Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бизнесът в Балчик влиза безплатно в интерактивна карта на общината

Община Балчик има интерактивна карта на сайта си. Посетителите могат да търсят на три езика – български, английски и румънски, обекти в седем категории: държавни и общински институции; места за настаняване; заведения за хранене и развлечения; магазини и услуги; природни и културно-исторически забележителности; медицински центрове и аптеки; фестивали. Всеки може да добави към картата напълно безплатно обект в общината.

Името и информацията за него може да се въведе на трите езика. Задава се местоположението му по административен адрес. Може да се добави уебсайтът, телефон за контакт, работно време. Има възможност да се направи галерия със снимки. Въвежда се електронна поща. Изпратената информация се проверява от администратор. След одобрението и обектът става видим на интерактивната карта, като ще бъдат добавяни само категоризирани.

Интерактивната карта е разработена по проект „Мрежа за интелигентно сътрудничество на черноморските общности в трансграничния регион“ рамките на Програмата Interreg V-A Румъния – България. Общата му стойност е 427 хиляди евро, от които за Балчик са 270 000 евро.
ВИЖТЕ ОЩЕ
хотел вероника

Делото „Вероника“ - отново пред Варненския апелативен съд

За втори път Варненският апелативен съд ще разглежда казуса „хотел Вероника“. През 2018г. първоинстанционният Окръжен съд – Варна произнесе присъда. След обжалване, през септември миналата година Апелативният съд я измени частично, като призна вината на още четирима подсъдими. Върховният касационен съд върна делото за разглеждане от друг състав. Така..

обновено на 23.10.20 в 08:43
Аспарухов мост във Варна

Възстановено е нормалното движение на автомобили по Аспарухов мост

Движението по Аспарухов мост  във Варна е нормализирано след вчерашния инцидент. Трафикът е обичайният за този час на деня. През нощта са били поставени нови парапет и мантинела на мястото на инцидента. Мястото е обезопасено, показва репортерска проверка на Радио Варна. Припомням, че камион падна от най-високата част на Аспарухов..

публикувано на 23.10.20 в 07:53

Пътят Русе-Силистра е отворен за движение

През нощта движението за леки автомобили бе пренасочено по обходен маршрут през: Русе - Николово - Сандрово - Сливо поле и обратно. Движението се регулираше от "Пътна полиция", а причината за промяната в организацията на движение бе пътен инцидент.

публикувано на 23.10.20 в 07:44
Слънчев ден

Слънчев петък

Днес ще е предимно слънчево.На места в сутрешните часове ще има условия за намалена видимост. Ще духа слаб югозападен вятър. Максимални температури между 20° и 25°, за Варна около 23°. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 18°-20°. Във Варна най-високата температура на днешния ден /2 8.6°/е измерена през..

обновено на 23.10.20 в 07:30

Проф. д-р Красимир Иванов с орден за заслуги в развитието на медицинската наука и образование

Дългогодишният ректор на МУ и директор на болница "Света Марина" във Варна проф. д-р Красимир Иванов ще получи орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – огърлие за заслуги за развитието на медицинската наука и образование в България. Церемонията започва в 13.30 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. Румен Радев ще връчи държавни отличия на изтъкнати..

публикувано на 23.10.20 в 07:26

Без ток днес ще е районът около ВСУ "Черноризец Храбър"

На 23.10.2020 от 09:30 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - част от м-ст Ален мак: ул. Петър Попов, КК Чайка, ул. Катя Папазова, част от м-ст Манастирски рид, района около ВСУ Черноризец Храбър. На 23.10.2020 от..

публикувано на 23.10.20 в 06:34

Ограничено е движението по пътя Русе - Силистра в района на гр. Мартен

Движението за леките автомобили се пренасочва по обходен маршрут през: Русе - Николово - Сандрово - Сливо поле и обратно. Тежкотоварните автомобили изчакват на място. Движението се регулира от "Пътна полиция". Наложеното ограничение е временно и се отнася и за двете посоки. Причината е пътен инцидент.

публикувано на 23.10.20 в 06:23