Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои бридж турнирът „Каварна` 2018“

Автор:

В празничните дни град Каварна ще стане център на българския и румънския спортен бридж, тъй като на 22 и 23 септември ще бъде домакин на първия международен двойков бридж турнир „Каварна 2018“. Главен организатор  на събитието, което ще събере над 80 майстори на бриджа е Община Каварна. Специални гости ще бъдат ръководителите на Румънската бридж федерация-президента Раду Градинариу и изпълнителния директор Мариус Джорджеску, както и ръководителите на бриджа в град Констанца.

Всички участващи двойки ще се състезават в две предварителни квалификационни сесии,в които ще се определят участниците във финалите „А“ и „Б“. Тогава ще бъдат излъчени и носителите на прекрасните купи и наградите предоставени от организаторите.

Престижният бридж форум ще бъде открит от кмета на Община Каварна г-жа Нина Ставрева и ще започне в събота-22 септември от 13.00  часа в залите на хотелски комплекс „Каварна“, а финалите ще бъдат на същото място в неделя,23 септември от 10.00 часа. Награждаването на призьорите ще бъде веднага след завършването им- около 14.00 часа.

По време на турнира президента на Румънската бридж федерация  ще награди лично състезателите от представителния отбор на България, състезаващ се с името „Албена“- Драганка Георгиева, Стефан Георгиев/Добрич/, Калин Караиванов и Илко Попов/Варна/, спечелили преди 2 седмици открития отборен турнир на най-престижния бридж фестивал в Румъния - „Мамая 2018“.

Домакините са осигурили безплатен вход за събитието и канят всички любители на спорта за да се насладят на изявите на бридж майсторите от България и Румъния през последните  дни на лятото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Илиан Илиев с коментар след равенството срещу израелците (ВИДЕО)

Наставникът на футболния тим Черно море Илиан Илиев не остана много доволен от нулевото равенство срещу израелския Апоел Беер Шева в Лигата на Конференциите, но смята, че имат шанс да се поправят в реванша след седмица.

публикувано на 26.07.24 в 16:00

Днес се открива Олимпиадата в Париж

Днес се откриват 33-тите летни Олимпийски игри. Истинско чудо, което носи със себе си толкова много енергия.  Тази Олимпиада ще е много различна, много еко, много пъстра и изпълнена изцяло с парижки дух. Толкова много неща вече се знаят за Игрите, само името на този, който ще запали олимпийският огън, се пази в огромна тайна.  Нашите състезатели, 46 на..

публикувано на 26.07.24 в 08:42

Ботев (Пловдив) отстъпи в Атина

Панатинайкос спечели първата среща с Ботев (Пловдив) с 2:1 от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Йеремейеф ( даде аванс за домакините, а Бакасетас (44) удвои от дузпа. Корошец (70) върна един гол за Ботев.  Главният съдия отмени дузпа за Ботев след намесата на ВАР.

публикувано на 26.07.24 в 08:34

ЦСКА 1948 с престижна победа

Отборът на ЦСКА 1948 победи с 1:0 Будучност в първи мач от втория предварителен кръг на Лига на конференциите. Бирсент Карагарен отбеляза единственото попадение в 44-ата минута.

публикувано на 26.07.24 в 08:30

Черно море - Апоел Беер Шева 0-0 (ВИДЕО)

Черно море не успя да спечели срещу Апоел Беер Шева първата среща от Лигата на конференциите, но идва втори мач реванш в Разград на 1 август.

публикувано на 25.07.24 в 23:37

"Черно море" и "Апоел Беер Шева" не си отбелязаха гол

Футболният тим на Ч.море направи 0-0 срещу Апоел Беер Шева в мач от втория квалификационен кръг на Лигата на Конференциите. Мачът се игра в Ловеч.   "Моряците" изиграха сковано първо полувреме, но през втората част играха собствената си игра и нещата се получиха. Иса направи голям пропуск, дори два. Идва реванш на 1 август в Разград.

публикувано на 25.07.24 в 23:12

Красимир Димитров: Гордеем се с нашите спортисти

Варненското основно училище „Васил Друмев“ може да се определи, като училище в което обичат и развиват спорта. Една част от учителите са бивши състезатели и спортни специалисти, а голяма част от учениците се занимават активно с определен вид спорт. Директорът Красимир Димитров е изключително щастлив от този факт и това е причината за срещата ни с..

публикувано на 25.07.24 в 11:50