Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" загуби у дома от "Байер" Леверкузен

Автор:

Отборът на „Лудогорец“ допусна загуба на старта в груповата фаза на турнира Лига Европа. При домакинството си  българските шампиони отстъпиха с  2-3 срещу тима на германския „Байер“ Леверкузен. Първият гол падна рано във вратата на германците. Клаудиу Кешерю откри резултата още в 8-ата минута след великолепно изпълнение на пряк свободен удар. В 30-ата минута Марселиньо удвои след страхотна атака на „Лудогорец“. В 38-ата минута Хавертц намали разликата с удар  от границата на наказателното поле. До равенство се стигна в 64-та минута след грешка в защитата на българския тим. От близко разстояние се разписа Телин. Нашите шампиони намалиха ритъма си на игра, качеството също падна. Това позволи на именитите ни гости да се възползват и чрез прекрасна стрелба на Хавертц гостите поведоха. Втори гол в мача на този футболист. Последва греда в 75 минута за тима на „Лудогорец“. Германците намалиха отборите и започнаха повече на разиграват топката, за да губят време. Дяков напусна играта в 76-та минута, а на негово място се появи Горалски. Новопривлеченият Брандао наскоро в тима на „Лудогорец“ се появи в игра в  82-та минута. Той замени Марселиньо, който отбеляза 13-я си гол в евротурнирите за нашия отбор. До края на мача не се получи нищо интересно и германците се поздравиха с успех в Разград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Варна - домакин на международен турнир по борба през 2025-а?

Кметът Благомир Коцев обсъди с представители на Българската федерация по борба възможността Варна да е домакин на престижния Международен турнир по борба „Дан Колов – Никола Петров“. Спортната надпревара се организира ежегодно, но морският град не е бил домакин на проявата повече от 10 години. В срещата в Общината участваха президентът на БФ „Борба“..

публикувано на 26.07.24 в 17:34

Илиан Илиев с коментар след равенството срещу израелците (ВИДЕО)

Наставникът на футболния тим Черно море Илиан Илиев не остана много доволен от нулевото равенство срещу израелския Апоел Беер Шева в Лигата на Конференциите, но смята, че имат шанс да се поправят в реванша след седмица.

публикувано на 26.07.24 в 16:00

Днес се открива Олимпиадата в Париж

Днес се откриват 33-тите летни Олимпийски игри. Истинско чудо, което носи със себе си толкова много енергия.  Тази Олимпиада ще е много различна, много еко, много пъстра и изпълнена изцяло с парижки дух. Толкова много неща вече се знаят за Игрите, само името на този, който ще запали олимпийският огън, се пази в огромна тайна.  Нашите състезатели, 46 на..

публикувано на 26.07.24 в 08:42

Ботев (Пловдив) отстъпи в Атина

Панатинайкос спечели първата среща с Ботев (Пловдив) с 2:1 от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Йеремейеф ( даде аванс за домакините, а Бакасетас (44) удвои от дузпа. Корошец (70) върна един гол за Ботев.  Главният съдия отмени дузпа за Ботев след намесата на ВАР.

публикувано на 26.07.24 в 08:34

ЦСКА 1948 с престижна победа

Отборът на ЦСКА 1948 победи с 1:0 Будучност в първи мач от втория предварителен кръг на Лига на конференциите. Бирсент Карагарен отбеляза единственото попадение в 44-ата минута.

публикувано на 26.07.24 в 08:30

Черно море - Апоел Беер Шева 0-0 (ВИДЕО)

Черно море не успя да спечели срещу Апоел Беер Шева първата среща от Лигата на конференциите, но идва втори мач реванш в Разград на 1 август.

публикувано на 25.07.24 в 23:37

"Черно море" и "Апоел Беер Шева" не си отбелязаха гол

Футболният тим на Ч.море направи 0-0 срещу Апоел Беер Шева в мач от втория квалификационен кръг на Лигата на Конференциите. Мачът се игра в Ловеч.   "Моряците" изиграха сковано първо полувреме, но през втората част играха собствената си игра и нещата се получиха. Иса направи голям пропуск, дори два. Идва реванш на 1 август в Разград.

публикувано на 25.07.24 в 23:12