Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училище „Димчо Дебелянов“ остава средищно и през новата учебна година

Средно училище „Димчо Дебелянов“ във Варна ще остане сред средищните училища и през новата учебна година (2018/2019 г.), решиха на днешното си заседание членовете на постоянната комисия „Наука и образование“ към Варненския общинския съвет.

Школото е средищно от осем години и е единственото такова в община Варна. Заради централното му местоположение в града и добрите транспортни връзки то е удобно за учениците от близките села.

Един от критериите за включване в списъка на средищните училища е в школото да се обучават най-малко 10 пътуващи ученици в задължителна училищна възраст от други населени места, в които няма училище. През новата учебна година „Димчо Дебелянов“ ще приеме 30 деца от две варненски села. От с. Звездица ще пътуват 24 ученици, а от с. Казашко – 6, като за тях ще бъде осигурен безплатен транспорт, стана ясно на заседанието.

В момента в училището тече мащабен ремонт с европейски средства по ОП „Региони в растеж“. След приключване на строително-ремонтните работи ще бъдат осигурени условия за целодневна организация на учебния ден, включително и обедно хранене, каквито са изискванията към средищните училища. Днешното решение на съветниците от ПК „Наука и образование“ предстои да бъде гласувано и на сесия на Общинския съвет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Конфликт между кмет и Общински съвет във Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да отговори на въпроса дали съветниците от партията му гласуват в ущърб на Варна по партийна повеля или е решение на местно ниво. Поводът за изявлението му е днешното гласуване в Общинския съвет, при което с 16 "за" и 30 "въздържали се" местният парламент не прие отпускането на..

публикувано на 29.07.24 в 20:35
Снимката е илюстративна

МВнР: Отменени са полетите на редица авиокомпании от и до летището на Бейрут

Във връзка с развитието на обстановката в региона на Близкия изток, Министерството на външните работи уведомява за отмяната на полетите на редица авиокомпании от и до международното летище на Бейрут, Ливанска република. МВнР напомня на българските граждани за своето предупреждение от 22 юни 2024 г. за преустановяване на всякакви пътувания до Ливан и..

публикувано на 29.07.24 в 17:52

От БСП се обявиха против спирането на важните за Варна проекти, финансирани от държавата

Общинските съветници от Коалиция "БСП за България" обявиха своята категорична позиция против "спирането на важните за Варна проекти, финансирани от държавния бюджет". Те изпратиха своето становище в писмо до медиите.  "От конфронтацията между кмет и Общински съвет губят само варненци", коментират от БСП във Варна. Те призовават кмета на общината да..

публикувано на 29.07.24 в 17:44
Снимката е илюстративна

Съдят за подкуп надзирател във варненския затвор

50-годишен надзирател в Затвор-Варна ще бъде съден  по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за приет подкуп в размер на 500 лева.  За извършеното се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до осем години и „глоба“ в размер до 10 000 лева, уточняват от Апелативната прокуратура във Варна.  К.К. работел като надзирател в ОЗ..

публикувано на 29.07.24 в 17:12

"Възраждане" с критики към кмета на Варна за бързите ремонти

Заместник-председателят на Общинския съвет във Варна Николай Костадинов, който е част от групата на "Възраждане" в местния парламент, заяви в позиция, изпратена до медиите, че "е динственият виновен за липсата на активност във Варна е само кметът Коцев".  Костадинов определи като "екзотично" кметското присъствие на сесии на ОбС-Варна. Според..

публикувано на 29.07.24 в 16:50

Олинклузивът - не толкова привлекателен за туристите във Варна през лято 2024

Олинклузув офертата вече не е толкова привлекателна за туристите, идващи във Варна. Все повече са тези, които избират частично изхранване в хотела, в който са отседнали. Това е наблюдение на Павлин Косев, председател във Варна на  Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация . По думите на Косев, във Варна и региона отсядат все..

публикувано на 29.07.24 в 16:26

Отпускат 80 хил. лева за ремонт след пожара в ДКЦ-то във Владиславово

Близо 80 000 лв. ще отпусне Община Варна за възстановяване на щетите от пожара в ДКЦ III в квартал „Владислав Варненчик“. Решението беше взето с 44 гласа „за“ и 2 „въздържал се“ на днешното заседание на местния парламент. Пожарът, който избухна на 7 юли, нанесе сериозни материални щети на третия етаж на едното крило на сградата. Пострадали са основно..

публикувано на 29.07.24 в 15:57