Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Трима пострадаха на пешеходна пътека. Пак!

За поредната серия от пострадали на пешеходна пътека съобщава днес полицията във Варна. Само във вторник трима варненци са били ранени, докато са пресичали на "зебра".
Около 17:15 часа, в района на "Горна Трака" 69-годишният водач на "Пежо" блъска жена, която пресича пътното платно на сигнализирана пешеходна пътека. Вследствие на инцидента тя е получила фрактура на крак, прегледана е и освободена, без опасност за живота.
Около 18:00 часа, на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Иван Панайотов Церов" ситуацията е същата - този път причинена от 36-годишен варненец с "Тойота". Пострадалата жена - на 44 г., е получила фрактура на нос и контузия на крак.

По същото време на кръстовището на бул. "Христо Смирненски" и ул. "Тролейна", 60-годишната водачка на "Шевролет" също блъска пешеходец, който пресича пътното платно на сигнализирана "зебра". Вследствие на инцидента 68-годишният мъж е получил контузия на глава, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

По-рано във вторник, около 10:40 часа, в "Аспарухово" 66-годишен водач с "Фолксваген" също блъска пешеходка. 71-годишната жена внезапно излязла на пътното платно на ул. "Народни будители". Тя е получила контузия на глава, прегледана е и освободена, без опасност за живота. 

Пострадала вчера е и пътничка в градския транспорт. Около 15:55 часа 72-годишна жена пада на пода при потегляне на автобус "Соларис" от автобусна спирка на бул. "Сливница".  Вследствие на инцидента тя е получила фрактура на ляв крак, прегледана е и настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.

-

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ресторантьорите и властта не се разбраха

Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки се срещнаха с ресорните министри за разговори кога ще отворят заведенията и как се изплащат средствата по мерките за държавна подкрепа. От бранша настояват да могат да работят от 1 февруари, дори  при 50% от капацитета. Властите обаче предлагат това да се случи най-рано на 18-20 февруари. Според..

публикувано на 19.01.21 в 16:00

Самоосигуряващите се могат да променят вида на вноските си до 1 февруари

Това напомнят от Национална агенция за приходите. Самоосигуряващите се лица задължително се осигуряват във фонд „Пенсии на държавното обществено осигуряване (ДОО), а по свой избор могат да се осигуряват и във фонд „Общо заболяване и майчинство”. Самоосигуряващите се лица,   които изберат да внасят осигурителни вноски и във фонд „Общо..

публикувано на 19.01.21 в 16:00

Здравната каса се договаря с изпълнителите на медицинска и дентална помощ

Здравната каса във Варна започна договаряне с изпълнителите на доболнична и болнична медицинска помощ и дентална помощ, съобщават от пресцентъра на ведомството. Заявления и документи   за сключване на договори и допълнителни споразумения се приемат в деловодството на РЗОК – Варна, или чрез услугата за електронна препоръчана поща - система..

публикувано на 19.01.21 в 15:40

В Дългопол набират кандидати за нова социална услуга

Нова социална услуга – „Асистентска подкрепа“ открива община Дългопол през тази година. Тя ще се предоставя на 48 души от 30 асистенти. Кандидатите за ползване на социалната услуга е необходимо да подават заявление до кмета на общината. Подкрепата ще се предоставя почасово в съответствие с индивидуалните потребности на..

публикувано на 19.01.21 в 15:23
Детска градина Варна

Във Варна ще строят детски градини и ясли с нови 679 места

Нови 679 места ще бъдат открити в детските ясли и градини във Варна след изграждането на 12 нови сгради и пристройки. Средствата за тях са заложени в проектобюджета за 2021 година - в размер на 31,2 млн. лв., осигурени по програма на Министерството на образованието и науката, съобщават от общинската пресслужба. Участието на общината е в размер на 10..

публикувано на 19.01.21 в 15:12

Националният борд по туризъм иска служителите в бранша приоритетно да се ваксинират

Необходимо е служителите в сектор Туризъм да бъдат включени приоритетно в националния ваксинационен план преди старта на летния туристически сезон. Това се казва в писмо на Националния борд по туризъм до здравния министър, министъра на туризма и Националния ваксинационен щаб. Обръщаме се към Вас от името на Националния Борд по Туризъм относно..

публикувано на 19.01.21 в 14:51

Във Варна няма данни за употреба на ивермектин

Във Варна няма данни за употреба на ивермектин, съобщи за Радио Варна  проф. Николай Пенков , изпълнителен директор на Специализираната болница за активно лечение по кардиология /СБАЛК/ в морската столица.   В България опитът с този медикамент е изключително малък - предимно в "Пирогов": " Няма нито едно клинично изследване, което да доказва..

публикувано на 19.01.21 в 14:37