Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Девня продължава да чака 1 млн. лева от фалиралия завод "Полимери"

Повече от добро изпълнение на приходната част на бюджета на Община Девня отчетоха от общинската администрация за първото шестмесечие на годината. Докладът на финансовия отдел показва, че в процентно отношение изпълнението на приходите от данъци, такси и доходи от собственост за полугодието е 97.78% или 4 194 069 лева при първоначално планирани 4 289 177 лева. 

През отчетния период в хазната са постъпили близо 6.5 млн. лева при малко над 5 млн. за първите шест месеца на миналата година. От тях близо 2.2 млн. лева са приходите по линия на делегирани от държавата дейности, а размерът на общинските приходи е близо 4.3 млн. лева.

За първото полугодие на 2018-а разходите по бюджета възлизат на малко над 3.8 млн. лева, от които близо 1.8 млн. лева за делегирани държавни дейности и малко над 2 млн. лева – за местни дейности.

Община Девня все още не може да си вземе близо 1 млн. лева от несъстоятелността на „Полимери“, тъй като от НАП са назначили обстоятелствена проверка на синдика на фалиралото предприятие, която още не е приключила, посочи кметът Свилен Шитов на последното заседание на местния парламент. Той допълни, че администрацията е извършила проверки на предприятията относно декларирането на имоти, подлежащи на облагане. В тази връзка на проверените юридически лица е дадена възможност да коригират декларациите си по Закона за местните данъци и такси в срок до месец Септември. 

Докладът на финансовия отдел показва, че през отчетния период Община Девня и нейните второстепенни разпоредители са получили близо 193 хил. лева по програми, финансирани от Европейския съюз.

С пълно мнозинство съветниците приеха отчета на бюджета и изпълнението на европейски средства за първото полугодие.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Турнир по конен спорт в Албена на 17 и 18 август

Турнир по конен спорт ще се проведе в курортен комплекс "Албена" на 17 и 18 август.  Събитието е част от проявите за отбелязване на 55-ата годишнина на ваканционното селище.  Спортната проява ще събере  на едно място над 60 професионални и непрофесионални състезатели, придружени от най-елитните спортни коне в България. Специално за надпреварата по..

публикувано на 12.08.24 в 11:19

Подобрява се състоянието на детето, пострадало тежко на плаж в Созопол

Състоянието на детето, прегазено от трактор на плаж в Созопол, се подобрява, съобщи Нова тв. Точно преди 10 дни 9-годишното момченце бе настанено с множество наранявания в отделението по реанимация на Университетската болница за активно лечение в Бургас. То пострада тежко, след като бе заклещено в хидравличния барабан на почистваща машина на централния..

публикувано на 12.08.24 в 11:02

Варна посреща празника с по-кратка заря и лазерно шоу

С по-кратка заря посреща тази година своя празник морската столица. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев, който бе гост в предаването "Чуй лятото" на БНР с водещи Георги Марков и Даниела Стойнова.  Илюминациите тази година ще бъдат от буната под Пантеона, а не от Морска гара, а целта е те да се наблюдават от повече варненци. Зарята ще бъде..

публикувано на 12.08.24 в 10:17
Снимката е илюстративна

Гърция евакуира домове и болници в района на Атина заради горските пожари

Гърция нареди евакуация на болници и домове в близост до Атина, тъй като горските пожари се разпространяват въпреки "свръхчовешките" усилия за борба с пламъците, съобщиха властите. Органите за гражданска защита наредиха още пет общини да бъдат евакуирани, след като в неделя стотици хора бяха преместени от осем села. "Силите за гражданска защита се..

публикувано на 12.08.24 в 09:17

Квартал "Аспарухово" на протест пред Общината, призовават варненци да се включат в демонстрацията

Протест организират днес от 16 часа пред сградата на Община Варна жителите на квартал "Аспарухово". Те призовават варненци да се включат в демонстрацията, чийто повод е отсичането на кедрови дървета в квартала заради строежа на кооперация. "Да изискаме мораториум на всяко останало дърво! Стоп на изсичането и приватизирането на горите, стоп на..

публикувано на 12.08.24 в 08:55

Полицаи на протест в София

Полицаи от управленията на Министерството на вътрешните работи се събират на протест в София. Те ще изразят недоволство от "безпрецедентен опит за употреба на МВР", съобщава Българското национално радио.  След като президентът Румен Радев посочи за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева, вътрешният министър Калин Стоянов беше един от първите,..

публикувано на 12.08.24 в 08:50
Снимката е илюстративна

БДЖ пуска в движение нови вагони

БДЖ ще пусне в движение още от новодоставените германски вагони. Те ще влязат в съставите на бързия влак „Чайка“ от понеделник (12-и август), който пътува по направлението София - Бургас - София през Подбалканската железопътна линия. Вагоните ще бъдат композирани във влака, който заминава от Централна гара София в 16:30 ч. и пристига в Бургас в 22:45..

публикувано на 12.08.24 в 08:22