Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Треньори и състезатели по бойни изкуства се събират в Камчия

Именити инструктори по бойни изкуства, треньори с богат опит в бойните спортове, световни и европейски шампиони и медалисти от различни състезания, както и участници от няколко държави се събират на летен лагер в края на август в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“. Идеята и организацията е на майстор Красимир Гергинов (VII дан таекуон-до), международен инструктор и международен съдия по таекуон-до, създател на столичния ABCFIGHTCLUB. Освен него, в Камчия своя опит в тренировъчните и състезателните зали по бойни спортове ще споделят още Палми Ранчев (бокс и кик бокс), световната и европейска шампионка Недялка Бачева (таекуон-до), вицепрезидентът на Федерацията по руски ръкопашен бой Сергей Полунин (Система Полунин). Очакват се участници освен от България още от Англия, Русия и др.

Красимир ГергиновЛетният лагер се провежда за трета поредна година, но за първи път е съчетаването на физически и психически занимания в различните стилове. В основата и остава корейското бойно изкуство таекуон-до, където клубът спазва практиката да се тренира не само в залите, а и на открито сред природата.

С целенасочените тренировки на майстор Красимир Гергинов в един от разделите на таекуон-до – самоотбрана (хосинсул), все повече от участниците в лагерите работят не само върху чисто спортни и физически аспекти, а и над различни психологически умения. За него заниманията с бойните изкуства са начин на живот, а не само тренировки за лятото или модерно увлечение.

Практическите физически и психически занимания на лагера, обогатени с философията на бойните изкуства, спомагат за изграждането на редица личностни качества. Тяхната цел е да създават предпоставки за здравословен начин на живот, повече дисциплина, мотивация и удовлетвореност в спорта и личния живот. 

За постигане на прецизната техника на таекуон-до (където са и най-многобройните участници на лагера), се разчита на световната и европейска шампионка Недялка Бачева. Тя има богат опит в работата с различни възрасти и нива, както и разнообразен подход към иначе традиционните тренировки по таекуон-до. Наред с тях измисля и много състезателни игри и надпревари, полезни за изграждането на спортни качества у най-малките.Снимка

Свои виждания за съвременния бокс и кик бокс ще сподели и Палми Ранчев. Ще участват още спаринг партньори, съобразени с възрастта и нивото на участниците, както и работата върху изграждане на собствен боен стил, както за професионалисти, така и за любители.

За първи път гост на лагера в Камчия ще бъде и Сергей Полунин, чиято едноименна система за работа с тялото и съзнанието в последните няколко години добива все по-голяма популярност. Редица елементи от нея допълват и спомагат за познанията върху физическите и психологически качества на хората и за изграждането на активен и здравословен начин на живот.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ники Данев: Малко са ни състезанията

Главният треньор в клуба по стрелба с лък „Млади стрелци“-Варна Николай Данев коментира какви са очакванията за 2021 г по отношение на състезанията. Той прави и кратък анализ на изминалата година, която беше осакатена по отношение на календара поради пандемията. Чуйте коментара на треньора в интервю за Радио Варна.

публикувано на 26.01.21 в 15:15

Чужди тимове искат двама "моряци"

Сериозен интерес има към двама от футболистите на "Черно море". Това са Илиан Илиев и Виктор Попов. Към тях проявяват интерес чужди отбори. Само ниските финансови предложения на този етап спират варненци да се разделят с въпросните футболисти. Ръководството на клуба иска поне 1,5 мил.евро за Илиев и около. Около милион пък е исканата сума за Виктор Попов...

публикувано на 26.01.21 в 08:42

Росицки хвали Мартин Минчев

Деветнадесетгодишният роден талант Мартин Минчев се присъедини към Спарта Прага от българския Черно море през лятото на миналата година. Въпреки това се появява само спорадично по терените, а дали ще разкрие огромния си потенциал на "Летна", пише в анализ на чешкия футболен сайт ruik.  Когато миналото лято Мартин Минчев дойде в Спарта от българския..

публикувано на 26.01.21 в 08:38

"Черно море Тича" разгромен от "Берое"

Берое постигна най-голямата си победа дотук през сезона в НБЛ, след 102:63 срещу все още обезкървения тим на Черно море Тича. Макар и Берое да не бе в пълен състав, липсите в Черно море бяха много повече и много по-сериозни - освен трайно отсъстващия Георги Боянов, липсваха и Веско Георгиев, Пламен Алексиев, Цветомир Куртев, Мартин Стефанов. От самото..

публикувано на 26.01.21 в 08:19

Йордан Атанасов: Очаквам нов мощен автомобил

Автомобилният пилот от Варна Йордан Атанасов се надява този сезон да е по-различен в положителна посока от миналата година. Той се готви за предстоящите състезания, а най-важното е че очаква нов, мощен и модерен автомобил. Чуйте интервюто с Данчо Атанасов за Радио Варна.

публикувано на 25.01.21 в 14:14

Финансова подкрепа срещу резултати за спортните клубове

Заради пандемията от COVID-19 има промяна в условията за финансово подпомагане на варненските спортни клубове. През тази година то ще се осъществява на базата на постигнати спортни резултати или от 2020, или от 2019 г., реши единодушно комисията от ПК „Младежки дейности и спорт“ към Общински съвет - Варна. От директора на..

публикувано на 25.01.21 в 13:38

Връчиха „Венец на победителя“ и отличиха най-добрите спортисти за 2020 г в България

Венец на победителя получиха големи фигури от българския спорт, които са с огромен принос и изключителни постижения. Наградени с високото отличие от министъра на младежта и спорта Красен Кралев: Ваня Гешева/ак.гребане/, злато от ОИ в Сеул на едноместен каяк. Сребро от ОИ в Москва и Световна шампионка. Асен Златев/щанги/-Световен и олимпийски шампион..

публикувано на 25.01.21 в 08:14