Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пак ранени на пешеходна пътека, този път - деца

Продължава серията от пострадали пешеходци, които са пресичали без да нарушават правилника - на определените за това места. Само за един ден, във вторник, по улиците на Варна пострадаха четирима. Вчера в нови два случая, са пострадали деца.

По обед 20-годишен шофьор на "Ауди" е блъснал дете, пресичащо булевард "Сливница".

По-късно същия ден, на кръстовището на ул. "Д-р Анастасия Железкова" и ул. "Генерал Колев", 50-годишен варненец, докато завива наляво, удря друго дете.

Няма опасност за живота на двете деца.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Наредба 18 се отлага, но проблемите в малкия и средния бизнес остават

Хотелиерите и ресторантьорите отменят планирания за днес протест. Това стана ясно след проведена над два часа среща с финансовия министър Владислав Горанов вчера. Спорната наредба 18, която събуди недоволството на част от бизнеса у нас, бе отложена с шест месеца. Наредбата трябваше да влезе в сила на 31 януари. До края на месец март ще се провежда..

публикувано на 29.01.20 в 06:22

Депутатите гласуват вота на недоверие

На 29 януари парламентът ще гласува внесения от БСП вот на недоверие. Вотът беше внесен в деловодството на Народното събрание на 20 януари, над четири часа депутатите разискваха мотивите му.Това е четвъртият вот на недоверие към правителството „Борисов 3“, като този път той е на тема "Провал в политиката по околната среда и водите"...

публикувано на 29.01.20 в 06:15

Преустановяват се учебните занятия в Силистренско до 5 февруари заради обявена грипна епидемия

Ограничават се свижданията и се установява пропускателен режим в отделенията на лечебните заведения. Ограничава се плановият прием, в това число и за оперативни интервенции. Болниците трябва да имат готовност за разстановка на болничните легла, ако се налага да осигуряват допълнителни места за болни с респираторни инфекции и усложнения. Няма да..

публикувано на 29.01.20 в 06:11

На 2 февруари спира продажбата на месечни винетки за камиони над 3,5 тона

Причината е стартът на тол системата от 1 март. Последната възможност за покупка на месечна винетка е с начална дата 1 февруари и краен срок на валидност 29 февруари. От началото на март тежкият трафик ще плаща на база изминато разстояние при ползването на 3115 км автомагистрали и първокласни пътища. Останалите близо 17 000 км от..

публикувано на 29.01.20 в 06:09

Осигуряват детегледачи от Бюрото по труда във Варна

Приема на заявления по проект "Родители в заетост" е до изчерпване на финансовия ресурс. По проекта услугата "детегледач" може да се ползва: До 8 часа на ден – от заети и безработни родители – в случаите, когато те се грижат сами за децата си от 0- до 5-годишна възраст вкл., т.е. децата не непосещават детски ясли, заведения и предучилищни групи;..

публикувано на 29.01.20 в 06:01

Облачно, на места и дъждовно днес

Днес облачността от запад на изток ще се увеличи и на много места главно около и следобед ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който следобед ще се обърне от запад-северозапад. Максимални температури от 8 до 13 градуса, за Варна около 11. Вълнение 1-2, в открито море 2-3 бала. Температура на морската вода 7-8 градуса...

публикувано на 29.01.20 в 05:51

Как се залавя автокрадец? Разказ от първо лице

Как се залавя автокрадец? Отговор на този въпрос дава Ивайло Иванов. Преди два дни той хванал автоджамбаз, докато разбива колата на негов съсед. Ивайло задържал крадеца и го предал на полицейския екип, който патрулирал в района. Случката е от жилищен комплекс „Владислав Варненчик”. Колите в този район са най-често обект на набези, заедно с..

публикувано на 28.01.20 в 17:15