувано на 14.07.24 в 13:12

Спецоперация на ГДБОП в Свети Влас, има задържани

При спецакция на ГДБОП са иззети марихуана, кокаин и пари. Задържани са трима души, съобщиха от полицията Специализираната операция на територията на При спецакция на ГДБОП са иззети марихуана, кокаин и пари. Задържани са трима души, съобщиха от полицията Специализираната операция на територията на Свети Влас е реализирана от служители на ГД..

публикувано на 14.07.24 в 12:56

Реакциите на бг политиците за Тръмп

Категорично осъждам опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Насилието и омразата заплашват демократичния процес и са неприемливи. Пожелавам бързо възстановяване на президента Тръмп и на ранените. Изразявам съболезнования на народа на САЩ за невинната жертва. Това написа президентът..

публикувано на 14.07.24 в 10:53

Стелиян Стойчев: Ненужни горими материали из дворовете в големи количества

Изоставена къща изгоря в балчишкото село Дъбрава, а пожарът обхвана още 12 двора и стопански постройки. След четири часа борба на екипи от Балчик и Добрич с четири камиона и 10 души огнената стихия е потушена, спасени са 11 къщи, съобщи началникът на Районната служба Пожарна безопасност и защита на населението Стелиян Стойчев. Сигнал за огъня,..

публикувано на 14.07.24 в 10:25