Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По ваш сигнал: Ще бъдат изрязани клоните на дърветата по улиците "Г. Бенковски" и "Д-р Пискюлиев"

Опасни дървета има в началото на ул. "Тича" - на гърба на църквата, известна като "Малката Богородица". За това алармира слушател на Радио Варна в предаването "В ефир сте" миналата седмица. В отговор от кметство "Одесос" обясниха, че в момента предстои резитба на ул. „Г. Бенковски“. Тя е предвидена за сега, за да съвпадне с текущия ремонт с цел да не бъде затваряна втори път улицата, уточни зам.-кметът на централния варненски район Емилия Христова. За резитба по спешност е предвидена и ул. „ Д-р Пискюлиев“. Клоните на дърветата по ул. „Тича“ по план ще бъдат окастрени през следващата година.

Друга слушателка на Радио Варна - Виктория Чавдарова, е притеснена за дърво от защитен вид, което расте на ул. „Ангеларий“ 6. Живущите наоколо се тревожат, че тук скоро ще започне строеж и дървото ще бъде отсечено. "За въпросния имот няма постъпили строителни книжа в районната администрация. Няма още изготвен ПУП и няма издадено разрешение за строеж, респективно няма издадена заповед от кмета на града за отсичане на иглолистното дървото, за което се безпокои слушателката", каза Емилия Христова.

Николай Попов алармира за "съмнителните типове", които се събират на Шишковата градинка, откъдето всеки ден минават стотици ученици. Районът на площад "Екзарх Йосиф" скоро ще бъде изцяло ремонтиран, цялата улица "Михаил Колони" от бул. "Княз Борис I" до площада, ще бъде пешеходна. Градинката ще има изцяло нов облик, а чешмата с минерална вода в центъра й ще е с оригинален и ефектен дизайн във формата на водно огледало. Дали обаче пияниците ще продължат да се събират тук и след ремонта, можем само да гадаем и да разчитаме на полицията, че освен паркиралите неправилно автомобили ще санкционира и тях.

Още информация по тези и други проблеми, поставени от слушателите на Радио Варна, чуйте в предаването "В ефир сте" с водещ Атанас Илиев - всеки вторник от 11 до 12 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

НАП напомня за важни крайни срокове до 31 юли

На 31 юли изтича крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили доходи на физически лица извън трудов договор и са задължени да им удържат данък, трябва да подадат по електронен път декларация по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 201, ал. 1 от ЗКПО (образец 4001) за второто тримесечие на 2024 г. Това е и последният ден за..

публикувано на 26.07.24 в 10:01

Огромни разрушения в Елин Пелин, дрон с термокамера облита района на инцидента

Хеликоптер на Военновъздушните сили започна облитане на района на инцидента в Елин Пелин, предаде БНР.  Така наречените бронирани военни машини "котки" също влизат в периметъра, вероятно за да направят пореден опит да огледат ситуацията.  По-рано през деня стана ясно, че това не се е случило два пъти в изминалите часове след старта на инцидента...

публикувано на 26.07.24 в 09:21

Ден на отворените врати на борда на НИК "Св. св. Кирил и Методий" днес и утре

Ден на отворените врати ще се проведе на борда на военния научноизследователски кораб НИК 421 „Св. св. Кирил и Методий“.  О т 13 до 17 часа днес плавателният съд ще бъде базиран на Морска гара-Варна, за да бъде разгледан от варненци и гости, а на 27 юли, събота, ще бъде отворен за посещение от 9 до 11 часа. Събитието се организира по..

публикувано на 26.07.24 в 07:00

Адресите без ток на 26 юли

На 26.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Величково и с. Цонево - клиентите, електрозахранени от ТП 7 и МТП 23. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 09:00 ч. до 11:00 ч. и от 15:00 ч. до 17:00 ч...

публикувано на 26.07.24 в 06:16

Денят започва с облаци, но ще завърши със слънце

Утрото в петък ни посреща с прохладно и ветровито време. Днес денят ще започне с по-значителна облачност, на места все още ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Постепенно валежите ще спрат и до вечерта облачността ще се разкъса и намалее до ясно. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, привечер ще..

публикувано на 26.07.24 в 06:02

Частично бедствено положение в Елин Пелин заради пожар в складове за фойерверки

Пожар е избухнал в складове на фирма за фойерверки  и други пиротехнически средства между град Елин Пелин и едноименната гара. Последвали са взривове, съобщава БНР.  Пожар в складове за фойерверки между град Елин Пелин и едноименната гара, има пострадали Обявено е частично бедствено положение в град Елин Пелин, както и в някои от селата в..

публикувано на 25.07.24 в 21:49

Георги Гергов ще обжалва решението на СГС за Пловдивския панаир

Бизнесменът Георги Гергов ще обжалва решението на Софийски градски съд, който определи за нищожен апорта на варненските акции от Панаира в доминираното от него дружество „Пълдин туринвест“, предаде Радио Пловдив.  Софийски градски съд: Община Варна никога не е ставала собственик на 29 % от акциите на Пловдивския панаир По думите му..

публикувано на 25.07.24 в 17:29