Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК: Готови сме, започваме да пускаме водата

| обновено на 14.12.18 в 12:11

"Приключени са монтажните дейности по изграждането на връзки на магистралния водопровод заради реконструкцията на бул. "Левски" от фирма "Хидрострой". Започва поетапното пускане на водата". Това гласи последното съобщение от ВиК в сагата (виж хронологията по-надолу) с продължаващото трето денонощие безводие в централната и южната части на Варна. Запълването с вода на цялата система обаче отнема 6-7 часа, обясниха вчера от ВиК. 

14.12.2018, 8 часа

До 14.00 часа днес остават варненци без вода, заради реконструкцията на бул."Васил Левски" и изграждане на връзки на магистрален водопровод от фирма "Хидрострой". Вече трети ден  голяма част от живеещите в централната част на Варна и някои квартали нямат вода. Първоначално спирането беше обявено за времето от 8 часа на 12 декември до 8 часа на 13 декември. След това бе удължено до 5 часа на 14 декември. А тази сутрин ВиК-Варна информират в сайта си  и на дежурната телефонна линия, че водата ще бъде спряна до 14.00 часа на 14 декември.

Ето и последното съобщение от водното дружество публикувано на сайта им:

„-Поради реконструкция на бул."Васил Левски" и изграждане на връзки на магистрален водопровод от фирма "Хидрострой", без вода от 8 ч. на 12.12./сряда/ до 14 ч.  на 14.12. /петък/, остават следните места: районът,  заключен между булевардите "Христо Ботев"; "Мария Луиза"; "Осми приморски полк"; "Цар Освободител" ;"Приморски" и ул."Девня" ;част от Морската градина; района около ф-ка "Христо Ботев"; кв."Аспарухово"; кв."Галата"; с."Звездица"; Островна зона под Аспарухов мост; местностите Лазур; Зеленика и Боровец.

13.12.2018, 17 часа

Пускането на водата за районите на Варна, които са на сух режим вече второ денонощие, ще започне в 22 часа тази вечер.

От фирма „Хидрострой” съобщиха за Радио Варна, че до този час ще приключи напасването и заваряването на  връзките  на магистралния  водопровод. Запълването с вода на цялата система обаче отнема 6-7 часа. Това означава, че първите райони ще получат водоснабдяване около 1 след полунощ ,а останалите - поетапно до сутринта.

13.12.2018, 6,30 часа

Реконструкция на бул."Васил Левски" и изграждане на връзки на магистрален водопровод от фирма "Хидрострой" предизвика вчера спиране на водата в голяма част от Варна. Водоподаването трябваше да бъде възстановено тази сутрин в 8 часа. По последна информация обаче чешмите ще останат сухи до 5 часа утре сутринта.


12.12.2018, 6 часа

Голяма част от Варна - центърът и южните квартали ще са без вода цяло денонощие от 8 часа днес.

Според официалното съобщение на ВиК, поради реконструкция на бул."Васил Левски" и изграждане на връзки на магистрален водопровод от фирма "Хидрострой" без вода от 8 ч. на 12.12. (сряда) до 8 ч. на 13.12. (четвъртък)  остават следните места:

районът,  заключен между булевардите "Христо Ботев", "Мария Луиза", "Осми приморски полк",  "Цар Освободител", "Приморски" и ул. "Девня";

част от Морската градина;

районът около фабрика "Христо Ботев";

кв."Аспарухово";

кв."Галата";

с."Звездица";

Островна зона под Аспарухов мост;

местностите "Лазур", "Зеленика" и "Боровец".

От дружеството ще осигурят водоноски, които ще са разположени на Гаровия площад, до Фестивалния комплекс, на ул."Барутен погреб" до детската градина, кв."Аспарухово" - в двора на Онкоболницата, в кв."Аспарухово" - до Бункера (обръщача на автобусите), в кв."Аспарухово" - на кръстовището на ул."Места" и ул."Найчо Цанов" (бившата баня).






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Национален екоклъстер беше учреден във Варна

Сдружение „Национален екоклъстер България“ беше учреден във Варна. Основната му цел е да обедини всички заинтересовани, които работят в областта на опазването на околната среда – личности, неправителствени организации, бизнес и местни власти. Това съобщи за Радио Варна Апостол Пенков, председател на новоучреденото сдружение. По думите му, освен..

публикувано на 18.07.24 в 09:42

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат за създаване на правителство. Това обявиха на брифинг в парламента депутатите от парламентарната група, предаде БНР. На проведените вчера срещи по предложената от коалицията декларация за антикорупционно законодателство те получиха откази за подкрепа от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ". "Няма..

публикувано на 18.07.24 в 09:40

От днес е забранено косенето на трева и храсти в цялата страна

От днес на територията на цялата страна се забранява косенето на трева, машинното почистване и почистването на храсти в постоянно затревените площи и обработваемите земи на територията на цялата страна. Причината са високите температури и повишения риск от пожари при ползването на земеделска техника, предаде БНР . Заповедта на земеделския министър не..

публикувано на 18.07.24 в 08:49
архив

Тлеещо огнище се активира между стария път за София и АМ "Хемус"

Два екипа на Областната дирекция "Противопожарна и аварийна безопасност" са на стария път Варна - София, до местността Побити камъни, където между него и магистрала "Хемус" отново се е активирало тлеещо огнище.  Запалили са се изгнили дънери на дървета. Няма други активирани огнища, през нощта също е имало задимяване в района на магистралата, но..

публикувано на 18.07.24 в 08:32

Още предложения за ветрогенератори в Добруджа

Продължава засиленият интерес за поставяне на ветрогенератори или както ги наричаме разговорно - „перки“, в Добруджа. Преди около месец в предаването на Радио Варна „Пост фактум“ кметицата на Община Добричка Соня Георгиева съобщи, че ще организира местен референдум за намерението да се изградят ветрогенератори край 15 добрички села   - Тянево,..

публикувано на 18.07.24 в 06:51

Отново ще е много горещо

30 градуса е най-високата температура на въздуха измерена тази сутрин точно в 6 часа в Източна България и карй морето. Отчетена е на нос Емине. 29 градуса е на нос Калиакра, 28 във Варна, където атмосферно наляганее 1012 хПа – малко по-високо от средното за месеца, слабо ще се колебае , относителната влажност на въздуха е 51%. 26 градуса..

публикувано на 18.07.24 в 06:20

Адресите без ток

На 18.07.2024 от 08:30 ч. до 14:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Детелина. На 18.07.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са..

публикувано на 18.07.24 в 05:00