Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Благотворителен маратон „Километри от книги“ ще се проведе във Варна

Кампанията "Километри от книги" ще се проведе за поредна година в морската столица.

С нейна помощ досега бяха събрани и купени над 400 книжки, като безплатни библиотечки вече радват децата в шест варненски здравни заведения, разказа в интервю за Радио Варна Дими Илиева – маркетинг директор в компанията, организатор на събитието.

Доброто дело стигна и до ДКЦ 1 във Велико Търново, където наскоро беше монтирана първата за града къщичка за книги.

Всеки, който иска да се включи в инициативата „Километри от книги“, може да го направи по няколко начина: като занесе детска книжка - нова или употребявана, но запазена, да направи парично дарение или да бяга благотворително по маршрут от 5 км.

Още за идеята чуйте от Дими Илиева в прикачения звуков файл:Събитието ще се проведе на входа на Морската градина до Слънчевия часовник във Варна на 29 септември от 10 ч. Регистрацията за бягащите участници започва половин час по-рано.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Следобед отменят бедственото положение в община Суворово

До късния следобед се очаква бедственото положение в община Суворово да бъде отменено. Това съобщи Данаил Йорданов - кмет на общината. В момента пътищата в региона продължават да се разчистват. Частичното бедствено положение в трите села в община Долни чифлик също ще бъде отменено, в момента продължава пробивът на пътя към село Булаир. От..

публикувано на 28.01.21 в 11:22

Добрич сред областите с най-много заети легла за интензивно лечение на COVID-19

Добрич сред областите с най-много заети легла за интензивно лечение на коронавирусната, каза на брифинг в Министерския съвет министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. През последните две седмици средната заболеваемост в страната ни от COVID-19 е 124 на сто хиляди души, но през последните дни е под 100 на сто хиляди, като по показателя "смъртност"..

публикувано на 28.01.21 в 11:07

Временно движението в участък от пътя Варна-Бургас е в една лента

Временно движението по пътя Варна-Бургас, в участъка Приселци - Харамията, се осъществява в една лента - в посока Варна, поради преобърнат автомобил, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

публикувано на 28.01.21 в 10:52

Във Варна приемат документи по мерките 60/40 и 80/20 за 2021

Агенция по заетостта стартира  за 2021 г.  приема на документи от работодатели, желаещи да получат финансова подкрепа по  мерките за запазване на заетостта, придобили публичност като „60/40” и „80/20”.   С Постановление № 416 от 30 декември 2020 г. на Министерски съвет се удължава периодът за предоставяне на финансова подкрепа по мярката..

публикувано на 28.01.21 в 10:31

Повишение до 5% на безработицата за 2020 в област Варна

Равнището на безработица във Варненска област средно за 2020 година е 5 % и сеувеличава с 1,8 процентни пункта спрямо предходната година. Средногодишният брой регистрирани безработни в бюрата по труда от областта са 12 496 , с 4636 лица повече спрямо 2019 г., съобщават отДирекция „Регионална служба по заетостта” – гр. Варна ...

публикувано на 28.01.21 в 10:25

Каварна е затворена - не пускат автомобили да излизат

Републиканският път 1-9 в района на община Каварна още не е почистен от АПИ и това е предпоставка за забавяне на почистването на пътищата до населените места в община Каварна. На изхода на града патрулират полицаи, които не допускат влизането на превозни средства. Автогарата и днес остава затворена за пътувания до Варна, Добрич и..

публикувано на 28.01.21 в 10:16
Костадин Ангелов

Костадин Ангелов: Мерките дават резултат, умело ръководим пандемията

Продължаваме да наблюдаваме положителната тенденция в страната и това ни дава увереност, че мерките срещу COVID-19 са дали резултат и вървим по правилния път. Дневната заболеваемост спадна под 100 на 100 хил. души население. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Агелов по време на редовния брифинг за разпространението на коронавируса..

публикувано на 28.01.21 в 10:13