Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По ваш сигнал: Все по-чести станаха кражбите от паркирани автомобили

Снимка: БГНЕС

Многобройни сигнали за откраднати от паркирани автомобили вещи получаваме всеки ден на редакционните телефони на Радио Варна. Най-многобройни са обажданията от кварталите "Младост" и "Възраждане" и района около Автогарата. Да търсят помощ в ефир потърпевшите решили след като се оказало, че, ако стойността на откраднатото е под 300 лева, полицията не се захваща със случая. Тази информация опроверга главен инспектор Илия Танев,началник на Трето Районно управление –Варна. Пред Даниела Стойнова той обясни, че всеки гражданин трябва да подаде жалба, ако смята, че не му е обърнато нужното внимание и призовава потърпевшите да се обаждат в Трето РУ и да използват приемните дни на началника и подчинените му. Дежурният е на телефон 052/55-33-00 .

Според главен инспектор Илия Танев не става дума за увеличаване на броя на кражбите от коли по принцип, а за сезонното след лятото активиране на крадците на територията на града. През септември в Трето РУ са регистрирани 8 кражби на вещи от паркирани автомобили, а през октомври - 3. Заловени са двама. Първият прибирал от колите касетофони и CD-плейъри, вторият - гуми с джанти, предимно на джипове. Вещите са върнати на собствениците им, а срещу задържаните продължава досъдебното производство.

Как са организирани патрулите и как ни пазят, можете да чуете в предаването "В ефир сте" във вторник от 11 до 12 часа, както и в прикачения звуков файл.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Светещ таван с морски обитатели - част от новото оборудване на детската хирургия към МБАЛ "Св. Анна" (СНИМКИ)

Дарение на нова апаратура и цялостно оборудване за 150 000 лева получи от сдружението „Аз вярвам и помагам“ с председател Владислав Николов отделението по детска хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Анна“ във Варна с началник д-р Румен Христов .  Изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Петров благодари за..

публикувано на 25.07.24 в 15:35
Снимката е илюстративна

Консултации за настаняването в общински жилища в Балчик, чакат предложения на гражданите

До края на седмицата текат обществени консултации за настаняването в общински жилища в Балчик.  Граждани, групи и организация могат да изпращат предложения в писмена форма до председателя на Общинския съвет – на хартиен носител в секретариата на местния парламент или по електронна поща  obsbalchik@gmail.com . Становищата и коментари ще бъдат..

публикувано на 25.07.24 в 13:55

Ограбиха хранителен магазин в с. Зорница

Хранителен магазин в село Зорница, община Аксаково, е бил обран от криминално проявени младежи, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна. От търговския обект са откраднати кутии цигари от различни марки, сладки изделия и сумата от 250 лева. Извършителите са влезли в магазина с взлом.  Двама от тях са на 27 години, а третият е..

публикувано на 25.07.24 в 12:55

Търсят нов директор на ТАСРУД във Варна

Община Варна обяви конкурс за директор на общинското предприятие „Транспорт и автоматизирани системи за регулиране на уличното движение“ (ТАСРУД). Минимално изискване към кандидатите е завършено висше образование, степен магистър в професионална област технически или други науки. Необходим е и 5 години професионален и управленски опит в области,..

публикувано на 25.07.24 в 12:35

Бащите вече ще имат отпуск за гледане на дете до 2 години, ако майката е лишена от родителски права

С пълно единодушие от 159 гласа "за" депутатите приеха окончателно промени в Кодекса на труда, с които се дава възможност за ползване на отпуск от бащи, включително ако са осиновители, на деца до 2-годишна възраст, ако майката е лишена от родителски права или упражняването на правата е предоставено на бащата. За периода на ползване на отпуска ще..

публикувано на 25.07.24 в 12:06
Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева пристигат на летище Подгорица - 16 юни 2024 г.

Румен Радев ще бъде в Париж за откриването на Летните олимпийски игри

Президентът Румен Радев ще посети Париж за началото на Олимпийските игри през лятото. Държавният глава е бил поканен от френския президент Еманюел Макрон и президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Днес Радев ще е част от Срещата на върха "Спорт за устойчиво развитие", предаде БНР .  Утре Румен Радев ще гостува на българското..

публикувано на 25.07.24 в 11:30