Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бизнесът в Балчик влиза безплатно в интерактивна карта на общината

Община Балчик има интерактивна карта на сайта си. Посетителите могат да търсят на три езика – български, английски и румънски, обекти в седем категории: държавни и общински институции; места за настаняване; заведения за хранене и развлечения; магазини и услуги; природни и културно-исторически забележителности; медицински центрове и аптеки; фестивали. Всеки може да добави към картата напълно безплатно обект в общината.

Името и информацията за него може да се въведе на трите езика. Задава се местоположението му по административен адрес. Може да се добави уебсайтът, телефон за контакт, работно време. Има възможност да се направи галерия със снимки. Въвежда се електронна поща. Изпратената информация се проверява от администратор. След одобрението и обектът става видим на интерактивната карта, като ще бъдат добавяни само категоризирани.

Интерактивната карта е разработена по проект „Мрежа за интелигентно сътрудничество на черноморските общности в трансграничния регион“ рамките на Програмата Interreg V-A Румъния – България. Общата му стойност е 427 хиляди евро, от които за Балчик са 270 000 евро.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите без ток днес

В периода 03.02.2020 - 28.02.2020 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - м-ст Боровец-юг, района около обръщача. Прекъсването ще бъде само в делничните дни за посочения период. Временни смущения в..

публикувано на 21.02.20 в 05:57

Облачно със слаб дъжд в петък

Днес ще има променлива облачност, на места не са изключени слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, по Черноморието от североизток. Максималните температури ще са между 5° и 10°, за Варна около 9°. Вълнение на морето 2-3 бала, на юг от Бургас за кратко 3-4. Температура на морската вода 7°-9°. Изгрев на Слънцето..

публикувано на 21.02.20 в 05:56

Няма да се стига до прекъсване на касовите апарати на лекарите

Личните лекари ще могат дистанционно да контролират фискалните устройства, а промените в Наредба Н-18 няма да затрудняват тяхната работа.Това увери по време на изслушване пред депутати изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова. Дебатът със здравното съсловие по промените на наредбата се водят от..

публикувано на 20.02.20 в 18:25

Басейнова дирекция дава на Прокуратурата случаите с мидените ферми

Това са първите случаи на мидени ферми, чиито титуляри не магат да бъдат открити, коментира за Радио Варна Ценка Василева, „Връзки с обществеността“ на Басейнова дирекция за Черноморски район. В тези два случая Дирекцията, която е контролен, а не разследващ орган, е изискала съдействие от МВР и Районна прокуратура-Царево за проверка по..

публикувано на 20.02.20 в 16:40

Без винетка на пътя Аксаково-Варна

Не се изисква винетен стикер при пътуването с лек автомобил по пътя от Аксаково до Варна през възел “Летище” в посока ж.к “Владислав Варненчик”. Това уточниха на работна среща днес кметът на община Аксаково Атанас Стоилов и директорът на ОПУ - Варна инж. Румен Илиев. Монтираните по-рано пътни знаци, указващи необходимост от винетка в този пътен..

публикувано на 20.02.20 в 16:15

Кметът на Тервел е глобен с 20 хиляди лева за конфликт на интереси

Кметът на Тервел е глобен с 20 хиляди лева за конфликт на интереси, съобщиха от Антикорупционната комисия.  КПКОНПИ започна проверки и срещу общински съветник от Царево и главния архитект на Шабла. Кметът на Тервел Симеон Симеонов е в конфликт на интереси, защото докато бил председател на Общинския съвет гласувал срещу предсрочното..

публикувано на 20.02.20 в 16:06
с. Очиндол младежи устойчиво развитие

Нова социална услуга в Добрич

Община Добрич ще предоставя нова социална услуга „Наблюдавано жилище за младежи град Добрич”. Договорът с Управляващия орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“ осигурява безвъзмездна помощ от над 172 хиляди лв. Новоразкритата социална услуга  „Наблюдавано жилище“ ще бъде с капацитет 6 места и ще предоставя услуга за младежи от 18-21г. без..

публикувано на 20.02.20 в 17:20