Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галин Стоянов: „Ямбол“ все още нямат победа, но не означава че са слаб тим

Автор:

В „Черно море Тича“ се надяват да прекъснат негативната си серия в НБЛ. „моряците“ гостуват в 5 кръг на „Ямбол“, а двубоят в зала „Дияна“ е в събота от 18 часа, като срещата е поверена на съдийската тройка Младен Субашиев, Серафим Петров, Калоян Костов.

Под въпрос е и участието в срещата на Мартин Стефанов. 17-годишният баскетболист е изкълчи глезена на левия си крак на тренировката и все още не е ясно дали ще играе в Ямбол.

„Готвим се сериозно за този мач – заяви наставникът на „моряците“ Галин Стоянов. – Това че и „Ямбол“ все още нямат победа не означава че са слаб тим. Срещу шампиона „Левски Лукойл“ играха изключително силно, а в Плевен загубиха с продължение. В тези два мача липсваше по един много важен играч. В единият бяха без американският си гард Айзея Уилямс, а в другия без опитният Станислав Говедаров. Сега и двамата са на линия. Традиционно „Ямбол“ като домакини са много добър отбор, но ще направим всичко възможно да се противопоставим. Имаме си кадрови проблеми. Някои от младите състезатели са с различни болежки визирам Мартин Стефанов и Мартин Иванов. Надявам се да са добре за мача.Пламен Алексиев вече тренира със нас, но няма да играе. Най-вероятно ще се включи от следващия кръг. Съперникът ние с много балансиран състав, на всяка позиция има по двама  добри състезатели, така че очаквам много труден мач.“

В последният двубой на „Черно море Тича“ срещу „Спартак“ варненци се справиха в подкошието, въпреки високия отбор на плевенчани. „Центърът на  „Ямбол“ е изключително бърз, пъргав и атлетичен баскетболист, който ще ни създаде много проблеми – коментира Стоянов. – Надявам се първоначалните ни действия да бъдат успешни и той да не получава свобода и топката в подкошието, като по този начин да реализира лесни кошове. Освен него и другият център Никола Джурич е опитен играч, който дори игра в „Черно море Тича“. Труден за опазване играч, тъй като играе с лява ръка и може да ни създаде много проблеми. Надявам се това което сме готвили през седмицата да даде резултат и както в мача със „Спартак“ да ограничим играта на високите състезатели на „Ямбол“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов олимпийски рекорд в Париж

Американката Гретхен Уолш постави нов олимпийски рекорд на 100 метра бътерфлай за жени на Игрите в Париж. Уолш фиксира за 55.38 секунди. Старото постижение е на Сара Шострьом от 55.48 секунди от Рио 2016. Уолш държи олимпийския и световния рекорд в дисциплината.

публикувано на 27.07.24 в 22:38

Ватерполистите на "Черно море" са шампиони на България

Състезателите по водна топка на "Черно море" станаха шампиони на България при мъжете. Те спечелиха третата решителна среща с КПС Варна след 9-7. По този начин "моряците" печелят финалната серия с 2-1 победи и грабнаха златните медали. Финалният трети мач се игра в Бургас. Тази година ватерполистите на Черно море показаха огромно желание за игра и..

публикувано на 27.07.24 в 21:52

Сестри Стоеви безпогрешни на старта на Олимпиадата

Трикратните европейски шампионки по бадминтон на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева стартираха с победа на Олимпийските игри в Париж.  В първия си мач от групата те победиха Нга Тин Еюн и Пюй Лам Еюн (Хонконг) с 21:11, 21:23, 21:15.  В следващия си мач на 28 юли Стефани Стоева и Габриела Стоева ще играят срещу Лю Шън Шу и Тан Нин (Китай).

публикувано на 27.07.24 в 20:05

Костадинова остана на 16-о място

Олимпийската вицешампионка от Токио 2020 Антоанета Костадинова се класира на 16-о място в дисциплината 10 метра пистолет на олимпийския турнир по спортна стрелба. Българката има проблеми и болки в ръката, но това не е оправдание за стрелбата й днес.

публикувано на 27.07.24 в 20:04

Росенов с успех на старта в Париж

Радослав Росенов започна на Летните олимпийски игри в Париж с убедителна победа. Той се справи с Баходир Усмонов (Таджикистан) с единодушно съдийско решение. Боксьорът ни каза, че е имал усещането още в началото на мача, че ще спечели.

публикувано на 27.07.24 в 20:02

Мицин отпадна на 400 м свободен стил

Петър Мицин остава извън финала на 400 метра свободен стил на Игрите в Париж. Българинът даде 7-мо време в пета квалификационна серия. Той ще участва и в дисциплината делфин. Дебют за Мицин на Олимпиада.

публикувано на 27.07.24 в 13:29

Деси Ангелова е на 1/4 финал в Париж

Деси Ангелова се класира за четвърфиналите на скул в Париж 2024. Единствената българска състезателка в олимпийския турнир по гребане направи успешното началото.  Тя завърши на второто място в своята предварителна серия.

публикувано на 27.07.24 в 12:32