Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортисти подават ръка за лечението на Димитър Стоев от балчишкото село Оброчище

След инцидент пре­ди че­ти­ри го­ди­ни 32-го­ди­ш­ни­ят Димитър Стоев от балчишкото село Оброчище е па­ра­ли­зи­ран от кръ­с­та на­до­лу. Шансът за въз­с­та­но­вя­ва­не след опе­ра­ция за при­са­ж­да­не на ство­ло­ви кле­т­ки е по­ве­че от 90%.
Митко има офер­та от ки­пър­с­ка бол­ни­ца с оп­ре­де­ле­на су­ма за ле­че­ни­е­то 60 000 ев­ро, не­по­сил­ни за се­мей­с­т­во­то. Негови бла­го­де­те­ли ста­на­ха на­ци­о­нал­ни­те съ­с­те­за­те­ли по ви­сок скок Ми­ре­ла Де­ми­ре­ва и Ти­хо­мир Ива­нов, фу­т­бол­ни­те клу­бо­ве "Ди­на­мо" (Мо­с­к­ва) и "Чер­но­мо­рец" (Бал­чик), на­ци­о­нал­ни­ят шам­пи­он по шах Мом­чил Ни­ко­лов и ло­в­но-стрел­ко­ви­ят ком­п­лекс "Ад­ми­рал" (Бал­чик). Те да­ри­ха пре­д­ме­ти, ко­и­то ще бъ­дат ра­зи­г­ра­ни на он­лайн търг в со­ци­ал­на­та мре­жа фей­с­бук. Онлайн тър­гът ще за­по­ч­не на 29 се­п­тем­в­ри и ще про­дъл­жи до 27 ок­том­в­ри.
Предмети, за ко­и­то мо­же да на­д­да­ва­те в он­лайн тър­га:
1. Състезателен но­мер с ав­то­г­раф на Ти­хо­мир Ива­нов от Све­то­в­но­то пър­вен­с­т­во в Бир­мин­гам през 2018 г., на ко­е­то се кла­си­ра на де­ве­то мя­с­то
2. Състезателен но­мер на Ми­ре­ла Де­ми­ре­ва от Ев­ро­пей­с­ко­то пър­вен­с­т­во в Ам­с­тер­дам през 2016 г., на ко­е­то спе­че­ли сре­бъ­рен ме­дал
3. Фланелка на фу­т­бол­ния клуб "Чер­но­мо­рец" Бал­чик с ав­то­г­ра­фи
4. Вратарска фла­нел­ка на фу­т­бол­ния клуб "Ди­на­мо" Мо­с­к­ва с ав­то­г­ра­фи
5. Комплект за иг­ра на шах и та­б­ла от на­ци­о­нал­ния шам­пи­он по шах Мом­чил Ни­ко­лов
6. Състезателна фла­нел­ка на тур­ни­ра Admiral Challenge 2018 от ло­в­но-стрел­ко­ви ком­п­лекс "Ад­ми­рал" (Бал­чик)
Възможно е с дарения да се включат и други благодетели
Дарителската банкова сметка за лечението на Димитър Стоев:
IBAN: BG 67 UNCR 7000 1522 2630 29
BIC: UNCR BGSF - Dimitar Stoyanov Stoev
Unicredit Bulbank, Balchik
В по­мощ на ле­че­ни­е­то на Ди­ми­тър Сто­ев има ня­кол­ко кам­па­нии.
Бла­го­т­во­ри­тел­но се съ­би­рат пла­с­т­ма­со­ви ка­па­ч­ки в Об­щи­на Бал­чик.
Сре­д­с­т­ва за по­д­по­ма­га­не ле­че­ни­е­то на Ди­ми­тър Сто­ев се на­би­рат и с кам­па­ни­я­та "Да из­п­ра­вим Ми­т­ко на кра­ка" чрез он­лайн пла­т­фор­ма­та "HelpKarma"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест в Аспарухово заради сеч в името на кооперация

Десетки жители на квартал Аспарухово, общински съветници, кметът на района Ивайло Маринов, участваха в протест пред терен в центъра на квартала, където ще бъдат отсечени седем кедъра, за да се построи кооперация.  Хората заявиха категорично,че ще направят жива верига и няма да допуснат изсичането,още повече, че проектът предвижда подземен..

публикувано на 03.08.24 в 20:38

Пожарът на сметището в Цалапица е потушен

Напълно потушен е пожарът на депото за отпадъци в Цалапица. На място остава дежурен екип огнеборци, водоразпръсквачи и друга техника на Общинското предприятие “Чистота” – съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров. Както бе съобщено, РЗИ отмени мерките с препоръки за носене на маски и ограничаване..

публикувано на 03.08.24 в 16:48

Йорданският престолонаследник стана баща за първи път

Принцеса Раджва, съпруга на престолонаследника на Йордания Хюсеин, роди момиченце – първородно дете на двойката и първо внуче на крал Абдула Втори, предаде Асошиейтед прес, като цитира съобщение на кралския двор. В краткото изявление се казва, че бебето, което се е родило тази сутрин, носи името Иман. Във видеоклип, публикуван на официалната..

публикувано на 03.08.24 в 16:14

Instagram е блокиран в Турция за втори пореден ден

Достъпът на потребителите на Instagram в Турция до социалната мрежа остава блокиран за втори пореден ден. Анкара обяви на 2 август, че платформата, собственост на Meta, е била замразена, без да посочва причина. Министърът на транспорта и инфраструктурата..

публикувано на 03.08.24 в 15:46
Варна

Максимална температура в неделя във Варна 33°

През денонощието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност с краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Главно през деня, ще има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от запад и северозапад, който следобед ще се преориентира от североизток. Минимални температури между 19° и 24°, а максимални от 28° до 33°. За Варна минимална..

публикувано на 03.08.24 в 15:27

Затвориха за кратко пътя Варна-Бургас

Жители на село Попович, община Бяла, затвориха за кратко пътя Варна-Бургас в района на Бяла, като преминаха многократно през пешеходната пътека и скандираха,че искат спешно да се завърши пътят до селото им. Проектът на общината за ремонт на пътя е прекратен през миналата година и остава близо километър, който е целият в дупки. Хората..

публикувано на 03.08.24 в 14:02

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи третия мандат

Партията на Бойко Борисов няма да подкрепи третия мандат, стана ясно след близо 3-часовата среща на ИТН и ГЕРБ-СДС, предаде БГНЕС. По-рано ИТН представи пред ГЕРБ-СДС приоритетите си в правосъдието, енергетиката и външната политика. Очаквайте подробности.

публикувано на 03.08.24 в 13:58