Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

РАДИО ВАРНА: ПЪТЕШЕСТВИЕТО

| обновено на 03.08.18 в 16:59

Част ПЪРВА: С Марто и Митака на море 

...е лятното репортерско турне по брега на Черно море от Дуранкулак до... Резово. Всеки делничен ден от 6 до 10 август ще приключенстваме с Марто /Мартин Николов/ и Митака /Димитър Проданов/.

Очаквайте историите им! Ще бъдат колкото отпускарски, толкова и проблемни. Всеки ден в ефира на Радио Варна в 8.15, в 10.40, в 14.20 и от 17.00 до 18.00 часа ще научавате как се случва, вкусва, пийва и прави животът това лято от Дуранкулак и Крапец на юг... С рибари, къмпингуващи, намазани с кал, събиращи тен, отглеждащи шабленски капии и каварненски камби, живеещи в каравани и палатки ще се „срещнете“ и в сайта ни – bnr.bg/varna, и в профилите ни във Facebook, Instagram и Twitter.

СнимкаВ понеделник Марто и Митака ще бъдат в Дуранкулак, Крапец, Езерец и Шабла.

Във вторник историите в „Радио Варна: ПЪТЕШЕСТВИЕТО“ ще бъдат от фара на Шабла, Тузлата, Българево...

В сряда ще ви заведем в Каварна, на Болата, ще заобиколим Албена, за да стигнем до Кранево.

В четвъртък ще направим проверка какво се случва на най-дивите плажове на юг от Варна - Фичоза,  Ветеран, Камчийски пясъци и ако радио колата не се окаже твърде „ниска“, Марто и Митака може да замръкнат на... Карадере.

В последния делничен ден екипът на Радио Варна ще бъде в Бяла, на нос Св. Атанасий и на най-чистия плаж по крайбрежието ни... 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Финансовата комисия одобри проектобюджетът на Община Варна за 2021 година

След множество дебати, продължили повече от 4 часа, съветниците от ПК „Финанси и бюджет” одобриха проектобюджета на Община Варна за 2021 година. Той възлиза на 556.7 млн. лева, от които 68 млн. лева се осигуряват с европейско финансиране. Приходите са в размер на 488.07 млн. лева. От тях 279.1 млн. лева, което е 57,1% от общия бюджет,..

публикувано на 26.02.21 в 18:12

Кои забрани отпадат от 1 март?

От 1 март се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания. Това се казва в заповед на  министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, издадена днес. Със същата заповед се допуска провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни..

публикувано на 26.02.21 в 17:37

Експерт: Не отлагайте паспортизацията на сградите за последния момент - ще излезе по-скъпо

Не трябва да отлагаме паспортизацията на сградите за последния момент, тъй като ще ни излезе по-скъпо . Срокът за създаване на технически паспорти изтича 2022г. , каза Кристиана Атанасова, юрист и професионален домоуправител. По нейни думи срокът е удължаван неколкократно и всички специалисти са на мнение, че няма да бъде удължаван отново.  Тя..

публикувано на 26.02.21 в 16:30

Излъчват онлайн празничен концерт за Трети март

Празничният концерт-спектакъл „Аз българин съм се родил“ по повод националния празник на България - Трети март, ще се излъчва онлайн, заради епидемична обстановка. В програмата ще участват подготвителната група при детски танцов ансамбъл „Зорница“, фолклорния танцов театър "Родина" при НЧ „Отец Паисий“, представителния танцов ансамбъл при СУ за ХНИ..

публикувано на 26.02.21 в 14:39

С последно поколение скенер диагностицират пациентите в УМБАЛ "Св. Марина"

С последно поколение скенер ще диагностицират пациентите в УМБАЛ "Св. Марина". Здравният министър даде старт на работата на последно поколение компютърен томограф.  С новата апаратура ще се разширят възможностите за диагностика на сърдечносъдовите и мозъчните заболявания, както и за изследване функцията на белия дроб. УМБАЛ „Св. Марина“ изнесе на..

публикувано на 26.02.21 в 13:27
Костадин Ангелов

Костадин Ангелов във Варна: С добър темп на ваксиниране ще имаме пълен контрол над вируса до изборите

Ако запазим темпа на ваксинация от последната седмица, до месец и половина ще имаме пълен контрол над епидемият от COVID-19. Това каза здравният министър Костадин Ангелов във Варна, където днес даде старт на работата на последно поколение компютърен томограф в УМБА "Света Марина". Той коментира, че отварянето на зелените коридори зависи от новите доставки..

публикувано на 26.02.21 в 11:39

Приеха проектобюджета за туристическата реклама на Варна

 2021 година ще мине под знака на отбелязването на 100-годишнината от обявяването на града за морски курорт. Това беше изтъкнато на днешното заседание на ПК „Туризъм, търговия и рекламна дейност“. Съветниците одобриха разчета на разходите по бюджета, финансирани от събрания туристически данък. Малко над 550 хил. лева, което е около ¼ от общата рамка,..

публикувано на 26.02.21 в 11:38