Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да върнем книгите в къщичката в кв. "Аспарухово"

Къщичка за книги
Снимка: НЧ "Просвета - 1927"

Варненски студент инициира събирането на издания за къщичката за книги, поставена в парка в квартал "Аспарухово". Сали Светославов споделя, че целта е да се оставят малък брой издания, за да се научат читателите да ги ценят и връщат.

Къщичката за книги в парка в кв."Аспарухово", бе направена с помощта на доброволци през 2014  година, по идея на библиотекарите от читалището в квартала – „Просвета 1927”. Всеки , който пожелае може да вземе книга да я прочете и след това да я върне. С времето обаче книгите изчезнаха, а акцията на варненския студент е къщичката отново да бъде пълна с книги.

Варненци могат да се включат  в акцията днес от 11.00 часа, в парка на кв. "Аспарухово".

При създаването на къщичката чуйте какво сподели за Радио Варна Живка Минева, библиотекар в читалището:




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отпускат 80 хил. лева за ремонт след пожара в ДКЦ-то във Владиславово

Близо 80 000 лв. ще отпусне Община Варна за възстановяване на щетите от пожара в ДКЦ III в квартал „Владислав Варненчик“. Решението беше взето с 44 гласа „за“ и 2 „въздържал се“ на днешното заседание на местния парламент. Пожарът, който избухна на 7 юли, нанесе сериозни материални щети на третия етаж на едното крило на сградата. Пострадали са основно..

публикувано на 29.07.24 в 15:57

ОбС одобри шестте нови почетни граждани на Варна

Общинските съветници гласуваха носителите на званието Почетен гражданин на Варна за тази година. С пълно единодушие беше прието званието да получат историкът Борислав Дряновки, капитанът на НИК „Св. св. Кирил и Методий“ Николай Данаилов, националният селекционер Илиан Илиев, създателят на кампанията „Аз вярвам и помагам“ Владислав Николов и Сия..

публикувано на 29.07.24 в 15:50

"Алтернативата на гражданите" с позиция във връзка с 13-ата сесия на ОбС-Варна

Общинските съветници от "Алтернативата на гражданите" изпратиха до медиите своята официална позиция във връзка с поведението на кмета на Община Варна по време на днешната сесия на ОбС-Варна. Те определят поведението на Благомир Коцев днес като "шокиращо".   "Със съжаление ще кажем, че днес наблюдавахме опит за саботаж на работата на Общински съвет,..

публикувано на 29.07.24 в 15:40
Снимката е илюстративна

Ще има ли Варна скоро "ремонтни линейки"?

На редовното заседание на Варненския общински съвет кметът на Варна Благомир Коцев призова общинските съветници да му съдействат за въвеждането на т. нар. "ремонтни линейки" във Варна. Точката за пореден път отпада от дневния ред на сесията, посочи кметът.  Призовавам ви за вашата помощ - апелирам да го вкарате в комисия, от април чакаме за това,..

публикувано на 29.07.24 в 15:15

Община Варна ще ремонтира пристанище "Карантината", обявена е обществена поръчка

Обявена е обществена поръчка за ремонт на рибарското пристанище „Карантината“, каза днес пред журналисти зам.-кметът на Варна Диан Иванов, цитиран от БТА. По думите му изпълнителят ще бъде избран след около два месеца, стига да няма обжалвания на поръчката. Целта на администрацията е ремонтът на пристанището да започне преди влошаването на времето..

публикувано на 29.07.24 в 14:50
Снимката е илюстративна

Пожар гори в бургаския комплекс "Меден рудник"

Пожар е възникнал в района под блок 66 в бургаския комплекс "Меден рудник", предаде БНР-Бургас , позовавайки се на Областната дирекция на МВР в морския град.  Горят сухи треви и храсти. Установено е, че гори поляната срещу блока в посока бившите утайници. Огънят е обхванал и обработваните частни градини в района.  По първоначална информация пожарът..

публикувано на 29.07.24 в 14:25

Кметският екип напусна залата след отказ от приемане на докладна записка

Целият кметски екип напусна залата, след като съветниците не приеха докладна записка за отпускане на 80 хиляди лева.  Те са необходими за декларациите п о оценка и съответствие на проектите, за които Варна трябва да получи 100 млн. лв.  33 съветници се въздържаха и точката не беше приета.  Кметът попита дали съветниците работят за..

публикувано на 29.07.24 в 13:34