Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново търг за кофи за смет в Балчик

Снимка: Радио Варна

За трети път Община Балчик обявява обществена поръчка за доставка на съдове за сметосъбиране. Прогнозната стойност е 69000 лв. без ДДС.

Поръчката включва доставка на 50 броя метални контейнери тип Бобър или еквивалент, от които пет пластмасови за зелени отпадъци, както и 500 броя кофи тип Мева – 110 литра. Обществените паркови зони ще бъдат снабдени с 50 улични кошчета, на три места ще бъдат позиционирани метални контейнери за строителни отпадъци, ако поръчката намери изпълнител. Изделията трябва да отговарят на всички европейски стандарти за качество, срокът за получаване на оферти в балчишката администрация е 28 септември.

Първата процедура не е проведена поради липса на кандидати, във втората е подадена една оферта, неотговаряща на спецификациите. Надяваме се при третото обявяване доставката да бъде извършена и да бъдат покрити нуждите от съдове за смет в общината, коментира ресорният зам.-кмет Димитрин Димитров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Запълват дупката от пропадналия вследствие на ВиК авария участък в Морската градина

В Морската градина се извършват ремонти дейности на пропадналия участък от алея. Установено е, че причината е спукана канализационна тръба. Според специалисти от „ВиК – Варна“ е вероятно дълбоките корени на дърветата да са пробили стария тръбопровод и течът от него да е провокирал пропадането, съобщават от общинския пресцентър. Припомняме, че още вчера..

публикувано на 09.07.24 в 18:25
Делян Пеевски

ДПС ще опита да състави правителство с втория мандат

ДПС все пак ще опита да състави правителство с втория мандат. Това стана ясно след заседание, в което участваха част от депутатите  на парламентарната група, свикано от председателя ѝ Делян Пеевски.  Народните представители, подкрепящи почетния председател Ахмед Доган, решиха да не участват в заседанието, предаде БНР. "От медиите видяхме, че няма..

публикувано на 09.07.24 в 18:18

Горещото време и силният вятър предизвикаха пожари в община Девня

Горещото време и силният вятър предизвикаха пожари в община Девня. Сигналът за първия пожар, възникнал в кв. „Химик“ – в Девня, е подаден към оперативния дежурен на Областна администрация – Варна в 16,17 часа. Огънят обхванал стърнище от житна нива е бил загасен. Пожарът е потушен за по-малко от час . На телефон 112 в 16,27 минути е постъпил втори..

публикувано на 09.07.24 в 18:04

Проучване на КЗД: Всеки трети варненец в определен момент от живота си се е чувствал дискриминиран

Всеки трети варненец в определен момент от живота си се е чувствал дискриминиран. 38% от анкетираните в изследване на Комисията за защита от дискриминация са декларирали, че са усетили форма на дискриминация поне веднъж и по различен признак - пол, етнос и др. Това каза проф. Надежда Йонкова, главен секретар на КЗД, като направи уговорката, че проучването..

публикувано на 09.07.24 в 16:32

30 хиляди за филм за реклама на Варна

Положително становище за заснемането на филм за Варна дадоха съветниците от постоянната комисия "Туризъм търговия и рекламна дейност". Финансовата стойност на продукцията е в размер на 30 хиляди лева. Филмът е с продуцент Владина Цекова, автор на поредицата "Без багаж"-единственото българско предаване, откупено от ВВС, което се разпространбява по..

публикувано на 09.07.24 в 16:05

Онкоболницата във Варна иска отлагане на промените в заплащането на медикаменти от НЗОК

Отлагане на влизането в сила на променената методика за заплащане на лекарствата за лечение на онкологично болните пациенти, влязла в сила от 1 юли, по която НЗОК ще заплаща приложените химиотерапевтици, поискаха от ръководството на Специализираната болница за активно лечение на онкологичните заболявания "Д-р Марко Марков" във Варна.  От здравното..

публикувано на 09.07.24 в 16:00

Акция в Максуда, иззеха 16 600 къса цигари

16 600 къса цигари без акцизен бандерол иззеха от адрес в Максуда при п олицейската операция по противодействие на контрабандна акцизна стока, съобщават от полицията. Към 08.30 часа,. 58-годишен варненец, осъждан за кражби, бил спрян за проверка в района на т.нар. Максуда. В хода на инспекцията, у него полицаите намерили и иззели 1 000 къса цигари..

публикувано на 09.07.24 в 15:16