Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Всеки пети българин пазарува онлайн

Снимка: архив

Онлайн търговията набира все по-голяма популярност. И е все по-предпочитана, независимо от рисковете, които носи. Купуването на стоки по Интернeт спестява време, опашки, пари и нерви. Както за купувачите, така и за продавачите. През миналата година близо 20 процента от българитe са купили стока онлайн. Данните са на Националния статистически институт. Търговията бавно и полека се премества в дигиталното пространство. Там отдавна намират своето място и хранителните продукти. Много търговци, за да разширят възможностите си и пазарния си дял, съчетават физически обект за хранителни стоки с онлайн платформа за тяхната продажба. Един от тях е варненецът Михаил Михайлов.

Как да напълните хладилника без да мърдате от дома си, чуйте в прикачения звуков файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

Сачева: Планира се удължаване на мярката 60/40 с още 3 месеца

„Планира се удължаване на мярката 60/40 с още три месеца с опция до края на годината. В такъв случай тя ще има нужда от нов дизайн и ще бъдат регистрирани и безработни лица, като работодателите ще могат да ги наемат. Готови сме и да предложим по-силен секторен акцент за секторите със сериозни икономически последици… Секторът на автобусните..

публикувано на 07.06.20 в 13:35
 защитна маска

Франция въведе глоба от 135 евро за хвърляне на предпазна маска на улицата

Франция драстично увеличи глобите за хвърляне на предпазна маска, както и на фас от цигара, на необозначените за това места. 135 евро ще трябва да плати всеки нарушител, а ако градските власти заведат дело срещу него, санкцията може да скочи до 750 евро. Съобщението за по-високите глоби направи лично държавният секретар при министъра за..

публикувано на 07.06.20 в 13:30
Див плаж

Почистването на поморийския плаж "Ивицата" продължава и днес

Доброволци и природозащитници се събират днес отново,  за да продължат с почистването на най-дългия плаж по Южното Черноморие – поморийския. Десетки се включват в акцията, която обхваща близо 7 километровата ивица. Поморийският плаж “Ивицата” е силно замърсен с пластмаса, с флакони и фасове. Това провокира  десетки доброволци,..

публикувано на 07.06.20 в 11:48

Нови 8984 заразени с COVID-19 в Русия, все по-млади хора се разболяват

Нови 8984 пациенти, заразени с коронавирус, са регистрирани в Русия само за изминалото денонощие, предаде ТАСС. Бройката на заразените нараства от вчера насам, когато бяха открити 8855 души с инфекцията само за 24 часа. Повечето от новите пациенти са открити в Москва - 1956, в Московска област - 754,..

публикувано на 07.06.20 в 11:43

Дания отваря басейните и спортните зали, Великобритания - храмовете

Дания отваря от утре басейните и спортните си зали, които бяха затворени заради епидемията от Ковид-19. Посещаването им обаче ще бъде при спазване на социална дистанция и добрата хигиена. В страната бяха регистрирани около 12 000 случая на зараза, сред които 587 с летален изход. От средата на април Дания започна да вдига наложените..

публикувано на 07.06.20 в 10:25
Бастионите на Ла Валета, „Окото” на остров Гозо и паметника на   основателят Жан дьо Ла Валет

Малта прие 400 мигранти след дълги преговори с ЕС

Малта се съгласи да приеме над 400 мигранти, пристигнали по вода, които от няколко седмици чакат резултатите от преговорите между страните от Европейския съюз за това коя да ги приеме. Акостирането на корабите на брега на Малта идва след седмици,в които границите бяха затворени заради пандемията от..

публикувано на 07.06.20 в 10:19

След 64 лева за два чадъра и четири шезлонга на Слънчев бряг, от министерството на туризма извършват проверка

Министерство на туризма ще извърши незабавна проверка на плаж в Слънчев бряг след сигнал в общественото пространство, придружен със снимка на касов бон, че на плажа са предлагани чадъри и шезлонги на завишени цени. Според гражданката, подала сигнала, цената е за два чадъра и четири шезлонга- платени са 64 лева. В случай, че бъдат установени..

публикувано на 07.06.20 в 09:16