Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галин Стоянов: "Надявам се младите да хванат своя шанс"

Автор:

Този уикенд стартира новият сезон в НБЛ. „Черно море Тича“ ще започне кампанията с гостуване на носителя на Купата на България „Рилски спортист“. Двубоят в Самоков е на 6 октомври от 18 часа. Старши треньорът на „моряците“ Галин Стоянов смята, че неговите възпитаници ще покажат добра игра през целия шампионат и ако могат, да поднесат няколко изненади.

„С оглед на играчите, с които разполагаме, можем да кажем, че сме на 70-80% от това, което сме поставили като идеи – заяви Стоянов. – Работата, която ни предстои, не бе възможно да се свърши в подготвителния сезон. В мачовете от първенството ще подобряваме голяма част от нашите качества – както в индивидуалната игра, така и в отборното представяне. Треньорското ръководство имаме представа на кои състезатели можем да разчитаме повече, но нашата идея е да развием и младите баскетболисти, с които разполагаме в клуба. Не искаме да даваме епитети от рода на твърди титуляри и момчета, които са само поддържаща роля. През целия сезон ще даваме игрови шанс на всички налични баскетболисти. На базата на различното представяне младите ще получават своите повече минути във всеки двубой.“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мицин отпадна на 400 м свободен стил

Петър Мицин остава извън финала на 400 метра свободен стил на Игрите в Париж. Българинът даде 7-мо време в пета квалификационна серия. Той ще участва и в дисциплината делфин. Дебют за Мицин на Олимпиада.

публикувано на 27.07.24 в 13:29

Деси Ангелова е на 1/4 финал в Париж

Деси Ангелова се класира за четвърфиналите на скул в Париж 2024. Единствената българска състезателка в олимпийския турнир по гребане направи успешното началото.  Тя завърши на второто място в своята предварителна серия.

публикувано на 27.07.24 в 12:32

Във Варна определят шампионите по артистично плуване (ВИДЕО)

При отлично организация във Варна на плувен комплекс "Приморски" се провежда държавният личен отборен шампионат по артистично плуване. Участват най-добрите български състезатели. Надпреварата стартира в четвъртък и ще завърши утре. Тук ще бъдат определени шампионите на страната...

публикувано на 27.07.24 в 12:25

Отличен старт за Кристиан Василев в Париж

Успешен старт за Кристиан Василев в Париж 2024.  Той се справи в своята преварителна серия на скул на Олимпийските игри, финиширайки на второто място.  По този начин българинът се класира директно за четвъртфиналите и си спести репешажа.

публикувано на 27.07.24 в 12:21

Отборът по водна топка "Варна" стана шампион на България

КПС Варна е новият шампион на България по водна топка при 15-годишните. На финала в Бургас варненските лъвове спечелиха с 14-8 срещу местния тим Нептун. Тази година, точно тази възраст на КПС Варна е достатъчно силна и обиграна и можеше да си позволи лукса да грабне трофея.

публикувано на 27.07.24 в 12:20

Българите на Игрите в париж днес

Започва българското учасите на Игрите в Париж. Гребецът Кристиан Василев ще застане на старта в сериите на скиф около 11:00 часа българско време. Българинът ще бъде в последната шеста серия. Около 12.00 ч Десислава Ангелова ще стартира в същата дисциплина. В 12:45 часа е стартът на сериите на 400 метра свободен стил в плуването при мъжете,..

публикувано на 27.07.24 в 09:35

Иван Иванов на полуфинал в Полша

Варненският тенисист Иван Иванов се класира за полуфиналите на сингъл при юношите на турнир от категория J300 в Полша.15-годишният българин победи на четвъртфиналите с 6:3, 6:4 №12 в схемата Нилс МакДоналд от Германия.

публикувано на 27.07.24 в 09:29