Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Домашният патронаж и приютът за бездомни във Варна са готови за зимата

Снимка: архив, БГНЕС

36  души са настанени в момента в Приюта за бездомни хора във Варна, каза за радио Варна Таня Василева, директор на Дирекция „Социални дейности и жилищна политика” в община Варна. Капацитетът на приюта е за 100 души, а при нужда има възможност да бъдат настанени и още хора, допълни тя. Таня Василева посочи, че приюта е в пълна готовност да посрещне зимния период. Вратите и прозорците са уплътнени, осигурени са хранителни продукти, топли напитки. Назначен е медицински персонал.

550 души са ползвателите на домашния социален патронаж. Отделно се поддържат 485 души, които посещават обществена трапезария. Колите на патронажа имат готовност при зимни условия да доставят хранителните продукти до потребителите, а при влошени метеорологични условия и затруднено движение по пътищата има готовност да бъде доставени и суха храна за събота и неделя.

Чуйте още в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Спасиха от изсичане 650 дървета чрез кампанията "Лист по лист"

Положителни са резултатите за 2020 година от кампанията "Лист по лист", чрез която се събира и предава остатъчна хартия за рециклиране.  117 участници  за 12 месеца  успяха да съберат и предадат за рециклиране 37 296 кг. отпадъчна хартия.  Равносметката включва спасени от изсичане цели 650 дървета.  Още за инициативата от разговора на Ваня Славова..

публикувано на 20.01.21 в 12:14

Министърът на туризма иска служителите по морето и летищата да бъдат ваксинирани до лятото

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова ще изпрати писмо до Националния ваксинационен щаб с искане да бъдат ваксинирани приоритетно персоналът по морето и служителите на летищата Варна, Бургас и София, преди летния туристически сезон, съобщава Travelnews . Освен това писмо ще бъде изпратено и до министъра на..

публикувано на 20.01.21 в 12:07

46 услуги на Морска администрация са достъпни онлайн

Всички морски специалисти могат да използват електронно заявяване на административни услуги на  ”Морска администрация". 46 са улугите, които са достъпни онлайн.  Разпореждането в морските администрации във Варна и Бургас да работи по едно гише за обслужване на морските лица е мое и е свързано с противоепидемичните мерки, същевременно сме осигурили..

публикувано на 20.01.21 в 12:05

Организират безплатни обучителни уебинари в туризма

„Маректинг уикенди в туризма” е най-новата съвместна инициатива на Варненската туристическа камара и агенция „ Brand star ”. Всяка събота и неделя, в месеците февруари и март, водещи експерти в областта на дигиталния маркетинг ще имат възможността да споделят своя опит и знания с различни представители на туристическия бранш. Туризмъте един от..

публикувано на 20.01.21 в 11:22

Община Добрич заделя 10 000 лв. за проекти на местната общност

Община Добрич и през тази година ще финансира граждански инициативи в полза на местната общност. Предвидените средства са 10 000 лв., с 5 000 по-малко в сравнение с 2020 година. Целта на програмата е подпомагането на инициативите за развитие на гражданското общество, повишаването на активността на неправителствените организации и развитие на..

обновено на 20.01.21 в 11:08

Ангел Кунчев: Ще направим възможния компромис за ресторантите

Решението за отваряне на ресторантите и магазините в моловете ще бъде взето утре. Това каза пред журналисти главният държаен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, минути след като му бе поставена ваксината на Pfizer/BioNTech („Пфайзер/Бионтех“) му беше поставена в РЗИ-София.Той изрази надежда, че ще бъде постигнат консенсус с ресторантьорския бранш...

публикувано на 20.01.21 в 11:04

145-ма починали от Ковид-19 в област Добрич за 2020 година

Трайна тенденция на спад на заболяемостта от коронавирус се отчита и в област Добрич. За 2020 г. общият брой на регистрираните случаи на COVID-19 в областта е 3531, от тях всеки четвърти е бил хоспитализиран. 145 са случаите на починали вследствие на усложнения, причинени от коронавирусната инфекция. Информация на кореспондента Мая..

публикувано на 20.01.21 в 10:38