Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започна почистване на охранителни канали и дерета

Почистване на участъци от отводнителни канали, дерета, канавки и водостоци през есенно-зимния сезон ще се извършат в периода от началото на октомври до края на февруари 2019 г., съобщиха от сектор „Екологичен контрол“ към Община Варна.
Дейностите са възложени след подписването на договор по обществена поръчка. Ще бъдат обхванати 56 участъка, в които ще бъдат извършени следните дейности: почистване и транспортиране на битови и биоразградими (растителни) отпадъци, изкопни земни маси, наноси и отпадъци от канализационни системи, отсичане и резитба дървета и транспортирането им, премахване на паразитна растителност. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пети ден антиправителствен протест във Варна /снимки/

За пета поредна вечер варненци се събраха  пред сградата на общината, за да изрзазят своето недоволство от управлението на страната. И в предишните дни стотици излязоха по улиците на Варна с искания за оставка на кабинета. Вече около 300 души са изпълнили полощада. Хронология на събитията: 18,40 ч. Традиционното шествие на недоволните от властта тръгна..

обновено на 14.07.20 в 20:40

Средствата по всички клинични пътеки ще бъдат увеличени с по 20 лева

Всички клинични пътеки ще бъдат увеличени с по 20 лева. За това се договориха представители на Българския лекарски съюз и на Надзорния съвет на Здравната каса на среща в Министерството на здравеопазването.     Вдигането на сумата се налага поради увеличените разходи на лечебните заведения, свързани с противоепидемичните мерки. Това..

публикувано на 14.07.20 в 18:29

Продължава безплатното начално обучение по спорт за деца

Продължават тренировките по безплатното начално обучение по спорт за деца, които Община Варна организира в партньорството на клубовете, ползващи безвъзмездно общинската спортна база . Поради епидемичната обстановка целогодишните курсовете бяха прекъснати през месец март, а от средата на юни подновени при стриктно спазване на мерките...

обновено на 14.07.20 в 18:22

ГЕРБ - Варна: Партията на Иван Костов е разпродавала Варна за жълти стотинки

Груби неистини за работата на Община Варна и на Общинския съвет, които въвеждат в заблуждение обществеността на Варна, бяха представени в декларация на "Демократична България - Варна", в която обаче бяха пропуснати важни факти. Държим отново да ги съобщим, тъй като бяха засегнати теми като презастрояване и продажба на общински имоти, но в позицията на..

обновено на 14.07.20 в 17:42

Проверянат използват ли се незаконни препарати за растителна защита

Върховна административна прокуратура (ВАП) възлага на министъра на земеделието, храните и горите да провери дали в страната се внасят, продават и използват неразрешени препарати за растителна защита.    Във ВАП е образувана преписка по информация в медиите, в която се съдържат данни, за това че земеделски производители използват..

публикувано на 14.07.20 в 17:40
Диана Ковачева

Омбудсманът поиска бързо разследване на случаите с полицейско насилие на протестите

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до вътрешния министър Младен Маринов, с която поиска задълбочено, безпристрастно и ефективно разследване на сигналите, в които се твърди за неправомерно упражнена сила от полицейски служители при задържането на протеста в центъра на София на Евгени Марчев и Димитър Педев , съобщиха от пресслужбата на..

публикувано на 14.07.20 в 17:19

Корабите, участващи в учението „Бриз 2020“, излязоха в морето

На националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2020” днес започна изпълнението на предварително планираните епизоди на море. Корабите от многонационалното оперативно съединение, под командването на командира на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, напуснаха Пункта за базиране Бургас, Пристанище Бургас и..

публикувано на 14.07.20 в 17:11