Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарите в Калифорния взеха 10-а жертва

Горски пожар в Калифорния
Снимка: Радио Варна

Пожарите в Калифорния взеха поредна жертва. Огнен ад в американския щат, отбелязва Ен Би Си.
Така броят на жертвите на огъня, които бушува от средата на юли в западния щат, достигна 10 души.
Възникналите през миналия месец пожари са обхванали почти 120 000 хектара земя за по-малко от две седмици, което го прави най-големия горски пожар в Калифорния от 100 г. насам, когато започва да се събира подобна информация.
14 000 пожарникари, включително от Австралия и Нова Зеландия, се борят с огнената буря, която е локализирана само на 34%.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Спукана гума е причина за пожарите в Калифорния

Спукана автомобилна гума е станала причина за започването на горските пожари, опустошили обширни райони в Калифорния през последните две седмици, предаде Си Ен Ен. На 23 юли на шосе край град Рединг ремарке на камион спуква гума, а от стърженето на..

публикувано на 05.08.18 в 07:45
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Пловдив полицай бе смъртоносно прострелян от 6-годишното си дете при нелеп инцидент

Полицай от Пловдив е загинал при нелеп инцидент, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.   6-годишно дете е убило баща си, който е полицейски служител, предаде Радио Пловдив. Момчето е убило баща си със служебния му пистолет на работното..

публикувано на 12.08.24 в 19:48

Започва ревизия на всички документи, касаещи сеч на дървета във Варна

Ревизия на всички документи, издавани от предходното управление, касаещи сеч на дървета на територията на черноморската община, е поискал кметът на Варна Благомир Коцев. По време на среща със застъпници за зелената система на Варна днес е обсъдено и..

публикувано на 12.08.24 в 19:35

След протеста за отсечените кедри внасят мораториум върху сечта

Мораториум върху промишлената сеч на територията на община Варна ще бъде внесен на заседание на Постоянната комисия по собственост и стопанство към Общинския съвет, а след това и на заседание на местния парламент. Това договориха след среща с кмета на..

публикувано на 12.08.24 в 19:15
Снимката е илюстративна.

Гърция поиска помощ от ЕС за борбата с горските пожари в Атина

Европейският съюз съобщи, че четири държави ще изпратят пожарникари в Гърция, след като тя поиска помощ за борба с огромен горски пожар, обхванал предградията на Атина, предаде АФП. "Механизмът на ЕС за гражданска защита беше активиран по искане на..

публикувано на 12.08.24 в 18:01

Общински еколози следят зони с повече замърсяване с битови отпадъци

Експерти от общинската дирекция „Екология и опазване на околната среда“, съвместно със служители от „Общинска полиция“ ще следят места с концентрация на замърсяване от бита. За изминалата седмица това е бил районът между улиците „Прилеп“ и „Праскова“,..

публикувано на 12.08.24 в 17:09

Близо половин тон хероин заловиха митничари на пристанище Бургас

Над 430 килограма хероин задържаха на едно от бургаските пристанища, информират от прокуратурата, предаде БНР-Бургас.  По-късно днес се очаква да се проведе брифинг с окръжния прокурор Георги Чинев и наблюдаващия прокурор Андрей Червеняков, Стефан..

публикувано на 12.08.24 в 16:07

Животновъди притеснени от вероятен внос на чума по овцете от Румъния

Опасения чумата по дребните преживни животни в Румъния да се пренесе в България заради внос на единични бройки овце, имат животновъди в Североизточна България. Това каза за Радио Варна Данаил Николов фермер от варненското село Доброглед, който отглежда..

публикувано на 12.08.24 в 15:50