Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предизвикателствата на спирки и подлези във Варна

Снимка: Радио Варна

Пътувам редовно със седми номер, автобус на Градски транспорт- Варна. И редовно закъснявам, особено откакто текат разкопките по булевард "Левски". В началото много от пътуващите с мен споделяха своето недоволство, впоследствие просто свикнаха, че ще закъсняват за работа и предупреждаваха своите началници. Началниците - и те свикнаха. Търпеливи сме и търпеливо свикваме с всичко. Нали е за по-добро. Или поне очакваме да е за добро.

Напоследък забелязвам как абсурдно под лъчите на жаркото августовско слънце примирени граждани стоят в храсталака между двете платна на булеварда на импровизираните стоянки, заместващи спирката на ХЕИ и другата в съседство. Чудя се кога ли на някоя по-възрастна жена ще й се вдигне кръвното от правостоене в жегата. Че, ако това стане, и линейката няма как да лети, за да я спаси. Магистралата "Левски" не е готова.

Бих искала да напиша нещо позитивно. Не мога да го видя в разкопания терен на булевард "Левски". Пътувам си така сякаш ще ходя до вулкана Етна в Сицилия. Вдишвам подобен прахоляк всеки път, когато стремглаво автобусът, в опит да навакса поредното закъснение, паркира на спирка и рязко отваря врати. С част от пътуващите започваме състезание по кашляне.

Не искам да коментирам какви стари автобуси се движат сутрин между 8 и 9 часа по споменатата линия номер 7. Надминават по възраст моето ЕГН. Все пак все още не съм толкова стара. Опитвам се да не се нервирам, докато пътувам като чувал с картофи в раздрънкания интегриран градски транспорт на Варна.

Опивам се и аз да съм над нещата като възрастната дама с приятен сопран, която може да чуете в прикачения звуков файл и която срещнах днес. Явно с годините човек вижда повече положителното в себе си, отколкото негативното наоколо. И знае, че всичко минава и заминава... като поредния стар скапан автобус. И че, ако е хванал здраво нишките на собственото си житейско кормило, закъснението за където и да е няма абсолютно никакво значение. Въпросът е да стигнем живи и здрави!

Мнението на варненци за спирката на базар "Левски" и подлеза там:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Без ток на 15 юли

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия във Варна и областта, ще бъде прекъснато електрозахранването на няколко места.  От 09:00 ч. до 16:30 ч. токът спира във Варна - ул. Антон Неделчев, ул. Доспат, ул. Ивайло, ул. Кап. Георги Мамарчев, ул. Кап. Райчо Николов, ул. Патриарх Евтимий, ул. Средна гора, ул. Стара планина,..

публикувано на 15.07.24 в 06:12

Слънчево и горещо

Днес ще е слънчево с временни увеличения на облачността, предимно висока. Без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Остава горещо с максимални температури между 36° и 41°, по крайбрежието от 30° до 35°, за Варна около 34°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 26°-27°.

публикувано на 15.07.24 в 06:01

Пожарът до с. Слънчево е локализиран

По информация на оперативния дежурен в Областната администрация, към 22:30 пожарът до село Слънчево е локализиран. На място остават три пожарни, една се насочва към квартал "Владиславово", военнослужещите от Военноморските сили са освободени. Магистралата остава затворена до сутринта, когато ще бъде взето решение дали да бъде отворена.

публикувано на 15.07.24 в 03:08

12 противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево

12 екипа с противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево , община Аксаково.  От Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров "са осигурили дронове, с които утре ще бъде обследван от въздуха района на пожара. В ъв Варна пожарите са овладeни.

публикувано на 14.07.24 в 21:53
Пожар

Два големи пожара продължават да гасят огнеборците във варненско

Останалите по-рано възникнали огнища на огнената стихия са овладени.  Това каза старши комисар Тихомир Тотев-директор на варненската пожарна служба. Тотев съобщи, че екипи от военноморските сили са пристигнали на мястото на пожара край село Слънчево и помагат за потушаването му.  Няма опасност този пожар да застигне населените места. Във Варна..

публикувано на 14.07.24 в 20:02

Доброволците да гасят огъня само под ръководство на пожарникарите

Разраства се пожарът, възникнал между летище Варна и село Слънчево, пламъците вървят към Игнатиево и селата Припек и Баново. Десет машини, осигурени от пътно-строителните фирми, са включени в овладяването на огъня. Областният управител на Варненска област проф.Андрияна Андреева е поискала от командира на ВМС контраадмирл Кирил Михайлов да бъдат..

публикувано на 14.07.24 в 18:28

От пътните фирми също предоставят багери и тежка техника за гасенето на огнищата

Областният управител на Варненска област проф.Андрияна Андреева е изпратила писмо до командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов с искане да се осигурят екипи от представители на ВМС ,които да подпомогнат пожарникарите в овладяване на огнищата, възникнали в града и региона. От пътните фирми също предоставят багери и тежка техника, общо 10..

публикувано на 14.07.24 в 17:23