Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова транспортна схема стартира в Генерал Тошево

Нова транспортна схема ще се изпълнява в община Генерал Тошево, съобщиха от добруджанското кметство.  Договорите за нейното изпълнение вече са разписани и на практика ще влязат в сила от 9 септември, неделя. И двата контракта са съобразени с нуждите на населението на общината, така че жителите на селата и града да имат гарантиран транспорт от и за общинския център и областния град. Договорите са резултат от усилията на общинското ръководство за оптимизиране на маршрутните разписания, подчертават от общината. Всички маршрутни разписания на автобусните линии и направления, включени в новата областна транспортна схема, може да видите публикувани в сайта на община Генерал Тошево.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Планирано е увеличение на учителските заплати с 15%

Трябва да продължи тенденцията за заплатите на учителите да са 125 процента от средната работна заплата, каза министър Галин Цоков, предаде БНР. Съгласувателната процедура за бюджета за 2025 г. започна и бяха изпратени най-общи рамки в Министерството на финансите по отношение на бюджета и те са свързани с разходите от предходния бюджет, но ние..

публикувано на 11.09.24 в 19:57

Вицепрезидентът Илияна Йотова: политическите партии да рестартират доверието на българите

"Надявам се българските политически партии да рестартират доверието на българите и да чуем какво предлагат, а не да обсъждаме теми, свързани с регистрацията им, защото се намираме не само в политическа, но и във финансова криза, а всички ние искаме да живеем добре". Това заяви във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова, която дойде за откриването..

публикувано на 11.09.24 в 19:52

28 партии и 11 коалиции се регистрираха за изборите на 27 октомври

28 партии и 11 коалиции подадоха документи за регистрация за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври към крайния срок, който изтече в 17.00 часа, предаде БНР. Всички, спазили срока, ще бъдат регистрирани в условията на т. нар. "неприключила проверка". Главна дирекция ГРАО проверява списъците, представени от партиите и коалициите, като..

публикувано на 11.09.24 в 19:52

Обилните валежи в област Добрич наводниха частни и обществени сгради

Обилните валежи в област Добрич наводниха частни и обществени сгради , нарушена на места е и инфраструктурата. Населени места в община Каварна са останали без ток и вода. По данни на Метеостанция Добрич падналият дъжд в Каварна е 60 литра на квадратен метър. Силен дъжд, придружен с гръмотевици, причини редица проблеми в община Каварна. По..

публикувано на 11.09.24 в 17:26

Политиците около Ахмед Доган се явяват на избори с нова коалиция - „Алианс за права и свободи“

В Централната избирателна комисия бяха внесени документи за регистрация на коалиция "Алианс за права и свободи". Документите депозираха Румен Йончев - председател на "Земеделски народен съюз" и Веселин Пенев, представител на партия СБОР, предаде БНР. Румен Йончев обясни: "Името не е случайно както се досещате. Искаме с думата "алианс" да заявим едно..

публикувано на 11.09.24 в 17:12

Община Варна: Не се е налагала евакуация на децата от ДГ „Детски свят“ във "Владиславово"

Спокойна е ситуацията в Детска градина №40 „Детски свят“ в кв. „Владислав Варненчик“, където част от помещенията бяха засегнати от проливния дъжд в ранните следобедни часове днес. Информацията за нужда от евакуация на децата не отговаря на истината, посочват от общинския пресцентър. От кабинета на кмета Благомир Коцев се осъществи връзка с..

публикувано на 11.09.24 в 17:05

Откриха мигранти в безпомощно състояние край Бургас

6-ма нелегални мигранти в тежко състояние със задух са приети в областната болница в Бургас, след като на КПП на входа на града е спрян товарен автомобил, пълен с млади мъже от Афганистан. Те са открити в тайници на автомобила, а кола на бургаската дирекция на „Гранична полиция“ е преследвала товарния автомобил от странджанското село Крушевец, предаде..

публикувано на 11.09.24 в 15:55