Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет заведения запечатали данъчните за по-малко от месец

Пет заведения по Северното Черноморие са били затворени от данъчните от началото на месеца.  Това съобщи за Радио Варна Красимир Павлов от отдел "Комуникации" при Териториалната дирекция на НАП - Варна.

При 7 процента от извършените 1 198 проверки на обекти по Северното Черноморие са установени нарушения и са съставени актове. Над 1000 са и заведенията, инспектирани   от началото на юли досега на принципа "Таен клиент". Основната цел на данъчните е да установят дали декларираните обороти са реални. Павлов уточни и причината за затварянето на заведението за бързо хранене "Тропс къща", както и днешните проверки на сладоледена къща в центъра на Варна.

Още информация по темата от интервюто на Даниела Стойнова с Красимир Павлов - отдел "Комуникации" в ТД на НАП - Варна. 



В резултат на проверките освен запечатаните пет заведения, в 10 високооборотни дискотеки и ресторанти е установено постоянно физическо  наблюдение. На други 30 обекта има постоянно дистанционно наблюдение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Баева: Стомашните неразположения през лятото са най-често от развалена храна

През юли във Варна и областта не се отчита повишаване на случаите на стомашно-чревните неразположения, но ентероколитите остават най-високия брой при заболяванията в сравнение с останалите, сочи седмичната информация на Регионалната здравна инспекция във Варна. При високи температури на въздуха храната се разваля много бързо, особено ако не са..

публикувано на 29.07.24 в 07:15

Жегата се завръща

Най-прохладно тази сутрин е в районите на Добрич и Карнобат, където са измерени 17 градуса, 18 градуса е в Шумен, 19 в Ахтопол, 20 в Шабла. По 21 градуса е към 6.00 часатемпературата на въздуха в Разград, Бургас и Варна, като във Варна атмосферното налягане е 1015 хПа – по-високо от средното за месеца, ще се понижи до края на деня, а..

публикувано на 29.07.24 в 06:26

Адресите без ток

На 29.07.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Варна - ул. Александър Василев, ул. Петко Напетов и ул. Цар Иван Страцимир, електрозахранени от ТП 131. Смущенията на електрозахранването ще бъдат..

публикувано на 29.07.24 в 05:00
Снимката е илюстративна

Пожарът на границата с Гърция навлиза в минно поле в България

Пожарът на българо-гръцката граница навлиза на българската територия там, където има минно поле. Затова гасенето на огъня се извършва само от въздуха.   Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Гърците работят и със самолети, и с хеликоптери. Ние от наша страна сме само с хеликоптерите на военните, но взехме решение и..

публикувано на 28.07.24 в 15:55

Няма замърсяване на въздуха в района на Гара Елин Пелин

И днес данните за качеството на атмосферния въздух в района на село Гара Елин Пелин показват, че няма замърсяване. На всеки кръгъл час МОСВ получава данни, подавани от мобилната станция, разположена на километър от пожара в склада за фойерверки, съобщиха от пресцентъра на министерството. РИОСВ – София започна измерванията вечерта на 25 юли с мобилна..

публикувано на 28.07.24 в 14:55

Слънчево и горещо в понеделник

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО В ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ  от 21 часа на 28-ми до 21 часа на 29-ти юли 2024 г. През нощта ще е ясно и почти тихо. Минимални температури между 17° и 22°, за Варна около 21°. Утре ще е предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността, но все още без валежи. Ще духа слаб северен вятър, по Черноморието следобед бриз. Горещо,..

публикувано на 28.07.24 в 13:11

Жертвите на взривовете край Елин Пелин вече са четири

Поне четири са жертвите на взривовете в Гара Елин Пелин. Днес сутринта бяха открити две обгорени тела, след като в отминалите дни двама души починаха в болница от раните си. Малко след 10,30 часа следователи от Националната следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на пожарната и специализирани части на МВР са започнали огледа на..

публикувано на 28.07.24 в 13:04