Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Октоберфест`2018" започна във Варна

Автор:

"Октоберфест`2018" вече и на варненска земя. В Аспарухово днес бе открито биреното шоу с много музика, разнообразни мезета и музикални гости. Около 20.30 ч започнаха сценичните изяви. Мястото на събитието е до спортната площадка в посока Галата. Много видове бира, двойно повече мезета и голямо разнообразие от атракции предлагат организаторите. За децата също са предвидени доста изненади. Лео и Играта сложиха началото на първата бирена вечер. Предвидени са много игри и награди, а също и сладки изкушения. Момичета в баварски унифоми се грижат за добрата информираност на гостите. Игра се и благотворителен футболен мач. И така до 7 октомври.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Франция остана втора в групата

Франция и Полша завършиха наравно 1:1 в двубой от последния кръг в група “D”. Килиан Мбапе беше точен за "петлите" от дузпа в 56-ата минута, а в 79-ата, също от дузпа Роберт Левандовски изравни. Мбапе най-накрая отбеляза дебютния си гол на европейски финали. “Петлите” не успяха да завършат първи. Те останаха втори, като по същото време в другата среща..

публикувано на 25.06.24 в 21:07

Варненските катерачи 22-ри в Европа

Състезателите по спортно катерене на клуб "Варна клайминг" се завърнаха от силно състезание в Австрия. Те се класираха на 22-ро място от 60 състезатели в групата. Този четвъртък отборът заминава за Скопие, където ще участва на Балканско първенство, а оттам отново заминава за Австрия на друго силно състезание.

публикувано на 25.06.24 в 20:53

Контузия отказа Зоя Чавдарова

Днес започна Държавното първенство по тенис за хора в неравностойно положение.  За седми пореден път мъжете и жените участват в обща схема, а не са разделени. Те се състезават на сингъл, двойки и смесени двойки.  За съжаление варненката и най-добрата българска състезателка Зоя Чавдарова загуби първата си среща на сингъл със 7:9 от Велислав Велчев, като..

публикувано на 25.06.24 в 20:51

Всички очакват сблъсъка Нидерландия и Австрия

Нидерландия и Австрия играят днес от 19:00 часа на “Олимпиащадион” в Берлин в последния мач за двата тима от група D на Евро 2024. “Лалетата” имат 6 поредни победи срещу Австрия. Като цяло и двата отбора се представят доста силно от началото на първенството. Очаква се сблъсъкт да е интересен.

публикувано на 25.06.24 в 12:10

Франция ще се забавлява срещу Полша

Франция и Полша днес излизат един срещу друг на “Сигнал Идуна Парк” в Дортмунд в последния си мач от група D на Евро 2024. Начало 19:00 ч., като по същото време ще се играе и другата среща от групата между Нидерландия и Австрия.Франция са втори в групата. Със същия актив е и лидерът Нидерландия, но с по-добра разлика. Полша е на дъното и вече са пътници...

публикувано на 25.06.24 в 12:00

Датчани и сърби търсят успех на шампионата

Тимът на Дания се изправя днес срещу Сърбия в среща от последния кръг в група “С” на Европейското първенство. Мачът е от 22:00 часа на стадиона на Байерн в Мюнхен.Датчаните направиха силен мач срещу Англия и искат да повторят играта си. Тук сметките са свързани с това да не си втори, защото се изправяш срещу домакина Германия. Датчани и сърби..

публикувано на 25.06.24 в 11:55

Англия гони първо място в групата

Англия и Словения излизат един срещу друг в Кьолн на ЕП по футбол. Това е последен мач на двата отбора от група “С”. Тимът на Гарет Саутгейт може да си осигури класирането за елиминациите дори само с точка. Успех срещу словенците ще ги изпрати първи в групата. Словения чака първия си успех на европейски финали и това ще е изключителна мотивация за..

публикувано на 25.06.24 в 11:50