Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия ще приеме Евро`2024 по футбол

Автор:

Германия ще бъде домакин на Европейското първенство по футбол през 2024 година, обявиха от УЕФА. Единственият конкурент им беше Турция. Германците бяха домакини за последно на Световното първенство през 2006 г. Иначе те са печелили три европейски трофея- през 1972, 1980 и 1996 година. Проблеми с политическата среда В Турция са основната причина за избора на Германия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Франция остана втора в групата

Франция и Полша завършиха наравно 1:1 в двубой от последния кръг в група “D”. Килиан Мбапе беше точен за "петлите" от дузпа в 56-ата минута, а в 79-ата, също от дузпа Роберт Левандовски изравни. Мбапе най-накрая отбеляза дебютния си гол на европейски финали. “Петлите” не успяха да завършат първи. Те останаха втори, като по същото време в другата среща..

публикувано на 25.06.24 в 21:07

Варненските катерачи 22-ри в Европа

Състезателите по спортно катерене на клуб "Варна клайминг" се завърнаха от силно състезание в Австрия. Те се класираха на 22-ро място от 60 състезатели в групата. Този четвъртък отборът заминава за Скопие, където ще участва на Балканско първенство, а оттам отново заминава за Австрия на друго силно състезание.

публикувано на 25.06.24 в 20:53

Контузия отказа Зоя Чавдарова

Днес започна Държавното първенство по тенис за хора в неравностойно положение.  За седми пореден път мъжете и жените участват в обща схема, а не са разделени. Те се състезават на сингъл, двойки и смесени двойки.  За съжаление варненката и най-добрата българска състезателка Зоя Чавдарова загуби първата си среща на сингъл със 7:9 от Велислав Велчев, като..

публикувано на 25.06.24 в 20:51

Всички очакват сблъсъка Нидерландия и Австрия

Нидерландия и Австрия играят днес от 19:00 часа на “Олимпиащадион” в Берлин в последния мач за двата тима от група D на Евро 2024. “Лалетата” имат 6 поредни победи срещу Австрия. Като цяло и двата отбора се представят доста силно от началото на първенството. Очаква се сблъсъкт да е интересен.

публикувано на 25.06.24 в 12:10

Франция ще се забавлява срещу Полша

Франция и Полша днес излизат един срещу друг на “Сигнал Идуна Парк” в Дортмунд в последния си мач от група D на Евро 2024. Начало 19:00 ч., като по същото време ще се играе и другата среща от групата между Нидерландия и Австрия.Франция са втори в групата. Със същия актив е и лидерът Нидерландия, но с по-добра разлика. Полша е на дъното и вече са пътници...

публикувано на 25.06.24 в 12:00

Датчани и сърби търсят успех на шампионата

Тимът на Дания се изправя днес срещу Сърбия в среща от последния кръг в група “С” на Европейското първенство. Мачът е от 22:00 часа на стадиона на Байерн в Мюнхен.Датчаните направиха силен мач срещу Англия и искат да повторят играта си. Тук сметките са свързани с това да не си втори, защото се изправяш срещу домакина Германия. Датчани и сърби..

публикувано на 25.06.24 в 11:55

Англия гони първо място в групата

Англия и Словения излизат един срещу друг в Кьолн на ЕП по футбол. Това е последен мач на двата отбора от група “С”. Тимът на Гарет Саутгейт може да си осигури класирането за елиминациите дори само с точка. Успех срещу словенците ще ги изпрати първи в групата. Словения чака първия си успех на европейски финали и това ще е изключителна мотивация за..

публикувано на 25.06.24 в 11:50